Zimska šola v naravi za 6. razrede v Planici

PONEDELJEK, 11. 3. 2024

Dan je bil poln dogodivščin in aktivnosti na prostem. Kljub aprilskemu vzdušju smo izkoristili vsako primerno vremensko okno. Tekaške smuči so nas vodile skozi večino popoldneva, pri čemer je za mnoge učence to predstavljalo prvo izkušnjo s tekom na smučeh. Po okusni večerji smo se odpravili še na nočni pohod do Rateč, kjer smo uživali v tišini in lepotah narave.

TOREK, 12. 3. 2024

Za nami je res zabaven in gibalno pester dan. Začeli smo z jutranjo telovadbo, ki nas je razgibala in pripravila na dogodivščine, ki so nas čakale. Po zajtrku smo se podali na zimski pohod v Krnico, kjer smo občudovali naravno lepoto in se napolnili s pozitivno energijo. Popoldne smo se posvetili klasični tehniki teka na smučeh in hkrati pogledovali proti zasneženih hribih okoli nas. Zvečer smo se lahko preizkusili v igri Štrbunk in plezanju v notranji plezalni steni. Prav tako smo izpeljali likovno delavnico, kjer smo se izražali skozi umetnost. Celoten dan je bil poln aktivnosti, smeha in nepozabnih trenutkov.

SREDA, 13. 3. 2024

Danes smo imeli čudovit dan v Planici! Aktivnosti so bile podobne tistim včeraj. Dopoldne smo tekli na smučeh, popoldne smo se vzpeli na velikanko, spoznavali logistiko vzdrževanja smučarskih skakalnic in si ogledali kratek film o razvoju smučarskih skokov. Večerja je bila ponovno zelo okusna, dan pa smo zaključili s športnimi aktivnostmi v dvorani in likovnim ustvarjanjem. Komaj čakamo, kaj nas čaka jutri!

ČETRTEK, 14. 3. 2024

Podali smo se v še en dan zimske šole v naravi, poln raznolikih aktivnosti. Dopoldan smo uživali v teku na smučeh, popoldan pa v orientacijskem teku. S pomočjo zemljevida smo iskali kontrolne točke in se orientirali v gozdu in nato so nas, po večerji, čakale cirkuške spretnosti. Poleg žongliranja in kitajskih krožnikov smopreizkusili tudi druge spretnosti, ki so nas nasmejale in razgibale. Dan se je zaključil s pravim žurom, kjer prepustili glasbi, plesu in dobri družbi.

PETEK, 15. 3. 2024

Predviden čas prihoda v Medvode je med 14.45 in 15.15, odvisno od prometa. 🚗

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost