ROKOVNIK VPISA ZA SREDNJE ŠOLE ZA ŠOL. LETO 2020/2021

 
Rokovnik vpisa za srednje šole za šol. leto 2020/2021 se nahaja v priponki.
ROKOVNIK VPISA ZA SREDNJE ŠOLE ZA ŠOLSKO LETO 2020-21.docx
 
 

OBVESTILO ZA INFORMATIVO

 

4. in 25. januarja 2020 bo 12. Informativa na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Že 12. Informativa bo prinesla številne sveže vsebine, ki so koristne in zanimive učencem in dijakom, v največji meri pa so na enem mestu predstavljene prav vse dragocene in koristne informacije, ki so odločilne za prihodnost mladih na izobraževalnem ter poklicnem nivoju.

Več informacij pri šolski svetovalni delavki. 

HTML sporočilo.htm
 
 

ROK TRKAJ O POKLICNI POTI

 
Nov video reperja Roka Trkaja si učenci oglejte na spodnji povezavi.

https://www.youtube.com/watch?v=G5PxK4I3bBY&feature=youtu.be


 
 

9. RAZRED- DAN ODPRTIH VRAT NA GIMNAZIJI KRANJ

 

V kratkem na Gimnaziji Kranj pripravljajo dva dogodka. V torek, 26. 11. 2019, od 14. ure dalje in v četrtek, 28. 11. 2019, od 8. ure dalje bodo organizirali Dan odprtih vrat. Dijaki bodo lahko po lastni izbiri obiskali redni pouk in začutili kako je biti dijak Gimnazije Kranj. Ob koncu pouka (dopoldan) bodo obiskovalci prejeli potrdilo o udeležbi,s katerim bodo lahko dokazali, da so se udeležili Dneva odprtih vrat.

Drugi dogodek se bo dogajal od 6. do 7. 12. 2019. Odvila se bo že 4. Noč na Gimnaziji Kranj

Prijave so že odprte http://www.gimkr.si/dogodki-in-projekti/prijava-na-dogodek/noc-na-gimnaziji-kranj-2019/.

Več informacij lahko dobite pri šolski svetovalni službi. 

ŠSS: mag. Tatjana Šuštešrič

Pasica 2019.jpg
DOV 19.pdf
 
 

DAN ODPRTIH VRAT SLOVENSKEGA GOSPODARSTVA

Dan odprtih vrat-nova-splet-small.pdf
Dopis (dan odprtih vrath slovenskega gospodarstva).docx
 
 

TEHNIŠKI DAN ZA UČENCE 9. RAZREDA- POKLICNA ORIENTACIJA, 17. 10. 2019

 

V četrtek, 17. 10. 2019, smo za devetošolce pripravili tehniški dan na temo "Poklicna orientacija". Učenci so bili razdeljeni v dve skupini. Ena skupina je naprej odšla v računalniško učilnico, kjer je reševala spletni vprašalnik o poklicni poti, se seznanila s spletno stranjo www.mojaizbira.si in dobila informacije kje vse lahko poiščejo informacije za vpis v srednjo šolo. Po malico so učenci z učiteljem Lipavškom reševali test "Kakšen sem" z namenom, da se seznanijo kaj vse vpliva na to, kako se odločamo za izbiro srednje šole. V drugem delu smo obiskali prireditev Vrtiljak poklicev 2019 na Srednji gostinski in turistični šoli v Radovljici. Učenci so obiskali po dve delavnici, kot tretje na programu pa so imeli obisk sejma, ki se je dogajal v njihovi športni dvorani. Učenci so se  seznanili s poklici strojništva, predšolske vzgoje in srednje medicinske sestre/ srednjega zdravstvenega tehnika, lesarskega/ turističnega/ ekonomskega /medijskega tehnika. 

Upam, da smo učence vsaj malo pripravili na razmišljanje o izbiri njihove srednje šole. Do dokončne odločitve  bo na šoli še nekaj aktivnosti, da se bodo učenci lažje odločili. 

Zapisala: Tatjana Šušteršič