ŠPORTNI DAN ZA UČENCE 4. IN 5. RAZREDOV, 8. 10. 2020

 

12. 10. 2020

Za dežjem je posijalo sonce, zato smo v četrtek, 8. 10.  lepo napoved izkoristili za 2. športni dan učencev 4. in 5. razredov. Skupina učencev se je odpeljala do Planice in pot nadaljevala do Tamarja. Naužili smo se čistega zraka, krepili vzdržljivost in gibalne sposobnosti. Večina izmed nas je brez težav premagala celotno pot. Malce utrujeni smo se vrnili v šolo, polni prijetnih vtisov s poti.

Druga skupina učencev pa se je odpravila na pohod na Stari grad. Kljub megli je bil prijeten, prehodili smo 14 km, si ogledali ruševine Starega gradu in kačo, ki nastopa v Smledniški legendi ter še danes čuva tri vreče polne zlata. Nazaj grede smo zavili še do Zbiljskega jezera in pozdravili labode.

Učiteljice 4. in 5. razredov


 
 
 
 

3. ŠPORTNI DAN PRVOŠOLCEV

 

11. 10. 2020

V meglenem jutru smo se z avtobusom odpeljali proti Gorenjski. Kmalu nas je pozdravilo sonce. Že med vožnjo smo lahko občudovali gore nad Martuljkom. Pod smučišči v Kranjski Gori smo pomalicali in se odpravili proti jezeru Jasna. Ob sprehodu okoli jezera nas je navduševala čudovita pokrajina. Pri lesenem kipu strica Vitranca smo se okrepčali. Opazovali smo množico jadralnih padalcev, ki so krožili nad našimi glavami. Dan je bil krasen, kot naročen za pohajkovanje. Pljuča smo si napolnili s svežim zrakom in se polni prijetnih vtisov odpravili nazaj proti Medvodam.

Besedilo in fotografije: Vlasta Sevčnikar

 
 
 
 

KOLESARSKI IZPIT za učence 6. razreda

 
1. 10. 2020
V sredo 30. 9. 2020, so imeli učenci 6. razreda kolesarski izpit. Bil je lep sončen dan, ki je učencem omogočal varno opravljanje kolesarskega izpita.
Čestitke vsem, ki so kolesarski izpit uspešno opravili. Potrebno je bilo kar precej znanja in spretnosti.
Učenci, ki niso bili uspešno, bodo še malo trenirali, spomladi pa se vidimo na ponovnem opravljanju kolesarskega izpita.
Zahvaljujemo se vsem, ki so poskrbeli, da je vožnja s kolesi potekala varno in po prometnih predpisih.

Vodstvo šole

 
 
 

ŠPORTNI DAN ZA UČENCE 2. RAZREDA- JEZERSKO IN POHOD V OKOLICO ŠOLE

 
1. 10. 2020

Učenci 2. razredov smo v torek, 29. 9. 2020 raziskovali eno najlepših dolin v Sloveniji. Jezersko, zelena dolina pod Kočno, polna pašnikov, idiličnih kmetij in hišic nas je prevzela po svoji lepoti, tišini in prijaznih domačinih. Pot nas je vodila do Planšarskega jezera, premerili smo njegov obseg  po razgibani sprehajalni poti in se razigrali ob jezeru.

Učenci, ki niso odšli na Jezersko pa so se sprehodili do Zbiljskega jezera, kjer so s koruzo nahranili labode. Odšli so tudi do rastlinjaka in konjušnice na Svetje.

Učenci 2.a in 2.b 

Fotografije: Alenka Kuder Gaber, Urša Kržišnik in Azra Kajan

 
 
 
 
 
   
 
Klikni tukaj za več informacij ...
 
 

ŠPORTNI DAN NA PREDMETNI STOPNJI

 

22. 9. 2020

V petek, 18. septembra, je bil v šolskem letu 2020/2021 izveden prvi športni dan na predmetni stopnji.

Učenci 6. in 7. razreda so imeli organiziran pohod na Šmarno goro in preverjanje plavalnih sposobnosti v Olimpijskem bazenu v Kranju. 8. razredi so odšli na pohod na Osolnik, 9. razredi pa so se odpravili na vrh Sv. Jakoba.

Z učenci smo preživeli lep športni dan.

Besedilo: Rok Viriant-Stojanović

Slike: Andreja Čeru, Rok Jamnik

 
 
 
 

MINIOLIMPIJADA 2020

 

V četrtek, 17. 9. 2020, so učenci 1. in 2. razreda sodelovali na miniolimpijadi, v organizaciji OKS-ZŠZ in Javnega zavoda Sotočje, na nogometnem igrišču v Medvodah. Prireditev je potekala ob strogem upoštevanju vseh varnostnih navodil/priporočil NIJZ.

Organizacija je bila brezhibna. Učenci so bili ves čas v gibanju in se ob tem tudi zabavali.

Z veliko vnemo so izvajali vaje na posameznih postajah. Vreme jim je bilo naklonjeno. Na koncu so bili vsi nastopajoči nagrajeni z diplomami Olimpijskega komiteja Slovenije. Ljubljanske mlekarne pa so za vse udeležence pripravile lučke.

Tudi na poti nazaj so učenci upoštevali pravila varne hoje v veliki skupini.

Vse pohvale organizatorju za odlično izpeljano MINI OLIMPIJADO.

Sonja Knez, vodja športnega dne

Fotografije: Sonja Knez, Urša Kržišnik


 
 
 
    
 
 

ŠPORTNI DAN PRVOŠOLCEV

 

19. 6. 2020

Z učenci smo izvedli še zadnji športni dan v tem šolskem letu. Pripravili smo športne rekvizite in se v krasnem sončnem jutru zbrali na asfaltnem igrišču. Začeli smo s šaljivimi igrami z žogo. V nadaljevanju smo na različne načine prenašali in prelivali vodo. Za zaključek smo odšli na sprehod in se posladkali s sladoledom. Vsi smo se zelo zabavali.

Učiteljice prvošolcev.

 
 
     
 
 

ŠPORTNI DAN NA DALJAVO ZA UČENCE 9. RAZREDA

 

19. 5. 2020

Spoštovani učenci in učenke,

v petek, 22. 5. 2020 smo za vas pripravili 4. športni dan (2. na daljavo), izbirate pa lahko med pohodništvom ali kolesarjenjem. Izberite dejavnosti, ki vam je ljubša oz. imate zanjo na razpolago ustrezno opremo. Ne pozabite na varnost (čelada, izpravno kolo, ustrezna obutev…) in primerna oblačila, hidracijo ter malico iz nahrbtnika.

V spodnji priponki se nahajajo vsa navodila v zvezi s športnim dnem.

Vodja športnega dneva: Darja Zaplotnik, prof.


Športni dan na daljavo za učence 9. razreda.pdf
 
 

ŠPORTNI DAN na daljavo ZA UČENCE OD 5. DO 9. RAZREDA

 
3. 5. 2020

22. april je  bil SVETOVNI DAN ZEMLJE. Učenci od 5. do 9. razreda so ta dan obeležili s športnim dnevom.
Glede na poslane fotografije so učenci uživali in se pošteno razmigali.

Učiteljica Darja Zaplotnik
 
Klikni tukaj za več informacij ...
 
 

ŠPORTNI DAN na daljavo ZA UČENCE OD 5. DO 9. RAZREDA

 
20. 4. 2020

22. april je SVETOVNI DAN ZEMLJE. Letos bomo ta dan obeležili s športnim dnevom za učence od 5. do 9. razreda. Seveda ga bomo primorali izvesti na daljavo, a zaradi tega ne bo nič slabši. Prav nasprotno, naredili bomo še boljšega!

Vsa navodila za izvedbo športnega dne so v spodnjih priponkah.

Upamo, da boš užival in se pošteno razmigal!

Športni dan so pripravili: Darja Zaplotnik, Tina Bolta, Frenk Špenko, Mojca Pintar in Ajda Stupar
ŠPORTNI DAN_DAN ZEMLJE.pdf
ŠD_ORIENTACIJA_5.r.pdf
ŠD_ORIENTACIJA _6.r.pdf
ŠD _ORIENTACIJA _7.r..pdf
ŠD_ORIENTACIJA_8.r.pdf
ŠD_ORIENTACIJA_9.r.pdf
 
 

ŠPORTNI DAN ZA UČENCE OD 5. DO 9. RAZREDA- petek, 24. 1. 2020

 

V petek, 24. januarja 2020, je bil organiziran športni dan za učenke in učence od 5. do 9. razreda.

Za učence smo organizirali alpsko smučanje in deskanje na snegu na smučišču Cerkno, drsanje v Večnamenski športni dvorani Bled, tek na smučeh na Bonovcu v Preski in zimski pohod na Sveto Merjeto pod Jeterbenkom.

Smučanja se je udeležilo 42 otrok, drsanja 75, teka na smučeh 6 in pohoda 30 otrok.

Športni dan smo preživeli v prekrasnem sončnem vremenu.

Besedilo: Rok Križaj, prof.

 
  
 
 

ŠPORTNI DAN V KRANJSKI GORI, 9. 10. 2019

 

Učenci 1.,  2. in 3. razreda smo odšli na športni dan v Kranjsko Goro. Poleg čudovitega dneva in prekrasne narave smo imeli še možnost knajpanja, ki je bilo za učence zelo zanimivo. Obiskali smo tudi Vitranca.

Besedilo in fotografije: Urša Kržišnik, Alenka Kuder Gaber


 
 
 
 
 

POHOD NA SLAVKOV DOM - 4. IN 5. RAZRED, 9. 10. 2019

 
9. oktobra 2019 smo se četrtošolci in petošolci odpravili na prav poseben potep po naši okolici. Otroške oči niso spregledale prav nobene jesenske posebnosti, ki jih ponuja narava. 

Novico objavila: Mojca Velušček


 
 
 
 

ŠPORTNI DAN V SREDOGORJU - 4. IN 5. RAZRED, 9. 10. 2019

 


Predstavljamo nekaj utrinkov s prečudovitega športnega dne na Pokljuki in Uskovnici.

Med malico smo si ogledali trening  slovenskih biatloncev, kasneje pa občudovali okoliške gore in prelepo jesensko naravo.

Besedilo in fotografije: Brigita Svoljšak  
  
 
 

ŠPORTNI DAN NA PREDMETNI STOPNJI- 9. 10. 2019

 

V sredo, 9. oktobra, je bil šolskem letu 2019/2020 izveden prvi športni dan na predmetni stopnji. 

Učenci 6., 7., 8. i9. razreda so imeli možnost sodelovati na športnih aktivnostih Adrenalinskem parku Krvavec, kjer so obiskali plezalno pustolovski park, gibalno spretnostni poligon (slackline), trampolin, poligon za lokostrelstvo, spust s tubo in plezalni stolp

Nekateri so odšli v vodno mesto Atlantis v Ljubljani, kjer so imeli organizirano obhodno vadbo z animatorji: različne vodne igre, tek po vodni tubi, vodno odbojko, zabavo in vožnjo na toboganih itn.

V okviru športnega dne pa smo organizirali tudi brezplačno športno dejavnostpohod na Šmarno goro. 

 

Z učenci smo preživeli lep športni dan

 

Besedilo: Rok Križaj, prof.

Slike: Tomaž Jenko, Suzana Oroz

 
 
 
 
 

1. ŠPORTNI DAN PRVOŠOLCEV

 

V četrtek, 19. septembra, smo se prvošolci v sončnem, a hladnem jutru, odpravili na pohod do trim poti Bonovček. Takoj po malici smo se pogumno odpravili na pot. Sonce nas je kmalu ogrelo. Po dobre pol ure hoje smo prispeli do vznožja hriba. Na trim poti smo premagovali ovire, plezali in tekali. Na koncu smo preizkusili tudi telovadne naprave. Pred vrnitvijo v šolo smo se še okrepčali z napitki in prigrizki. V šolo smo prišli malce utrujeni, a zadovoljni.

Besedilo in fotografije: Vlasta Sevčnikar

 
 
  
 
 

ŠPORTNI DAN- 2. RAZRED

 

Učenci 2. a in 2. b razreda smo se v četrtek, 19. 9. 2019, odpravili na slikovno orientacijo po Medvodah. Spoznavali smo medvoške znamenitosti, si ogledali železniško postajo in videli kako na pošti sortirajo pisma in pakete, da prispejo na pravi naslov. Pri občini smo se ustavili na delavnicah, ki so jih pripravili ob Tednu mobilnosti za dogodek "Cesta ni igrišče". Dejavnosti so bile zelo zanimive in zabavne, posladkali pa smo se tudi s palačinkami. 

Zapisala: Urša Kržišnik


 
 
     
 
 

MINI OLIMPIJADA

 
31. maja je potekala na nogometnem igrišču Medvode MINI OLIMPIJADA za učence prvega triletja osnovnih šol Občine Medvode. Organizatorji: Olimpijski komite Slovenije, Javni zavod Sotočje Medvode in Športna zveza Medvode, so učencem pripravili zelo dobro pripravljen in voden športni dogodek z mnogimi zanimivimi športnimi dejavnostmi, za kar se jim zahvaljujemo. Tudi vreme je bilo več kot ugodno. Še si želimo podobnih prireditev!
 
 
 
   
 
 

ŠPORTNI DAN ZA UČENCE 3. RAZREDA- 18. 4. 2019

 

Pred prazničnimi dnevi, na lep sončen dan, smo se z učenci 3. razreda odpravili na športni dan. Ker že dolgo časa nismo bili na daljšem pohodu, smo se odločili, da se odpravimo do Reteč, in sicer do Reteško-Godeškega loga. Do cilja smo prehodili približno 6 kilometrov in prišli do čudovitega predela mokrišč, kjer smo spoznavali življenje vodnih živali, rastlin … Poleg tega smo izvedli tudi fotografsko delavnico, pri kateri so učenci imeli možnosti slikati, nekaj, kar jim je bilo na tistem kraju najbolj všeč ali se jim je zdelo zanimivo. Ko smo se okrepčali, spočili in naučili kar nekaj novega, pa nas je čakala še pot nazaj do šole, ki je kljub že malo utrujenim nogam hitro minila.

 

Besedilo in fotografije: Nika Bergant


 
 
    
 
 

ŠPORTNI DAN PETOŠOLCEV V PLANICI

 

Tudi letos nam je Zavarovalnica Triglav brezplačno omogočila ogled kvalifikacij smučarskih skokov v Planici.


V četrtek, 21. marca, smo se v mrzlem, vendar sončnem jutru odpeljali proti dolini pod Poncami. Na avtobusu smo se opremili z nalepkami navijačev, prejeli pa smo tudi tople kape.


Ja, najprej smo pomalicali, nato pa smo se podali na prizorišče. Glasno smo navijali za naše orle. Malo čez dvanajsto so se skoki zaključili. Preselili smo se malo stran od skakalnice. S svojo glasbo in prisotnostjo na odru sta Čale Sale in Nipkebrez dvoma širila dobro energijo naprej in zabavala poslušalce. Seveda pa nas je pozdravil tudi naš predsednik gospod Borut Pahor.


Višek dneva pa smo doživeli, ko so se nam prišli pokazat naši orli – neustrašni skakalci in letalci.


Utrujeni smo nato poiskali naš avtobus in se odpeljali proti Medvodam.


Ogled takšne prireditve je res posebno doživetje.


Res hvala Zavarovalnici.

Majda Šetina Čarman in Tatjana Kernič

 

 
 
 

ŠPORTNI DAN ZA UČENCE OD 5. DO 9. RAZREDA

 

V ponedeljek, 11. 3. 2019, so imeli učenci na športnem dnevu organizirane dejavnosti: alpsko smučanje in deskanje na snegu na smučišču Vogel, drsanje na Bledu in pohod na Šmarno goro.

Na pohodu na Šmarno goro je bilo prisotnih 54 učencev ki so v štirih urah in pol prišli na vrh in nazaj pred šolo.

Drsanja se je udeležilo 62 učencev ki so uživali na drsališču v športni dvorani Bled in na krajšem sprehodu po okolici Bleda.

Smučanja se je udeležilo 47 otrok, ki so bili razporejeni v 6 skupin.

Učencem je malo ponagajalo tudi vreme, saj so doživeli skoraj vse oblike vremenskih pojavov; poleg sonca, tudi oblake, veter, dež, sodro in sneg. Tisti, ki so upoštevali navodila in so bili temu ustrezno obuti, oblečeni in neugodnim vremenskim pojavom zaščiteni, jim vreme ni bilo kos.


Poročilo: Rok Križaj

Fotografije: Rok Križaj in Irena Sonc Šlenc


 
 
    
 
 

ŠPORTNI DAN- POHOD 1. IN 2. RAZRED

 

V hladnem torkovem jutru, 19. 2. 2019,  smo se s prvošolci in drugošolci odpravili na pohod po okolici Medvod. Prečkali smo viseči most čez reko Soro, šli mimo plaže in jezu proti gradu Goričane, kjer smo se okrepčali. V nadaljevanju poti nas je grelo toplo sonce. Ogledali smo si galerijo na prostem ob mestni knjižnici in sotočje reke Sore in Save. Imeli smo se lepo.

 

učiteljici Klavdija in Vlasta


 
  
 
 

ŠPORTNI DAN - Pohod na Sorško polje

 

ŠPORTNI DAN ZA 3. IN 4. RAZRED – Pohod na Sorško polje

V sredo, 20. 2. 2019 so imeli učenci 3. in 4. razredov športni dan. 14 učencev in dve učiteljici smo se odpravili na pohod na Sorško polje. S pohodom smo začeli ob 8.50 in v lepem, sončnem a malo hladnem jutru nas je pot vodila preko okoliških vasi: Senice, Gorenje vasi in Reteč na Sorško polje, kjer smo prehodili velik krog in se v šolo vrnili ob 12.40. Prehodili smo 15 km. Na poti nas je učiteljica Irena prijazno sprejela v svoj dom in nam skuhala čaj, prebrala pesem Simona Jenka »Sorško polje«; okrepčani in spočiti pa smo pot nadaljevali na Sorško polje. Na zanimivih postankih smo izvedeli nekaj zgodovinskih dejstev in zabavnih zgodbic. Po prihodu v šolo smo bili sicer utrujeni a ponosni nase, saj smo hodili skoraj 4 ure. Takih športnih dni si še želimo.

Učenci in učiteljici Irena in Andreja


 
 
    
 
 

ŠPORTNI DAN- JEZERSKO IN POHOD V OKOLICO ŠOLE

 

Daleč tam na severu Ljubljane, kjer ločijo nebotični vrhovi Kamniških planin sončno Kranjsko od Koroške, leži majhna deželica, čisto samosvoja, obdana krog in krog od visokih gora, Jezersko (R. Andrejka, I. Muri, Knjižica Jezersko, Ljubljana 1921). 

Učenci razredne stopnje smo 11. 10. 2018 obiskali to pravljično deželo. V neokrnjeni naravi in jesenskih barvah smo raziskovali lepote te dežele, se odpravili na tematsko pot okrog jezera, si ogledali Šenkovo domačijo in odkrivali različne poti v okolici jezera. Imeli smo se lepo.

Učenci, ki niso odšli na Jezersko, so uživali v jesenskem pohodu skozi gozdiček do Zbiljskega jezera. Na poti do Zbiljskega jezera so učenci nabirali kostanj za petkov piknik v podaljšanem bivanju. S seboj smo vzeli tudi žoge, s katerimi smo se igrali na igrišču ob jezeru.

Alenka Kuder Gaber


 
 
 
 
 

1. ŠPORTNI DAN ZA 2. RAZRED, 29. 9. 2018

 

Zabavno in tekmovalno  po trimskih poteh Bonovčka.


 
 
 
 

ŠPORTNI DAN ZA 3. RAZRED

 
Sončni in topli jesenski dnevi so nas na delovno soboto kar vabili v naravo. Tretješolci smo se odpravili na prvi športni dan- pohod na Sv. Marjeto. Pot nas je peljala iz Medvod proti domačiji Cvajner, kjer smo si privoščili počitek in malico ter nato odšli po isti poti nazaj do šole. Med potjo smo občudovali naravo in uživali v pogovoru in družbi drug drugega.

Razredničarki 3. razreda