Tabor učencev 2. razreda – CŠOD Čebelica

27. 11. 2023 – 1. dan

Za nami je prvi dan tabora, ki smo ga v celoti preživeli v naravi. Najprej smo se namestili po sobah, nato pa je že zadišalo po okusnem kosilu. Po kratkem počitku smo odšli na pohod po Zaplaških stezicah, ki je bil zelo zanimiv in poučen. Videli smo nekaj dreves, ki jih prej nismo poznali, ob poti pa smo opazili tudi jazbino. Večer smo zaključili s športnimi igrami na igrišču.

28. 11. 2023 – 2. dan

Dopoldan nam je malo ponagajalo vreme, zato smo ga preživeli v domu. Vseeno pa smo ga preživeli aktivno in poučno. Gradili smo svoje kmetije iz lesenih gradnikov, spoznali različne sledi živali in se igrali igre na temo živali. Popoldan se je prikazalo sonce, zato smo se odpravili v gozd in tam podrobneje spoznali rastline in drevesa. Bližal se je večer in vsi smo se veselili zaključnega večera. Učenci so se predstavili s svojimi točkami, večer pa smo zaključili z zabavnim plesom.

29. 11. 2023 – 3. dan

Za nami je še zadnji dan naravoslovnega tabora. Poleg pakiranja svojih oblačil in pospravljana sob smo preživeli čudovit sončen dan. Odpravili smo se na lov na lisico, na kateri smo opravili kar nekaj zabavnih nalog. Lisico smo že skoraj ujeli, ko smo našli zadnje sporočilo in ugotovili, da se je lisici zelo mudilo in se je že odpravila na pot. V domu smo odigrali igro Activity in pojedli kosilo, nato pa nas je že čakal avtobus. Polni lepih vtisov in malo utrujeni smo se odpravili nazaj proti šoli.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost