ŠPORTNI DAN ZA UČENCE OD 5. DO 9. RAZREDA

 

V ponedeljek, 11. 3. 2019, so imeli učenci na športnem dnevu organizirane dejavnosti: alpsko smučanje in deskanje na snegu na smučišču Vogel, drsanje na Bledu in pohod na Šmarno goro.

Na pohodu na Šmarno goro je bilo prisotnih 54 učencev ki so v štirih urah in pol prišli na vrh in nazaj pred šolo.

Drsanja se je udeležilo 62 učencev ki so uživali na drsališču v športni dvorani Bled in na krajšem sprehodu po okolici Bleda.

Smučanja se je udeležilo 47 otrok, ki so bili razporejeni v 6 skupin.

Učencem je malo ponagajalo tudi vreme, saj so doživeli skoraj vse oblike vremenskih pojavov; poleg sonca, tudi oblake, veter, dež, sodro in sneg. Tisti, ki so upoštevali navodila in so bili temu ustrezno obuti, oblečeni in neugodnim vremenskim pojavom zaščiteni, jim vreme ni bilo kos.


Poročilo: Rok Križaj

Fotografije: Rok Križaj in Irena Sonc Šlenc


 
 
    
 
 

ŠPORTNI DAN- POHOD 1. IN 2. RAZRED

 

V hladnem torkovem jutru, 19. 2. 2019,  smo se s prvošolci in drugošolci odpravili na pohod po okolici Medvod. Prečkali smo viseči most čez reko Soro, šli mimo plaže in jezu proti gradu Goričane, kjer smo se okrepčali. V nadaljevanju poti nas je grelo toplo sonce. Ogledali smo si galerijo na prostem ob mestni knjižnici in sotočje reke Sore in Save. Imeli smo se lepo.

 

učiteljici Klavdija in Vlasta


 
  
 
 

ŠPORTNI DAN - Pohod na Sorško polje

 

ŠPORTNI DAN ZA 3. IN 4. RAZRED – Pohod na Sorško polje

V sredo, 20. 2. 2019 so imeli učenci 3. in 4. razredov športni dan. 14 učencev in dve učiteljici smo se odpravili na pohod na Sorško polje. S pohodom smo začeli ob 8.50 in v lepem, sončnem a malo hladnem jutru nas je pot vodila preko okoliških vasi: Senice, Gorenje vasi in Reteč na Sorško polje, kjer smo prehodili velik krog in se v šolo vrnili ob 12.40. Prehodili smo 15 km. Na poti nas je učiteljica Irena prijazno sprejela v svoj dom in nam skuhala čaj, prebrala pesem Simona Jenka »Sorško polje«; okrepčani in spočiti pa smo pot nadaljevali na Sorško polje. Na zanimivih postankih smo izvedeli nekaj zgodovinskih dejstev in zabavnih zgodbic. Po prihodu v šolo smo bili sicer utrujeni a ponosni nase, saj smo hodili skoraj 4 ure. Takih športnih dni si še želimo.

Učenci in učiteljici Irena in Andreja


 
 
    
 
 

ŠPORTNI DAN- JEZERSKO IN POHOD V OKOLICO ŠOLE

 

Daleč tam na severu Ljubljane, kjer ločijo nebotični vrhovi Kamniških planin sončno Kranjsko od Koroške, leži majhna deželica, čisto samosvoja, obdana krog in krog od visokih gora, Jezersko (R. Andrejka, I. Muri, Knjižica Jezersko, Ljubljana 1921). 

Učenci razredne stopnje smo 11. 10. 2018 obiskali to pravljično deželo. V neokrnjeni naravi in jesenskih barvah smo raziskovali lepote te dežele, se odpravili na tematsko pot okrog jezera, si ogledali Šenkovo domačijo in odkrivali različne poti v okolici jezera. Imeli smo se lepo.

Učenci, ki niso odšli na Jezersko, so uživali v jesenskem pohodu skozi gozdiček do Zbiljskega jezera. Na poti do Zbiljskega jezera so učenci nabirali kostanj za petkov piknik v podaljšanem bivanju. S seboj smo vzeli tudi žoge, s katerimi smo se igrali na igrišču ob jezeru.

Alenka Kuder Gaber


 
 
 
 
 

1. ŠPORTNI DAN ZA 2. RAZRED, 29. 9. 2018

 

Zabavno in tekmovalno  po trimskih poteh Bonovčka.


 
 
 
 

ŠPORTNI DAN ZA 3. RAZRED

 
Sončni in topli jesenski dnevi so nas na delovno soboto kar vabili v naravo. Tretješolci smo se odpravili na prvi športni dan- pohod na Sv. Marjeto. Pot nas je peljala iz Medvod proti domačiji Cvajner, kjer smo si privoščili počitek in malico ter nato odšli po isti poti nazaj do šole. Med potjo smo občudovali naravo in uživali v pogovoru in družbi drug drugega.

Razredničarki 3. razreda