PROJEKT POLETAVCI

Počitnice so odličen čas za sprostitev in zabavo, vendar so tudi dragocena priložnost za ohranjanje bralnih navad in spodbujanje ljubezni do branja. Na OŠ Medvode se zelo trudimo, da bi vsi učenci usvojili veščino branja, ki je ključna za uspeh v šoli in življenju, širi pa tudi znanje za razumevanje sveta. Želimo si, da bi učenci med poletnimi počitnicami poprijeli za knjige in doživeli bralni užitek.

Bralni program Poletavci, ki ga izvaja Knjižnica Medvode, je izjemna priložnost za vse otroke od 7. do 12. leta starosti, da ostanejo motivirani in aktivni bralci tudi med poletnimi počitnicami. Bralna akcija poteka od 10. junija do 10. septembra. Otroci lahko berejo po lastni izbiri: leposlovne in poučne knjige, časopisne članke, revije, stripe, turistične vodnike, recepte … Berejo naj 30 dni po 30 minut na dan. Prebrano naj zapišejo v bralni seznam priložen v priponki, dobijo pa ga tudi v Knjižnici Medvode.

Izpolnjene bralne sezname naj oddajo v Knjižnici Medvode najkasneje do 10. 9. 2024. Več o projektu si lahko preberete na spletni strani https://www.knjiznica-medvode.si/2024/06/10/poletavci-in-najpoletavci-poletni-bralci-2/.

Vsi udeleženci bodo vabljeni na zaključno prireditev v mesecu septembru, kjer bodo prejeli majico, priznanje ter sodelovali v nagradnem žrebanju za bogate nagrade. Vsem učencem, ki bodo prejeli priznanje Poletavci, bomo jeseni priznali eno knjigo za bralno značko.

Na OŠ Medvode verjamemo, da lahko skupaj soustvarimo močno bralno kulturo in doprinesemo k temu, da otroci postanejo vseživljenjski bralci.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost