Tržnica znanja 2024

V sredo, 22. 5. 2024, smo se učenci in učitelji udeležili prireditve “Tržnica znanja 2024”, ki je že 29. leto potekala v okviru prireditev Tedni vseživljenjskega učenja. V klubu Jedro smo na stojnicah predstavili delavnico “Postani kemik za en dan!”, kjer so obiskovalci lahko sami izvedli preproste kemijske poskuse, izdelovali so zapestnice iz perlic in odgovarjali na kviz o poznavanju Občine Medvode. Učenci krožka Prve pomoči so predstavili temeljne postopke oživljanja in zaustavljanja krvavitev, mlajši obiskovalci pa so lahko igrali namizne igre. Učenci izbirnega predmeta “Načini prehranjevanja” so predstavili skupni kulinarični projekt TD Medvode in Zavoda Sotočje – Medvoška kuhalnica. V projektu sta nastala okusen pirin šmorn in pirina zloženka s čebulo.

V nekaj uricah smo sodelujoči z obiskovalci spet podelili nekaj znanja in izkušenj ter dokazali, da se tudi v treh uricah druženja in pogovora lahko nekaj naučimo in pri tem še zabavamo.

V večernih urah pa so bili nagrajeni in pohvaljeni tudi likovni ustvarjalci, učenci naše šole. Sodelovali so na nagradnem natečaju »Vrtiljak spretnosti«. Učencem predmetne stopnje so zelo uspešno konkurirali tudi tretješolci in vsi so si prislužili nagrade in priznanja. Nekaj časa pa so najmlajši izkoristili tudi za ustvarjanje pod strokovnim vodstvom priznanih likovnih umetnikov.

tim OŠ Medvode za TVU

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost