Obvestilo o zgodovinsko geografski ekskurziji

6. razred

V torek, 17. 09. 2024, bo ekskurzija za učence 6. razreda. Ogledali si bodo Križno jamo, obiskali muzej Cerkniškega jezera Jezerski hram in na gradu Snežnik spoznavali bivalno kulturo 19. stoletja. Okvirna cena vstopnin je 16,00 EUR + cena prevoza. Zbor učencev pred šolo bo ob 6.50. Prihod v Medvode je predviden do 15.00.

Učenci bodo sicer dobili šolsko malico, a naj imajo s seboj še hrano in pijačo za preostanek dneva. Kosila tega dne ne bo. Učenci naj bodo vremenskim razmeram primerno oblečeni in obuti (v jami je le 8 stopinj C). S seboj naj imajo tudi dodatne nogavice, saj bodo pred Križno jamo dobili na izposojo gumijaste škornje.

7. razred

V torek, 17. 09. 2024, bo ekskurzija za učence 7. razreda. Ogledali si bodo Ajdovščino, izvir Hublja ter Predmejo in Sinji vrh.  Okvirna cena vstopnin  je 8 EUR + cena prevoza. Zbor učencev pred šolo bo ob 6.50. Prihod v Medvode je predviden do 15.00.

Učenci bodo sicer dobili šolsko malico, a naj imajo s sabo še hrano in pijačo za preostanek dneva. Kosila tega dne ne bo.  Učenci naj bodo vremenskim razmeram primerno oblečeni in obuti v pohodne čevlje, saj bo ekskurzija potekala na prostem.

8. razred

V torek, 17. 09. 2024, bo ekskurzija za učence 8. razreda. Obiskali bodo Pokrajinski muzej Celje,  si ogledali mesto Celje ter Stari grad. Okvirna cena vstopnin je 10,00 EUR + cena prevoza. Zbor učencev pred šolo bo ob 6.50. Prihod v Medvode je predviden do 15.00.

Učenci bodo sicer dobili šolsko malico, a naj imajo s seboj še hrano in pijačo za preostanek dneva. Kosila tega dne ne bo. Učenci naj bodo vremenskim razmeram primerno oblečeni in obuti.

9. razred

V torek, 17. 09. 2024, bo ekskurzija za učence 9. razreda. Ogledali si bodo Pomnik braniteljem slovenske zemlje na Cerju, se sprehodili po kraški pokrajini do Borojevičevega prestola, si ogledali vojaške jarke in jamo Pečinko ter Muzej na meji – Pokopališče v Mirnu. Okvirna cena vstopnin  je 11 EUR + cena prevoza. Zbor učencev pred šolo bo ob 7.00. Prihod v Medvode je predviden do 15.00.

Učenci bodo sicer dobili šolsko malico, a naj imajo s sabo še hrano in pijačo za preostanek dneva. Kosila tega dne ne bo. Učenci naj bodo vremenskim razmeram primerno oblečeni in obuti.

Organizator ekskurzije: Katarina Czerny

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost