Kulturni dan sedmošolcev

V ponedeljek, 7. 10. 2024, smo se sedmi razredi odpravili na kulturni dan v Ljubljano. Peljali smo se z mestnim avtobusom in se najprej podali na sprehod proti mestnemu jedru. Tam smo se ustavili pri cerkvi sv. Nikolaja, ki je bila ena izmed točk skrivnega zemljevida v predstavi.

Malicali smo kar zunaj na Krekovem trgu in tako počakali do polne ure, ko nas je z vrha stavbe ob spremljavi glasbe pozdravil Martin Krpan s svojo kobilico.

V lutkovnem gledališču smo si ogledali predstavo Skrivno društvo KRVZ. Predstava je bila zanimiva in pripovedovala je o štirih mladostnikih, ki so ustanovili svoje skrivno društvo. Zgodba se začne, ko najdejo skrivnostni zemljevid, ki jih popelje v svet zmajev in rastline, ki zmajem omogoča večno življenje. Vmes se vpletejo nepridipravi, ki hočejo priti do zemljevida. Predstava je bila zanimiva, saj so nastopali liki iz fantazijskega sveta in najstniki naših let. V Njihovih vlogah je nastopalo kar nekaj zelo znanih slovenskih igralcev (Nina Ivanič, Matej Zemljič, Jernej Kuntner, …)

Po predstavi smo šli še do Cukrarne, ki je bila tudi ena izmed točk skrivnega zemljevida v predstavi. Cukrarna je ogromna stavba, ki je danes obnovljena in služi kulturnim namenom. Potem smo se skozi ljubljanske ulice napotili proti Gosposvetski in se z nasmehom na obrazu vrnili v Medvode.

Filip Barle, 7. a

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost