O PROJEKTU RASTEM S KNJIGO

 
27. 9. 2022

V vseslovenski projekt Rastem s knjigo so vključeni tudi sedmošolci Osnovne šole Medvode. Uradni začetek projekta v šolskem letu 2022/2023 je predviden od 7. novembra 2022 dalje do konca šolskega leta. Knjižnico Medvode bomo predvidoma obiskali v mesecu decembru ali januarju, v primeru slabšanja epidemioliških razmer, bomo projekt izvedli na šoli v šolski knjižnici. Ob zaključku učenci prejmejo v dar knjigo, letos je to »REFORMATORJI V STRIPU«, pisatelja Boštjana Gorenca.

Nacionalni projekt spodbujanja bralne kulture Rastem s knjigo izvaja Javna agencija za knjigo RS, Ministrstvo za kulturo RS, MIZŠ, Združenje splošnih knjižnic ob podpori Zavoda za šolstvo RS, Društva šolskih knjižničarjev Slovenije in Društva slovenskih pisateljev v sodelovanju s splošnimi knjižnicami, slovenskimi osnovnim šolami, osnovnimi šolami s prilagojenim programom in zamejskimi osnovnimi šolami.

Cilji nacionalnega projekta Rastem s knjigo so:

Ø  Spodbujanje dostopnosti kakovostnega in izvirnega slovenskega mladinskega leposlovja.

Ø  Promocija vrhunskih domačih ustvarjalcev mladinskega leposlovja.

Ø  Spodbujanje motivacije za branje pri šolarjih in njihovega obiskovanja splošnih knjižnic.

Ø Motivacija založnikov k večjemu vključevanju sodobnih slovenskih piscev v založniške programe za mladino ter povečevanje deleža izdanega izvirnega slovenskega mladinskega leposlovja.

Koordinatorka: Andreja Magdalenc Jevnikar