Srečanje dopisovalcev eTwining-penpals

V petek, 11. 2. 2022 smo se učenci in učitelji, sodelujoči v projektu eTwinning Penpals, srečali na platformi zoom, da se spoznamo, pogovorimo, snujemo načrte za nadaljnje delo in se še bolj povežemo.

Delo je potekalo v štirih enournih terminih, v vsakem terminu pa v štirih skupinah. V projektu na naši šoli sodeluje 35 učenk in učencev, vsak od njih pa ima dopisovalko ali dopisovalca iz ene od sodelujočih držav, torej iz Poljske, Ukrajine, Turčije, Hrvaške ali Španije.

Tudi učitelji in učiteljice smo se pogovorili, izmenjali mnenja in načrtovali delo.

Učenci so bili razporejeni v skupino skupaj s svojim dopisovalcem, razpravo v skupinah pa so vodili učenci iz poljskih Gliwic, saj je njihova šola glavna koordinatorica projekta. Učenci so se predstavili, poklepetali o temah dopisovanja in se pogovarjali o možnih smereh in temah nadaljnjega dopisovanja.

Po zaključku so učenci rešili kratko anketo o srečanju, v kateri so v glavnem kar vsi ocenili, da je bilo spoznavanje zelo zanimivo in da si želijo še kakšno srečanje. Najbolj jim je bilo všeč, da so spoznali svoje dopisovalce. Ni jim bilo všeč, da si nekateri učenci zaradi slabšega poznavanja jezika niso drznili klepetati ali da niso vklopili kamere, da bi se videli.

Z njimi sem bila šolska koordinatorica projekta Suzana Oroz.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost