MINI OLIMPIJADA

 
31. maja je potekala na nogometnem igrišču Medvode MINI OLIMPIJADA za učence prvega triletja osnovnih šol Občine Medvode. Organizatorji: Olimpijski komite Slovenije, Javni zavod Sotočje Medvode in Športna zveza Medvode, so učencem pripravili zelo dobro pripravljen in voden športni dogodek z mnogimi zanimivimi športnimi dejavnostmi, za kar se jim zahvaljujemo. Tudi vreme je bilo več kot ugodno. Še si želimo podobnih prireditev!
 
 
 
   
 
 

ŠPORTNI DAN ZA UČENCE 3. RAZREDA- 18. 4. 2019

 

Pred prazničnimi dnevi, na lep sončen dan, smo se z učenci 3. razreda odpravili na športni dan. Ker že dolgo časa nismo bili na daljšem pohodu, smo se odločili, da se odpravimo do Reteč, in sicer do Reteško-Godeškega loga. Do cilja smo prehodili približno 6 kilometrov in prišli do čudovitega predela mokrišč, kjer smo spoznavali življenje vodnih živali, rastlin … Poleg tega smo izvedli tudi fotografsko delavnico, pri kateri so učenci imeli možnosti slikati, nekaj, kar jim je bilo na tistem kraju najbolj všeč ali se jim je zdelo zanimivo. Ko smo se okrepčali, spočili in naučili kar nekaj novega, pa nas je čakala še pot nazaj do šole, ki je kljub že malo utrujenim nogam hitro minila.

 

Besedilo in fotografije: Nika Bergant


 
 
    
 
 

ŠPORTNI DAN PETOŠOLCEV V PLANICI

 

Tudi letos nam je Zavarovalnica Triglav brezplačno omogočila ogled kvalifikacij smučarskih skokov v Planici.


V četrtek, 21. marca, smo se v mrzlem, vendar sončnem jutru odpeljali proti dolini pod Poncami. Na avtobusu smo se opremili z nalepkami navijačev, prejeli pa smo tudi tople kape.


Ja, najprej smo pomalicali, nato pa smo se podali na prizorišče. Glasno smo navijali za naše orle. Malo čez dvanajsto so se skoki zaključili. Preselili smo se malo stran od skakalnice. S svojo glasbo in prisotnostjo na odru sta Čale Sale in Nipkebrez dvoma širila dobro energijo naprej in zabavala poslušalce. Seveda pa nas je pozdravil tudi naš predsednik gospod Borut Pahor.


Višek dneva pa smo doživeli, ko so se nam prišli pokazat naši orli – neustrašni skakalci in letalci.


Utrujeni smo nato poiskali naš avtobus in se odpeljali proti Medvodam.


Ogled takšne prireditve je res posebno doživetje.


Res hvala Zavarovalnici.

Majda Šetina Čarman in Tatjana Kernič

 

 
 
 

ŠPORTNI DAN ZA UČENCE OD 5. DO 9. RAZREDA

 

V ponedeljek, 11. 3. 2019, so imeli učenci na športnem dnevu organizirane dejavnosti: alpsko smučanje in deskanje na snegu na smučišču Vogel, drsanje na Bledu in pohod na Šmarno goro.

Na pohodu na Šmarno goro je bilo prisotnih 54 učencev ki so v štirih urah in pol prišli na vrh in nazaj pred šolo.

Drsanja se je udeležilo 62 učencev ki so uživali na drsališču v športni dvorani Bled in na krajšem sprehodu po okolici Bleda.

Smučanja se je udeležilo 47 otrok, ki so bili razporejeni v 6 skupin.

Učencem je malo ponagajalo tudi vreme, saj so doživeli skoraj vse oblike vremenskih pojavov; poleg sonca, tudi oblake, veter, dež, sodro in sneg. Tisti, ki so upoštevali navodila in so bili temu ustrezno obuti, oblečeni in neugodnim vremenskim pojavom zaščiteni, jim vreme ni bilo kos.


Poročilo: Rok Križaj

Fotografije: Rok Križaj in Irena Sonc Šlenc


 
 
    
 
 

ŠPORTNI DAN- POHOD 1. IN 2. RAZRED

 

V hladnem torkovem jutru, 19. 2. 2019,  smo se s prvošolci in drugošolci odpravili na pohod po okolici Medvod. Prečkali smo viseči most čez reko Soro, šli mimo plaže in jezu proti gradu Goričane, kjer smo se okrepčali. V nadaljevanju poti nas je grelo toplo sonce. Ogledali smo si galerijo na prostem ob mestni knjižnici in sotočje reke Sore in Save. Imeli smo se lepo.

 

učiteljici Klavdija in Vlasta


 
  
 
 

ŠPORTNI DAN - Pohod na Sorško polje

 

ŠPORTNI DAN ZA 3. IN 4. RAZRED – Pohod na Sorško polje

V sredo, 20. 2. 2019 so imeli učenci 3. in 4. razredov športni dan. 14 učencev in dve učiteljici smo se odpravili na pohod na Sorško polje. S pohodom smo začeli ob 8.50 in v lepem, sončnem a malo hladnem jutru nas je pot vodila preko okoliških vasi: Senice, Gorenje vasi in Reteč na Sorško polje, kjer smo prehodili velik krog in se v šolo vrnili ob 12.40. Prehodili smo 15 km. Na poti nas je učiteljica Irena prijazno sprejela v svoj dom in nam skuhala čaj, prebrala pesem Simona Jenka »Sorško polje«; okrepčani in spočiti pa smo pot nadaljevali na Sorško polje. Na zanimivih postankih smo izvedeli nekaj zgodovinskih dejstev in zabavnih zgodbic. Po prihodu v šolo smo bili sicer utrujeni a ponosni nase, saj smo hodili skoraj 4 ure. Takih športnih dni si še želimo.

Učenci in učiteljici Irena in Andreja


 
 
    
 
 

ŠPORTNI DAN- JEZERSKO IN POHOD V OKOLICO ŠOLE

 

Daleč tam na severu Ljubljane, kjer ločijo nebotični vrhovi Kamniških planin sončno Kranjsko od Koroške, leži majhna deželica, čisto samosvoja, obdana krog in krog od visokih gora, Jezersko (R. Andrejka, I. Muri, Knjižica Jezersko, Ljubljana 1921). 

Učenci razredne stopnje smo 11. 10. 2018 obiskali to pravljično deželo. V neokrnjeni naravi in jesenskih barvah smo raziskovali lepote te dežele, se odpravili na tematsko pot okrog jezera, si ogledali Šenkovo domačijo in odkrivali različne poti v okolici jezera. Imeli smo se lepo.

Učenci, ki niso odšli na Jezersko, so uživali v jesenskem pohodu skozi gozdiček do Zbiljskega jezera. Na poti do Zbiljskega jezera so učenci nabirali kostanj za petkov piknik v podaljšanem bivanju. S seboj smo vzeli tudi žoge, s katerimi smo se igrali na igrišču ob jezeru.

Alenka Kuder Gaber


 
 
 
 
 

1. ŠPORTNI DAN ZA 2. RAZRED, 29. 9. 2018

 

Zabavno in tekmovalno  po trimskih poteh Bonovčka.


 
 
 
 

ŠPORTNI DAN ZA 3. RAZRED

 
Sončni in topli jesenski dnevi so nas na delovno soboto kar vabili v naravo. Tretješolci smo se odpravili na prvi športni dan- pohod na Sv. Marjeto. Pot nas je peljala iz Medvod proti domačiji Cvajner, kjer smo si privoščili počitek in malico ter nato odšli po isti poti nazaj do šole. Med potjo smo občudovali naravo in uživali v pogovoru in družbi drug drugega.

Razredničarki 3. razreda