Uvedba nove prometne ureditve na območju šole prestavljena na šolsko leto 2024/25

Spoštovani starši!

Konec šolskega leta 2022/23 smo vas obvestili, da načrtuje Občina Medvode z Inštitutom za politike prostora s sodelovanjem OŠ Medvode in Vrtca Medvode območje varnih prihodov v OŠ Medvode.

Zaradi sanacije posledic nedavnih vremenskih ujm je Občina Medvode začasno ustavila vse nenujne investicije, med katere spada tudi uvedba nove prometne ureditve na območju Osnovne šole Medvode in Vrtca Medvode. S projektom bomo nadaljevali v šolskem letu 2024/2025.

Sami verjetno opažate, da je prostor okoli osnovne šole in vrtca v jutranji in popoldanski konici obremenjen z motornim prometom, nemalo je tudi nepravilnosti kot so parkiranje na pločniku in obračanje na vozišču. Vse to pomeni nevarnost za otroke, ki prihajajo peš, s kolesom ali skirojem.

K povečanju prometne varnosti lahko prispevate tudi vsi tisti, ki otroke pripeljete v šolo. Prosimo vas, da otroka odložite na parkirišču pri Športni dvorani Medvode in ne na Ostrovrharjevi ulici.

Dve tretjini šolarjev živi v oddaljenosti od šole do 15 minut hoje, polovico jih vseeno starši pripeljejo z avtomobilom. Z načrtovanim območjem varnih prihodov želimo spodbuditi, da bi več šolarjev prihajalo v šolo peš, s kolesom ali skirojem. Anketa je pokazala, da si to želijo tudi učenci.

Šola je blizu, zato gremo v šolo peš!

Podrobnejše informacije o projektu Šolska ulica in začasni ustavitvi le tega si lahko preberete v prilogi k sporočilu.

Prijazen pozdrav!                                                                                                                                             

mag. Damjana Šubic, ravnateljica

                                                                                                                                             

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost