TEHNIŠKI DAN V 3. A IN 3. B RAZREDU

 

V četrtek, 7. 3. 2019, so se učenci 3. A razreda preizkusili v peki kruha. V skupinah so zamešali vse potrebne sestavine in z zanimanjem opazovali testo, ki je lepo vzhajalo. Nato so z veseljem oblikovali vsak svoj hlebček. Vzhajane hlebčke so spekli prijazni kuharji v šolski kuhinji. Učenci so bili ponosni na dišeče in zlatorumene  kruhke. Le te so domiselno zavili in jih podarili mamicam za 8. marec.

                                      Irena Humek Kok

Tudi v 3. B razredu so se preizkusili v peki kruha. 13. marca so v razred povabili starše in stare starše, da so jim pri tem pomagali. Skupaj so preživeli zanimiv dan in spekli kruhke, ki bi jim jih zavidal vsak pek.
                                  Nika Bergant
 
 
 
 
 

TEHNIŠKI DAN - IZDELAVA KOŠARICE ZA SADJE - 6. B razred

 
Na pustni torek so imeli učenci 6. b razreda tehniški dan na temo lesa. V ta namen so najprej v računalniški učilnici s pomočjo računalniškega programa CICICAD narisali delavniško risbo za košarico za sadje, nato pa je sledila še izdelava le-te v tehnični delavnici. Njihovo delo so si prišle ogledat  tudi pustne šeme.

Fotografije: Tomaž Jenko 
 
 
    
 
 

TEHNIŠKI DAN V 4. RAZREDU

 

Dne 30. 1. 2019 so učenci 4. razreda imeli tehniški dan z naslovom Voda in elektrika. Nekaj dejavnosti je potekalo v razredu, najzanimivejši pa je bil ogled Hidroelektrarne Medvode. Gospod Mirko Javeršek nam je na preprost in nazoren način razložil nekaj o obnovljivih in neobnovljivih virih energije, pridobivanju električne energije v HE Medvode, posegih v okolje, ogledali smo si vse glavne dele hidroelektrarne in kako delujejo. Učenci so z zanimanjem spremljali razlago, nekaj pa se jih je celo navdušilo za poklic v tej stroki.

 

Besedilo in fotografije: Brigita Svoljšak


 
  
 
 

TEHNIŠKI DAN - DELAVNICE NA SREDNJI ŠOLI NA JESENICAH

 
V ponedeljek, 22.10.2018, so učenci 8. razredov naše šole imeli tehniški dan na Srednji šoli na Jesenicah. V družbi tamkajšnjih dijakov in profesorjev so preko različnih praktičnih delavnic spoznali različne obdelovalne postopke kovinskih gradiv. Izdelali so kalupe za litje aluminijeve zlitine v peščene forme, se preizkusili v kovanju, spoznali različne načine varjenja, se seznanili s postopki ročne obdelave kovin, spoznali CNC stružnico, ...
Omenjene vsebine predstavljajo uvod v spoznavanje kovin pri predmetu tehnike in tehnologije v 8. razredu. Učenci so bili nad prikazanimi postopki navdušeni in verjamem, da bodo komu tudi namig, kje nadaljevati šolanje po končani osnovni šoli. 

Poročilo pripravil in s slikami opremil:
Tomaž Jenko, učitelj TIT