Naravoslovni tabor za učence 4. razreda

Ponedeljek, 30. 9. 2024

Končno zadnji ponedeljek v mesecu in mi gremo na tabor.

Po prihodu smo se najprej namestili v sobe, potem pa odšli na kratek pohod po okolici doma. Navdušili so nas lepa narava in čudoviti razgledi na okoliške hribe. Po kosilu smo odšli v gozd. Z vejami smo si zgradili zavetišča. Po večerji smo odšli na nočni pohod z lučkami. Pred spanjem pa nam je učiteljica Ksenija še s posebnim laserjem pokazala ozvezdja na nočnem nebu.

Besedilo in fotografije: Brigita Svoljšak

Torek, 1. 10. 2024

Na današnjih delavnicah smo raziskovali živali v potoku, plodove ter rastline v gozdu in živali na travniku. Plezali smo še na pravi plezalni steni kot naša olimpijska prvakinja.

Odlično nam je šlo in mnogim je uspelo priplezati do vrha. Pa ne samo enkrat. Ju-hu-huuu!

Besedilo in fotografije: Brigita Svoljšak

Sreda, 2. 10. 2024

Zjutraj, ko smo se zbudili, smo pospravili sobe in šli na zajtrk. Nato smo si oblekli predpasnike in si nadeli kuharske čepice. Dobili smo nalogo, da sami pripravimo kosilo. Rezali smo krompir, korenje, čebulo in meso. Zamesili smo tudi maso za kruhke (vahče) ter narezali slive za slivove cmoke. Kosilo je bilo odlično in marsikdo od nas si je privoščil repete. Preizkusili smo se tudi v lokostrelstvu in se igrali v igralnici. Ogledali smo si maketo Zemlje in Lune ter razložili nastanek Luninih men. Veselimo se že večerje, ki bo zagotovo spet okusna.

Zapisala: Julija Svoljšak, 4. b

Četrtek, 3. 10. 2024

Spet smo se zbudili v deževen dan. Po zajtrku smo se pogovarjali o orientaciji ter iskali in reševali naloge. Nato smo šli v igralnico, kjer smo preizkušali različne naloge povezane z energijo. Za kosilo smo jedli juho, piščančja nabodala in slan krompir, za sladico pa smo si privoščili vanilijev puding. Po kosilu smo se pripravljali na nastope za zaključni večer. Popoldan smo se igrali igro hitri um ter odgovarjali na vprašanja, ki so bila skrita po pritličju doma. Nato smo se lahko spustili po domskem toboganu. Zmagovalci hitrega uma so se po njem lahko spustili kar petkrat.

Zapisala: Lia Bogar Mušković, 4. b

Petek, 4. 10. 2024

Spoštovani starši,

predviden prihod z naravoslovnega tabora za 4. razred je ob 13.50.

Veselimo se prihoda domov.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost