Turistični krožek v mesecu decembru

V decembru smo s turističnim krožkom izvedli dve delavnici. Izdelovali smo hišice iz gline in jih pobarvali, pisali smo dobre želje, preizkusili pa smo se tudi v peki piškotov. Piškote smo spekli že kar doma, na delavnici v šoli pa smo jih pobarvali in okrasili. Vse te izdelke smo pripravljali s posebnim namenom, za soboto, 16. 12. 2023. Tega dne smo z učenci najprej obiskali stanovalce v Deosu – Center starejših Medvode. Dan smo jim polepšali z lepimi željami in jim podarili hišice iz gline. Stanovalci doma so nas zelo lepo sprejeli, pripovedovali so nam zgodbe o svoji preteklosti in bili zelo hvaležni za prejete lepe misli.

V večernem času smo se predstavili še s stojnico na prireditvi v tekmovanju kuhanja čaja in vina na tržnici v Medvodah. Želeli smo predstaviti delo turističnega krožka na OŠ Medvode in se seznaniti kako delujejo turistična društva v občini Medvode.

Z učenci nismo tekmovali, smo pa skuhali čaj, ki smo ga pripravili skupaj z “Marješko Pehto”. Kljub temu, da nismo tekmovali, smo zbrali kar nekaj žetonov za najboljši “Pehtin” čaj.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost