ZIMSKA ŠOLA V NARAVI ZA 6. B RAZRED

 

Predviden prihod učencev iz šole v naravi je med 15.30 in 16.00.

Ponedeljek, 25. 3. 2019

Učenci so srečno prispeli, namestili so se v sobah  in sedaj že preizkušajo svoje smučarsko znanje.

Sreda, 27. 3. 2019

Za nami sta dva lepa dneva smučanja na Voglu, orientacijska delavnica in pohod, večer družabnih iger in activitya. Imamo se lepo, uživamo bodisi v prvih korakih na snegu oz. dopolnjujemo smučarsko znanje.
Vsem prav lep sončen pozdravček iz Bohinja.

Četrtek, 28. 3. 2019

Tako včeraj kot danes smo imeli super pogoje za smučanje na Voglu. Včeraj popoldne smo opravili pohod v korita Mostnice, natančneje do Hudičevega mosta, izvedeli smo marsikaj novega v zvezi z naravnimi in geografskimi značilnostmi Bohinjskega kota. Zvečer je sledilo še predavanje o Triglavskem narodnem parku in tombola. Danes popoldne smo se urili v lokostrelstvu, zvečer pa se bomo zabavali na cirkuških delavnicah. Imamo se fajn!

Besedilo in fotografije: Darja Zaplotnik in Jasmina Radivoj


 
 
  
 
 

ZIMSKA ŠOLA V NARAVI ZA UČENCE 6. A RAZREDA

 


Ponedeljek, 4. 3. 2019
Učenci so srečno prispeli v zimsko šolo v naravi in so tudi že opravili testiranje znanja smučanja. V popoldanskem času so se seznanili s pravili FIS na smučišču in se igrali družabne igre. Večerni pohod je bil zaradi dežja prestavljen.

Torek, 5. 3. 2019
V torek je bilo prekrasno vreme in snežne razmere na Voglu. Vsi učenci uspešno napredujejo v smučanju. Popoldne smo imeli predstavitev nordijske hoje (namesto teka na smučeh), zvečer pa nočni pohod. Imamo se lepo.

Sreda, 6. 3. 2019

Dan smo preživeli zelo aktivno, dopoldan smo smučali na Voglu, kjer so bile odlične snežne razmere. Vsi učenci zelo napredujejo in uživajo na snegu. Po kosilu smo se učili lokostrelstva in se seznanili z naravnimi znamenitostmi Triglavskega narodnega parka. Poskušali smo lokalne dobrote, večer pa zaključili s tombolo.

Četrtek, 7. 3. 2019

Zaradi slabih vremenskih razmer danes nismo smučali, odpravili smo se na pohod do Peči, od koder smo imeli čudovit razgled na jezero.
V popoldanskem času smo zvedeli, kako se orientiramo v naravi, se naučili uporabljati kompas ter se seznanili s pripravo smuči pred smučanjem. Zaključni večer je minil v znamenju pusta in cirkuških vragolij.

Petek, 8. 3. 2019

Sobe smo pospravili in se odpravili na smučanje na Vogel. Po kosilu gremo proti domu. Predviden prihod učencev iz šole v naravi je okoli 15.30 na parkirišče pred športno dvorano.
 
 
 
    
 
 

PLAVALNI TEDEN ZA UČENCE 5. RAZREDOV

 
Ponedeljek, 18. 2. 2019

Ob 9. uri smo se odpeljali izpred Športne dvorane v Medvodah. Vožnja je trajala dve uri in pol. Približno ob 11.20 smo se pripeljali pred Dijaški dom v Murski Soboti. Po dobrem kosilu, smo se pripravili za plavanje in se odpeljali proti Radencem. Tam smo se razdelili v skupine in že začeli z urjenjem plavalnih tehnik.

Maks J. in Mark B.


Torek, 19. 2. 2019

Po včerajšnji večerji smo se učili o znakih na kopališču. Izvedeli smo veliko novega. Tako razumemo  njihov pomen in se jih lahko dosledno držimo. Ker je bilo delo v dvojicah, je bilo zelo zabavno.

Danes zjutraj pa smo vstali ob 6.55. Ob 8.30 nas je avtobus že peljal v Radence.

Po kosilu smo imeli počitek a nas je lepo vreme zvabilo na igrišče.


Živa R.


Sreda, 20. 2. 2019

Včeraj smo se razdelili v dve skupini. Prvi so si s pomočjo orientacije ogledali Mursko Soboto, drugi pa smo pekli po prekmursko. Pekli smo kruhke – PERECE. Te smo naredili iz moke, olja, soli in kvasa. Majhen hlebček smo razdelili na tri dele in spletli kitke. Premazali smo jih z jajcem in prijazne kuharice so jih spekle.

Pa še to, orientacija je prvi skupini šla zelo dobro- NOBENA SKUPINA SE NI IZGUBILA.

Robert Ž. in Jaš O.

Naš dan je poln dejavnosti. V torek so se orientirali a-jevci, danes v sredo pa b-jevci. Branje nam je delalo kar nekaj težav a so domačini prijazni in ustrežljivi in so radi pomagali, tako da ni bilo težav s potjo- včasih res malo daljšo.

Zvečer smo se učili pa po prekmursko. Kakšen izraz si bomo pa morda zapomnili.

Čisto za konec pa še prekmurska ljudska pravljica – v prekmurščini. No, malo prevoda smo pa vseeno rabili. Potem pa lahko noč.

Četrtek, 21.2. 2019

Vreme nam je res naklonjeno. Sonce nas prijetno boža že ko odhajamo v Radence.

Dopoldanski čas smo preživeli na bazenu. Začelo se je testiranje. Ha, ne samo za konjičke in delfinčke, tudi za morske pse.

Po kosilu je vedno malo počitka, potem pa nogomet na igrišču. Res ne vsi, saj so se nekateri v sobah pripravljali na prireditev- MURSKA SOBOTA IMA TALENT.

Popoldne smo začeli s kratkim tečajem prve pomoči, saj bomo letos postali vozniki.

Starši  so nam pripravili še eno presenečenje. V popoldanskem času so nam prinesli sveže pečeno prekmursko gibanico. Njami, je bila dobra.

Zvečer smo se res izkazali, res ima Murska Sobota talent.

Po talentih pa še disco, to je bil »žur«!

Za konec pa se zahvaljujemo vsem sponzorjem, ki so nam polepšali bivanje daleč od doma.

Še zadnja noč, nato pa v objem najbližjih.

  
 
 
 
 
 

POHODNA ŠOLA V NARAVI ZA 8. RAZRED

 

Učenci so po uspešno izvedenem tehniškem dnevu na Jesenicah srečno prispeli v CŠOD Trilobit. Vreme je lepo in učenci so že športno aktivni.

V torek dopoldne smo izvedli pohod na Jelenkamen. Otroci uživajo. V popoldanskih urah smo imeli orientacijski pohod po skupinah.

V sredo smo preizkusili plezalne sposobnosti, se pripravljali na petkov Trilobitlon, spoznavali smo kraljesrvo gliv, s kladivi izvabili iskrice iz kamnine bogate s kremenom, iskali fosile, spoznavali zgodovino železarstva in uživali v barvah jeseni. Po vseh popoldanskih dejavnostih in večerji smo se igrali socialne igre: “toaletni papir”, “ a bi bil moj prijatelj” in “selotejp na nosu”. Dobro smo se spoznali in veliko smejali. Spat smo šli malo prej; da bomo spočiti za četrtkov vzpon na Golico.

Danes, v petek bomo izvedli trilobitlon. Po kosilu pa se tabor zaključuje in oddidemo domov. Predviden prihod imamo po planu, torej ob 15.30. Se vidimo.