Kulturni dan v Lutkovnem gledališču Ljubljana

Dne 10. 11. 2023 smo imeli učenci 6. b in 6. a kulturni dan. Odpravili smo se v lutkovno gledališče. Na poti v lutkovno gledališče smo videli veliko zanimivih stavb. Ogledali smo si predstavo Čarovnik iz Oza.

Čarovnik iz Oza je zgodba o nenavadnem potovanju po deželi Oz, na katerem glavna junakinja Doroteja spozna tri prijatelje, to so: strašilo brez možganov, pločevinastega človeka brez srca in leva brez poguma, ki se ji pridružijo v iskanju vsevednega, vsevidnega in vsemogočnega čarovnika Oza. Vsi trije se z njo odpravijo na pot, ki pa ni le pustolovščina, je tudi pot odraščanja in iskanja odgovorov, kaj je sploh pamet, sreča in pogum.

Po predstavi smo si šli ogledat delavnico, v kateri nastanejo lutke, si jih tudi ogledali, nekatere pa smo smeli tudi prijeti. Ogledali smo si tudi dvorano pod zvezdami, malo dvorano in zaodrje ter ogledni stolp, iz katerega ob polni uri vidimo Martina Krpana in njegovo kobilico. V dvorani pod zvezdami so nam povedali veliko novih in zanimivih stvari. Meni se je ta dan zdel odličen.

Taja Pustovrh, 6. b

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost