NAVODILA NIJZ VIZ OB SUMU ALI POTRJENI OKUŽBI

 
10. 9. 2022
10.9.2022_navodila_nijz_viz_ob sumu ali potrjeni okužbi_v.2.pdf
 
 

PROTOKOL OB SUMU NA KORONAVIRUS OŠ MEDVODE

 
1. 9. 2022
1.9.2022_PROTOKOL ob SUMU na KORONAVIRUS_OŠ Medvode.docx
 
 

ZBIRALNA AKCIJA ODPADNIH TELEFONOV

 

16. 3. 2022

ZBIRALNA AKCIJA – ODPADNI MOBILNI TELEFONI    

                                          #FONIRAJ#

Spoštovani starši, skrbniki, učitelji, učenci in občani,

obveščamo vas, da bo v sredo, 23. 3. 2022 potekala zbiralna akcija odpadnih mobilnih telefonov na dveh lokacijah:

·             V OŠ MEDVODE od 7.00 do 15.00.

V preddverju šole bo nameščena škatla, kamor lahko oddate odpadni telefon.

·             Na parkirišču pri BC MERCATOR, Medvode, Medvoška cesta 3.

Premični zbiralnik bo na parkirišču od 13.00 do 16.00.


Vljudno vabljeni, da se odzovete zbiralni akciji in nam pomagate pri zbiranju sredstev za Šolski sklad OŠ Medvode.


Zbiralna akcija poteka v sodelovanju s podjetjem Voka Snaga, ki  organizira v mesecu marcu zbiranje električnih odpadkov s premičnimi zbiralniki.

Tim zdrave šole OŠ Medvode


FONIRAJ-doniraj star telefon-OŠ Medvode.pdf
 
     
 
 

OBVESTILO VODSTVA O NOVIH UKREPIH

 

25. 2. 2022

Spoštovani starši, sodelavci, dragi učenci,

upamo, da ste uspeli preživeti zimske počitnice aktivno, v krogu družine ali prijateljev, da ste si odpočili in si hkrati nabrali dovolj nove energije, da nadaljujemo drugo polovico šolskega leta.

Veseli nas, da se epidemiološke razmere končno umirjajo in da se bomo v ponedeljek, 28. 2. 2022 lahko spet vsi zbrali v šoli. Kljub temu, da ni več samotestiranja od 21. februarja, ostanimo previdni.

V primeru, da bi opazili simptome koronavirusa, ali da veste, da ste bili v tesnem stiku z okuženo osebo, delujte preventivno in se posvetujte z zdravnikom preden odidete v šolo.

V Uradnem listu Republike Slovenije št. 22/22 z dne 19. 2. 2022 je bil objavljen Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Odlok začne veljati od ponedeljka, 21. 2 2022. Z dnem uveljavitve tega odloka preneha veljati Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 (Uradni list RS, št. 174/21, 177/21, 185/21, 190/21, 197/21, 200/21, 201/21, 4/22, 8/22, 13/22 in 19/22).

V veljavi še vedno ostajajo nekateri ukrepi, ki so potrebni za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19, in se z njimi zagotavlja varno učno okolje:

umivanje in razkuževanje rok, razkuževanje prostorov, zračenje prostorov, vzdrževanje varnostne razdalje med osebami, še posebno, če se ne uporabljajo zaščitne maske ter uporaba zaščitne maske.

Podrobnosti si lahko preberete v okrožnici številka: 6030-2/2022/30 z dnem 20. 2. 2022. (Vse ostale novosti, povezane s covid-19, navodili NIJZ, ukrepi ob karantenah in podobnim, sproti objavljamo in posodabljamo med najpogostejšimi iskanimi informacijami na spletni strani šole.)

Hvala vsem za vaše dosedanjo pozitivno naravnanost, za konstruktivno sodelovanje, za razumevanje in pomoč. Le s skupnimi močmi nam je, in nam bo, uspelo premagati naše skupne težave.

Vodstvo šole


Odlok_ukinitev samotestiranja_PCT_velja od 21.2.2022.pdf
 
 

Delo na daljavo za učence 7. a razreda

 

30. 1. 2022

Spoštovani starši in zaposleni,

v 7. a razredu je bila potrjena okužba s SARS-CoV-2 pri ≥ 30 % učencev 7. a razreda znotraj 14 dni. Zaradi navedenega razloga so imeli učenci 7. a razreda pouk na daljavo od  četrtka, 27. 1. 2022,  do vključno 28. 1. 2022. Med vikendom so nas o novih potrjenih okužbah obvestili še trije starši, zato se je ravnateljica šole odločila, da bodo učenci 7. a razreda nadaljevali s poukom na daljavo še 3 dni, torej do vključno 2. 2. 2022

Učenci naj redno spremljajo objave učiteljev v spletnih učilnicah, kjer bodo navodila o samostojnem delu in o srečanjih preko zooma.

Prosim, da se vsi učenci pred povratkom v šolo (3. 2. 2022) ponovno samotestirajo in v primeru pozitivnega hitrega testa ostanejo doma.

Hvala za razumevanje in lepo pozdravljeni

mag. Damjana Šubic, ravnateljica

 
 

OBVESTILO glede belega kombija v okolici šole

 

24. 1. 2022

Na družbenih omrežjih kroži novica, da naj bi v okolici OŠ Medvode dva učenca zasledoval moški iz belega kombija.

Za takšne informacije je ključnega pomena, da jih vzamemo resno in se o tem pogovorimo z otroki. Informacijo smo takoj preverili pri starših. Kontaktirali smo Policijsko postajo Medvode, ki so pristojni in ustrezno usposobljeni za reševanje podobnih situacij. Tudi staršem svetujemo, naj se v podobnih primerih obrnejo na Policijsko postajo Medvode, da se dogodki hitreje raziščejo in rešijo.

K sreči se takšne ali podobne situacije največkrat končajo s pojasnitvijo nesporazuma. Kljub temu pa nam dajejo priložnost, da se z otroki odkrito pogovorimo o ustreznosti reagiranja v podobnih situacijah. Pomembno je, da se otroci naučijo kako reagirati, v kolikor se počutijo ogrožene. Pomembno je, da si otroci zapomnijo, kje so varne točke na poti iz šole do doma ali v samih Medvodah. Preko takšnih pogovorov krepimo zaupanje z otroki, zato, da se bodo v kritičnih situacijah lahko obrnili na odraslo osebo, ki jim bo v oporo. 

Vodstvo šole 

 

 
 

SPREMEMBA ODLOKA

 

20. 1. 2022

Spoštovani starši,

obveščamo vas, da se je spremenil Odlok o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni COVID-19 in Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19.

Učenci in dijaki ob posamezni potrjeni okužbi s SARS-CoV-2 v oddelku ne gredo v karanteno na domu. To velja le za karanteno na domu, ki je posledica visokorizičnega stika v VIZ. Če ima učenec/dijak visokorizični kontakt izven VIZ, je napoten v karanteno na domu skladno s splošnimi postopki (https://www.nijz.si/karantena). 

Ob potrjeni okužbi s SARS-CoV-2 v oddelku se izvaja vsakodnevno samotestiranje učencev in dijakov v takem oddelku za čas trajanja predvidene 7-dnevne karantene na domu. Vsakodnevno samotestiranje se uvede tudi, če je v oddelku v času svoje kužnosti poučeval zaposleni v VIZ s potrjeno okužbo, ki je bil skupaj z učenci/dijaki v učilnici več kot 15 minut. V primeru, da je zadnji dan predvidene 7-dnevne karantene na domu čez vikend ali dela prost dan, predlagamo, da se zadnje samotestiranje za obdobje vsakodnevnega samotestiranja izvede prvi dan po vikendu oz. prostem dnevu. V primeru pojava nadaljnjih okužb v oddelku, starše oz. zakonite zastopnike obvestimo o novem obdobju vsakodnevnega samotestiranja v šoli.

V primeru, da je v oddelku potrjena okužba pri ≥ 30 % učencih/dijakih znotraj 14 dni, se v karanteno na domu napoti celoten oddelek. Pri zaokroževanju vrednosti kazalnika se število zaokroži na celo številko (primer: 30 % od 25 učencev v oddelku = 7,5 učencev  je kriterij: 8 učencev).

Hvala za vašo pomoč pri preprečevanju širjenja okužb.

mag. Damjana Šubic, ravnateljica


 
 

POSEBNO OBVESTILO NIJZ

 
16. 1. 2022

NIJZ nas je obvestil, da se je zaradi izrazitega porasta okužb s SARS-CoV-2, obdobje od prejema seznama visokorizičnih kontaktov, ki ga pripravljamo na šoli, do napotitve v karanteno na domu podaljšal za nekaj dni. V soboto 15. 1. 2022 je zamik znašal že dva dni. V prihodnjih dneh je pričakovati še podaljšan zamik. Ob tem nas NIJZ seznanja, da se prejeti seznami visokorizičnih kontaktov obravnavajo po vrsti glede na čas prejema. 

Še nadalje bomo ravnali skladno z navodili NIJZ. To pomeni, da v šolah ob potrjeni okužbi v oddelku pričnemo z izobraževanjem na daljavo. Starši oziroma zakoniti zastopniki otrok in učencev bodo za svoje otroke napotitev v karanteno na domu s strani NIJZ prejeli nekaj dni po pričetku karantene.

Obveščeni smo, da je pridobitev Izjave o seznanitvi z napotitvijo v karanteno na domu (eUprava) možna tudi za nazaj, zato ta časovni zamik ne predstavlja ovire pri pridobivanju uradnega dokumenta, iz katerega izhajajo pravice.


Naj dodamo še ZAHVALO vsem, ki nas redno obveščate o odsotnosti otrok zaradi suma na okužbo in o potrjenih okužbah s SARS CoV-2. 

Preko Lopolisa smo vam poslali obvestilo o rednih in sprotnih odjavah prehrane v tajništvo šole (včasih se namreč podaljša odsotnost zaradi nove karantene ali okužbe).  Prosimo, da na to ne pozabite, da ne bi kasneje prišlo do nesporazumov.

Hvala za strpnost in vaše sodelovanje. S skupnimi močmi bomo lažje prebrodili to težko obdobje.

Vodstvo šole

13608_Obvestilo_NIJZ_16.januar 2022.pdf
 
 

GOVORILNE URE V MESECU JANUARJU

 

8. 1. 2022

Spoštovani starši,

popoldanske govorilne ure v mesecu januarju 2022 bodo potekale v torek, 11. 1. 2022 od 17.00 do 19.00, tako kot smo načrtovali v LDN.

Govorilne ure bodo potekale na daljavo.

Starši, ki se željo pogovoriti s posameznim učiteljem o šolskem delu svojega otroka, naj mu to sporočijo preko elektronske pošte. E-naslovi vseh učiteljev so objavljeni na šolski spletni strani. Na podlagi vaše poslane e-pošte s prošnjo za termin na popoldanskih govorilnih urah vas bo učitelj kontaktiral in se z vami dogovorili o samem terminu.

Učitelji so za govorilne ure na voljo tudi tedensko, v dopoldanskem času, po razporedu, kot je objavljen na šolski spletni strani, seveda po predhodnem dogovoru z učitelji.

Hvala za vaše sodelovanje.

Vodstvo šole


 
 

GOVORILNE URE V MESECU DECEMBRU

 

9. 12. 2021

Spoštovani starši,

popoldanske govorilne ure v mesecu decembru 2021 bodo potekale v torek, 14. 12. 2021 od 17.00 do 19.00, tako kot smo načrtovali v Letnem delovnem načrtu in je objavljeno na spletni strani šole (zavihek: Za starše - Govorilne ure).

Govorilne ure bodo potekale na daljavo - preko zoom aplikacije.

Starši, ki se željo pogovoriti s posameznim učiteljem o šolskem delu svojega otroka, naj mu to sporočijo preko elektronske pošte. E-naslovi vseh učiteljev so objavljeni na šolski spletni strani (zavihek: O šoli - Zaposleni). 

Na podlagi vaše poslane e-pošte s prošnjo za termin na popoldanskih govorilnih urah, vas bo učitelj kontaktiral in se z vami dogovoril o samem terminu.

Učitelji so za govorilne ure (na daljavo) na voljo tudi tedensko, v dopoldanskem času, po razporedu, kot je objavljen na šolski spletni strani, vendar se predhodno dogovorite z učiteljem za termin govorilnih ur. 

Želimo vam lep praznični december!

mag. Damjana Šubic, ravnateljica

 
 

OBVEZNO SAMOTESTIRANJE UČENCEV

 
12. 11. 2021

Spoštovani starši,


na vas se obračamo s prošnjo po pomoči pri izvajanju pouka v šoli.


Vlada je v petek, 5. 11. 2021, sprejela nove ukrepe za zajezitev virusa SARS-Cov-2. Odlok je bil objavljen v Uradnem listu v soboto, 6. 11. 2021, in že velja. Določilo 8. člena, ki opredeljuje samotestiranje učencev in dijakov, naj bi začelo veljati 15. 11. 2021.

Vlada je v četrtek, 11. 11. 2021 sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo  Covid-19 (Uradni list RS št. 177/2021 in 174/2021).

Od srede, 17. 11. 2021, bo v prostorih šole potekalo obvezno samotestiranje vseh učencev s hitrimi testi trikrat tedensko, razen za tiste, ki izpolnjujejo pogoje prebolevnosti ali cepljenja. Predhodno vas bomo zaprosili za soglasje za samotestiranje.

Opomba: Če vaš otrok izpolnjuje pogoj prebolevnosti ali cepljenja, boste to označili na soglasju, ki vam ga bomo posredovali.


Starši lahko prevzamete teste za samotestiranje učencev v lekarnah. Učenci jih v sredo, 17. novembra prinesejo s seboj v šolo.

Prosimo vas, da se v naslednjih dneh z otrokom pogovorite o tem, kako samotestiranje poteka, pri čemer vam je lahko v pomoč video na naslednji povezavi:  https://www.youtube.com/watch?v=Ljc9hG7xsFU. Priporočamo, da otrok samotestiranje ob vaši prisotnosti poskusi tudi sam izvesti.


Spoštovani starši,

v Sloveniji je že dovolj nestrpnosti, razdvojenosti, sovražnosti. Ni potrebno, da to prenesemo tudi v šolo ter na otroke. Kljub težkim razmeram si želimo, da pouk poteka v šoli, v varnem in spodbudnem okolju, saj se pouk na daljavo ne more primerjati s poukom v živo. To nam bo uspelo le z vašo podporo.


Hvala za razumevanje in vse dobro.

mag. Damjana Šubic, ravnateljica


13. 11. 2021

Ministrstvo za zdravje je določilo Protokol samotestiranja učencev v osnovnih šolah (št. 187-399/2020/257). Več o protokolu testiranja si lahko preberete v priponki.

Za učence osnovne šole morajo starši oz. zakoniti zastopniki oz. skrbniki predhodno dati pisno (ne)soglasje za samotestiranje (glej priponko).

Protokol samotestiranja učencev_november 2021.pdf
Soglasje za samotestiranje.docx
 
 

NOV ODLOK o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb

 
8. 11. 2021

Spoštovani starši,

Vlada RS je na seji 5. 11. 2021 sprejela Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 (v nadaljevanju Odlok). Odlok je bil objavljen v Uradnem listu RS in si ga lahko preberete v priponki.

Pred nami so težki dnevi preizkušenj, saj je epidemija sedaj v največjem razmahu. Bodimo strpni drug do drugega. Varujmo sebe in druge. Zdravje je naše bogastvo. Najbolj pomembno je, da v šolo prihajajo zdravi učenci in zaposleni. V primeru, da ima kdo znake okužbe, naj obvezno ostane doma in to čim prej sporoči vodstvu šole, da preverimo rizičnost stikov in preprečimo širjenje okužb. Če bo potrebno, bomo morali učence poslati v karanteno in izvajati pouk na daljavo. Upamo, da bo to čim manjkrat.

Trenutno opažamo, da vsi učenci v karanteni ne vzamejo vedno resno pouka na daljavo. Nekateri si niso zapomnili svojih gesel, izgubili so ključe do spletnih učilnic, zamenjali so elektronske naslove, šole/učitelje pa o tem niso obvestili.
Vse kar se tiče dela v spletnih učilnicah so učenci urejali v mesecu septembru in oktobru. Kdor ima kakršnekoli težave glede povezave do spletnih učilnic je sedaj skrajni čas, da to uredi.

Ponovno smo uvedli urnike zoom srečanj z učitelji. Najdete jih na spletne strani šole - kliknete veliki gumb ZOOM.

GOVORILNE URE bodo v mesecu novembru potekale na daljavo, razen v redkih izjemah, ko se bodo učitelji in starši dogovorili drugače, seveda z upoštevanjem vseh prevenitvnih ukrepov in PCT pogoja.

V želji, da bomo drug drugemu v oporo in pomoč (z besedami in dejanji) vas vse lepo pozdravljam.

Damjana Šubic, ravnateljica
Odlok o začasnih ukrepih za prepr in obvlad okužb_8.11.21.pdf
 
 

Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o načinu izpolnjevanja PCT pogoja; PROTOKOL SAMOTESTIRANJA učencev

 
29. 10. 2021
Spoštovani starši ,

obveščamo vas, da je Vlada RS na seji 27. 10. 2021 sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja (PCT) za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2.
Vlada RS je na dopisni seji 28. 10. 2021 sprejela nov Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o načinu izvajanja pogoja PCT za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 (v nadaljevanju besedila: odlok), ki je objavljen v Uradnem listu RS, št. 171/2021 in je priloga okrožnice, ki je v priponki.
Odlok prične veljati 1. novembra 2021 in določa nekatere spremembe, zato prosimo, da si obe okrožnici in odlok pozorno preberete.

V priponki je tudi Protokol samotestiranja učencev v osnovnih šolah. Protokol so pripravili sodelavci na Ministrstvu za zdravje.

Zahvaljujemo se vam za dosedanje konstruktivno sodelovanje. Zelo pomembno je, da vodstvo šole čim hitreje obvestite v primeru, da ima vaš otrok pozitivni PCR test, saj lahko le na ta način hitro ukrepamo in obvestimo ostale na šoli, ki so bili v stiku z okuženo osebo. 
Prosimo, da za obveščanje oseb, ki izvajajo obšolske dejavnosti poskrbite sami, saj na šoli ne vemo na katerih dejavnostih so posamezni učenci in nas hkrati obvestite v primeru, da pride do okužbe v drugih klubih, kjer so naši učenci. 
Prosimo, da obvestite vse, s katerimi se je morda vaš otrok v času okužbe (kužnosti), družil po pouku.
Prosimo, da se učenci resnično držijo karantene in se ne družijo na igriščih, v primeru, da morajo v desetdnevno karanteno.

Pomembno je, da nihče od nas ne hodi v šolo v primeru, da se slabo počuti, ima vročino, prehladno obolenje ali ima druge znake okužbe s SARS-CoV-2.
Ravnatelj ob sumu ali potrjenem primeru okužbe s SARS-CoV-2 v šoli ravna v skladu z navodili NIJZ. Ukrepanje v VIZ se prične po pozitivnem rezultatu potrditvenega testa s PCR metodo, zato je tako pomembno vaše sodelovanje in hitro obveščanje o PCR testu. 

ČE MORDA NISTE VEDELI
Ravnateljičin elektronski naslov (je objavljen tudi na spletni strani šole):  damjana.subic@guest.arnes.si
telefon: 040 850 356.

V elektronskem sporočilu ravnateljici dodajte med naslovnike še razrednika/razredničarko, da je sočasno obveščen/-a o odsotnosti vašega otroka. (Lahko dodate tudi tajništvo, da odjavite prehrano ali pa tajništvo obvestite z ločenim sporočilom.)
V primeru morebitne odsotnosti ravnateljice se obrnite na pomočnico ravnateljice, na gospo Azro Kajan (041 733 532) ali na tajništvo šole.

Glede na epidemiološko sliko v Sloveniji in v svetu, se nam obetata pestra jesen in zima. Upam, da nam bo s pravo mero potrpežljivosti in strpnosti drug do drugego uspelo ostati v šoli in obvladovati večje izbruhe okužbe.

Vse dobro vam/nam želim

Damjana Šubic, ravnateljica

01_Spremembe odloka o načinu izpo PCT_27102021.pdf
02_Dopolnitev okrožnice_način izpolnjevanja pogoja PCT_28102021.pdf
03_PROTOKOL_ucenci_samotestiranje_27102021.pdf
13203_Odlok o spremembi 29102021.pdf
 
 

VABILO UČENCEM/KAM K PROSTOVOLJNEMU SAMOTESTIRANJU NA DOMU

 
26. 5. 2021
Učence 7., 8. in 9. razredov ter njihove starše smo preko Lo.Polisa obvestili o prostovoljnem samotestiranju na domu. Poslali smo jim tudi navodila za varno izvedbo samotestiranja na domu. Dokument so pripravili na Nacionalnem inštitutu RS za javno zdravje (NIJZ).

Za učence/ke osnovnih šol se prostovoljno samotestiranje na domu prične v ponedeljek, 31. maja 2021. Samotestiranje predstavlja učinkovit ukrep pri obvladovanju epidemije covid-19, saj omogoča hitro prepoznavo simptomatskih in asimptomatskih okužb s SARS-CoV-2 ter takojšnjo izolacijo potrjenih primerov in s tem preprečitev širjenja okužbe.

Učenci/ke, ki so se skupaj s starši odločili za samotestiranje in so to potrdili razredniku, prejmejo vse, kar potrebujejo za samotestiranje v petek, 28. 5. 2021, v tajništvu šole.
Samotestirali naj bi se vsak ponedeljek zjutraj ali v nedeljo zvečer (učenci 7., 8. r. štiri ponedeljke, učenci 9. r. pa 3 ponedeljke).

Za pomoč pri pravilni izvedbi postopka sta pripravljena posnetek in infografika, ki sta dostopna na povezavi: https://www.nijz.si/samotestiranje 
Več podrobnosti o samotestiranju najdete v priponki.

Želimo vam uspešno samotestiranje.

Vodstvo šole
okrožnica_Samotestiranje NIJZ učenci_vabilo_26052021.pdf
 
 

VZGOJNO-IZOBRAŽEVALNO DELO OD 12. 4. 2021 DALJE

 

Spoštovani starši, dragi učenci in učenke,

obveščamo vas, da je Vlada RS sprejela nov Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih, ki velja do 18. aprila.

Z dnem 12. 4. 2021 se ponovno za vse otroke odpirajo vrtci in osnovne šole. Pravila in omejitve pa ostajajo v celoti enaka, kot so veljala v tednu pred zaprtjem. Tako bo pouk potekal za vse učence v skladu z urnikom in na način kot je bilo to pred zaprtjem. Nošnja mask je še naprej obvezna za vse zaposlene ter za učence od 6. – 9. razreda, vsi zaposleni in učenci poleg tega upoštevajo ostala navodila NIJZ za preprečitev širjenja virusa.

Prosimo vse, da še naprej pozorno spremljate zdravstveno stanje vaših otrok in nas takoj obvestite v primeru okužbe oziroma pozitivnega testa na covid-19. Le tako lahko hitro ukrepamo in  obvestimo vse, ki so bili v tesnem stiku z okuženim, da preprečimo nadaljnje širjenje okužbe.

Hvala za razumevanje in za vaše sodelovanje.

Vodstvo šole


12318_VIZ delo od 12.4.2021.pdf
 
 

POUK NA DALJAVO OD 1. DO 11. 4. 2021

 

30. 3. 2021

Spoštovani starši,

vlada RS je 28. 3. 2021 zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni Covid-19 sprejela nov Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter v univerzah in visokošolskih zavodih. Odlok velja od 1. do 11. 4. 2021 in je objavljen v Uradnem listu RS.

Pouk bo zato od četrtka, 1. aprila, do petka, 9. aprila 2021, potekal za vse učence na daljavo.


V vrtcih in prvi triadi osnovne šole bo nujno varstvo organizirano le za otroke, katerih sta oba starša oziroma je starš samohranilec zaposlen v sektorjih kritične infrastrukture, v zavodih vzgoje in izobraževanja, socialne varnosti, vojski, policiji ali poklicnih gasilskih enotah.

Šola bo organizirala nujno varstvo za učence od 1. do 3. razreda, zato vas prosimo, da nam do srede, 31. 3. 2021, do 9.00 na naslov azra.kajan@guest.arnes.si sporočite, ali potrebujete nujno varstvo za vašega otroka. 

Sporočite ime in priimek otroka, razred in uro od kdaj do kdaj bo vaš otrok v šoli ter ali ga prijavljate poleg malice tudi na kosilo.

Izpolnite prijavnico, ki je v prilogi in nam jo pošljite na zgornji elektronski naslov ali jo oddate v poštni nabiralnik pri glavnem vhodu šole. 

Obveščamo vas, da smo obvestilo poslali vsem staršem od 1. do 3. razreda že dopoldne preko LoPolisa, vendar je pošta zaradi preobremenjenosti sistema še vedno v čakanju.

Prav tako smo poslali obvestilo vsem, ki so upravičeni do toplega obroka. Prijave na brezplačni topli obrok prav tako sprejemamo do 31. 3. 2021 do 9.00 na naslov azra.kajan@guest.arnes.si.


V času ponovnega izobraževanja na daljavo vas prosimo, da redno spremljate šolsko spletno stran, saj vas bomo sproti obveščali o morebitnih novostih in spremembah.

Učitelji bodo učencem gradiva in navodila objavljali v spletnih učilnicah tako, kot so že navajeni. Z učitelji bodo sodelovali tudi preko video srečanj po obstoječem urniku. Urnik video srečanj bo objavljen na spletni strani šole, povezave do učiteljev pa so objavljene v spletnih učilnicah.

Čeprav naj bi bili doma le krajši čas, je pomembno, da otroci redno pregledujejo navodila in delajo po urniku tistega dne. V tem času lahko dodatno utrjujejo znanje in se pripravijo na napovedana ocenjevanja znanja. Izkoristijo naj možnost dopolnilnega pouka, ki ga učitelji organizirajo tudi na daljavo.


Pred nami so praznični dnevi, zato bomo ta teden namenili kar nekaj pozornosti okraševanju domov in prazničnemu vzdušju. Želimo vam vesele praznike, obilo zdravja in medsebojnega razumevanja ter seveda, da se 12. aprila spet vidimo v šoli.

Damjana Šubic, ravnateljica

12258_Potrdilo-delodajalca_OŠ Medvode_marec 2021.docx
 
 

OBVESTILO O NOŠENJU MASK

 
4. 3. 2021

Spoštovani starši,

obveščamo vas, da je vlada spremenila odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2. Po novem je uporaba zaščitnih mask za učenke/učence od 6. razreda osnovne šole oziroma od dopolnjenega 12. leta dalje v vseh razredih obvezna. Prav tako je obvezna uporaba zaščitnih mask za učiteljice in učitelje v osnovnih šolah. Uporaba zaščitnih mask ni obvezna za otroke do dopolnjenega 6. leta starosti ter za učenke/učence od 1. razreda do vključno 5. razreda osnovne šole, izključno ko so v matičnemu oddelku.
Obveščamo vas, da je obvezna uporaba mask v prostorih šole in na zunanjih površinah šole.

Več si lahko preberete v okrožnici MIZŠ: Vzgojno-izobraževalno delo od 8. 3. 2021 dalje.

Vodstvo šole
Izvajanje VIZ dejavnosti od 8.3.2021 dalje.pdf
 
 

VZGOJNO IZOBRAŽEVALNO DELO OD 1. MARCA

 
28. 2. 2021

Spoštovani starši, dragi učenci,

upamo, da ste lepo preživeli zimske počitnice in da se zdravi vračate nazaj v šolske klopi. Epidemiološke razmere žal še vedno niso ugodne, zato vas ponovno spomnimo ne nekatere stvari:

·       V šolo prihajajo le zdravi učenci in zaposleni, brez znakov akutnih okužb dihal (povišana telesna temperatura, kašelj, kihanje, izcedek iz nosu, bolečine v žrelu …).

·       Prosimo, da nas v primeru okužbe ali suma na okužbo, o tem takoj obvestite, da na šoli poskrbimo za ustrezno varnost in ukrepe.

·       Še naprej priporočamo, da učenci prihajajo v šolo peš, s kolesom (kolesarski izpit), ali jih starši pripeljejo/odpeljejo z lastnim prevozom.

·       Šolski avtobus bo vozil po ustaljenem voznem redu. Kdor bo prihajal v šolo s šolskim avtobusom, mora imeti obvezno masko in mora upoštevati navodila šoferja.

·       Pouk bo potekal v skladu s priporočili NIJZ, MIZŠ ZRSŠ, s poudarki na ukrepih za zmanjševanje širjenja okužbe. Tako kot v tednu pred počitnicami bodo imeli NIP nemščino učenci 4. razreda po naslednjem urniku: ob ponedeljkih 4. a in ob petkih 4. b. 1 ura pouka nemščine pa bo za oba razreda pripravljena v spletni učilnici nemščine.

·       Prosimo, da se učenci po končanem pouku ne zadržujejo v šoli ali v njeni okolici. Učenci naj čim prej odidejo domov, na kosilo ali pa ostanejo v podaljšanem bivanju. Starši in drugi spremljevalci, ki boste prihajali po otroka, počakate pred glavnim vhodom šole, kjer boste dežurnemu učitelju sporočili po koga ste prišli.

·       Starše učencev četrtega in petega razreda še naprej prosimo, da njihovi otroci ostanejo v podaljšanem bivanju le, če je to res nujno.

Zahvaljujemo se vam za vaše sodelovanje in razumevanje ter vam želimo uspešen začetek novega tedna.

Vodstvo šole

 
 

OD 15. FEBRUARJA PONOVNO VSI UČENCI V ŠOLI

 
12. 2. 2021

Spoštovani starši, dragi učenci,

prišel je težko pričakovani dan, ko lahko po večmesečnem zaprtju šole v ponedeljek,15. 2. 2021, ponovno odpremo šolska vrata vsem učencem od 1. do 9. razreda. Vsi se že veselimo ponovnega snidenja v živo, kljub vsemu pa ne smemo pozabiti na vse varnostne ukrepe in zaščito sebe in drugih.

V šolo prihajajo le zdravi učenci in zaposleni, brez znakov akutnih okužb dihal (povišana telesna temperatura, kašelj, kihanje, izcedek iz nosu, bolečine v žrelu …). Prosimo, da nas v primeru okužbe ali suma na okužbo, o tem takoj obvestite, da na šoli poskrbimo za ustrezno varnost in ukrepe.

V ponedeljek, 15. februarja, bodo učenci precej vznemirjeni, ker se že dolgo niso videli, zato bodimo vsi še bolj pozorni, da smo strpni in umirjeno prihajamo v šolo. Učenci 2. in 3. razreda naj pridejo v ponedeljek že ob 8.10, da se izognemo preveliki gneči.

Pouk bo potekal po urniku, razen, kadar imate z učitelji drugačen dogovor. 

POSEBNOSTI: 

Učenci 9. razreda imate v ponedeljek, 15. februarja, tehniški dan, o čemer vas je pisno obvestila ga. Miklič.

Pouk NIP nemščina v 4. r. se bo izvajal v ponedeljek, 15. februarja v šoli ob 7.40 samo za 4. a (4. b ostane doma). V petek, 19. februarja se bo izvajal v šoli ob 7.40 samo za 4. b (4. a ostane doma). 1 ura pouka nemščine pa bo za oba razreda pripravljena v spletni učilnici nemščine.

Učenci naj sicer prihajajo v šolo med 8.20 in 8.30. V dneh, ko se jim pouk prične ob 7.40 pa prihajajo v šolo med 7.30 in 7.40. Učenci prihajajo in odhajajo skozi glavni vhod, razen učencev 1. razreda, ki vstopajo pri stranskem vhodu pri 1. razredu kot običajno. Dežurni učitelji bodo pri vhodnih vratih skrbeli, da bodo učenci vstopali posamično in jim razkuževali roke.

Priporočamo, da učenci prihajajo v šolo peš, s kolesom (kolesarski izpit) ali jih starši pripeljejo/odpeljejo z lastnim prevozom.

Šolski avtobus bo vozil po ustaljenem voznem redu. Kdor bo prihajal v šolo s šolskim avtobusom, mora imeti obvezno masko in mora upoštevati navodila šoferja.

Pouk bo potekal v skladu s priporočili NIJZ, MIZŠ ZRSŠ, s poudarki na ukrepih za zmanjševanje širjenja okužbe. Še naprej bomo:

- upoštevali varnostno razdaljo;

- si  umivali in razkuževali roke;

- skrbeli za higieno kihanja in kašljanja;

- uporabljali zaščitno masko (izven matične učilnice so obvezne, prav tako v primerih, ko so učenci združeni v homogenih skupinah pri SLJ, MAT, TJA ter pri OIP in NIP);

- redno prezračevali prostore, zato priporočamo dodatna oblačila;

- se držali vseh ostalih zaščitnih ukrepov. (Opomba: Glej protokol ravnanj OŠ Medvode.)

Učenci bodo v času pouka v svojem matičnem oddelku. Učenci razredne stopnje bodo v dosedanjih matičnih učilnicah, učenci predmetne stopnje pa bodo imeli zaradi čim manjšega prehajanja v različne dele šole (v času pouka v homogenih skupinah), pouk v naslednjih matičnih učilnicah:

- v pritličju bodo učenci 6. b v učilnici ZGO, 7. b v učilnici GEO, 9. a v učilnici BIO, 9. b v učilnici MAT (g. Jamnik);

- v nadstropju bodo učenci 6. a v učilnici SLO 1 (g. Lipavšek), 7.a v učilnici TJA 1 (ga. Oroz), 8. a v učilnici TJA 2 (ga. Brilej), 8. b v učilnici SLO 2 (ga. Nastran).

Pouk bo potekal po urniku. Malica bo v matičnih učilnicah. Odhodi na kosilo bodo določeni s posebnim urnikom.

Prosimo, da se učenci po končanem pouku ne zadržujejo v šoli ali v njeni okolici. Učenci naj čim prej odidejo domov, na kosilo ali pa ostanejo v podaljšanem bivanju. Starši in drugi spremljevalci, ki boste prihajali po otroka, počakate pred glavnim vhodom šole, kjer boste dežurnemu učitelju sporočili po koga ste prišli.

Starše učencev četrtega in petega razreda prosimo, da njihovi otroci ostanejo v podaljšanem bivanju le, če je to res nujno.

Vsem želimo lep vikend. Izkoristite lepo vreme in se naužijte svežega zraka. Pazite na zdravje. 

Se vidimo v ponedeljek.

Vodstvo šole

 
 

Karantena za 2. a razred

 
31. 1. 2021

Spoštovani starši,

v soboto, 30. 1. 2021, smo bili s strani enega od staršev obveščeni, da je bila pri njihovem otroku potrjena okužba z virusom COVID-19. Učenci so bili zadnjič v stiku z okuženim sošolcem  28. 1. 2021, zato morajo biti glede na navodila NIJZ do 6. februarja v karanteni (10 dni).

Za učence 2. a razreda se bo od ponedeljka, 1. 2. 2021 do 6. 2. 2021 izvajal pouk na daljavo. 

V ponedeljek, 1. februarja, bodo imeli z razredničarko ob 8.30 zoom srečanje. Ostala navodila naj spremljajo v spletni učilnici.

Prosimo vse, da še naprej pozorno spremljate zdravstveno stanje vaših otrok in nas takoj obvestite v primeru okužbe oziroma pozitivnega testa na covid-19. Le tako lahko hitro ukrepamo in  obvestimo vse, ki so bili v tesnem stiku z okuženim, da preprečimo nadaljnje širjenje okužbe.

Hvala za razumevanje in za vaše sodelovanje. Pazite na svoje zdravje.

Vodstvo šole

 
 

Izvajanje vzgojno-izobraževalnega dela za 1., 2., 3. r. v ponedeljek, 1. februarja

 
29. 1. 2021

Spoštovani starši učencev prve triade,

zadnje dni je bilo preko medijev slišati nekaj različnih informacij glede izvedbe pouka za ponedeljek, 1. februarja, za učence 1., 2. in 3. razreda.

V petek, 29. januarja smo bili obveščeni, da v naši regiji (smo rdeča regija) v ponedeljek, 1. februarja smemo imeti pouk za učence od 1. do 3. razreda, zato ga bomo imeli. Učitelji bodo pred srečanjem z učenci opravili obvezno testiranje v skladu z dogovorom z Občino Medvode in ZD Medvode. Pouk bo potekal po urniku, z upoštevanjem vseh zaščitnih in higienskih ukrepov.

Ob tej priliki vas ponovno prosimo, da v šolo prihajajo le zdravi učenci. V primeru, da kdo od domačih zboli, ali da ste bili s kom v tesnem rizičnem stiku, naj otrok ostane doma, vi pa to čim prej sporočite v šolo (razredničarki, ravnateljici ali v tajništvo), da preprečimo nadaljnje širjenje virusa in organiziramo vse potrebno za zaščito ostalih učencev in zaposlenih na šoli.

Prosimo vas, da učence pripeljete v šolo tik pred poukom (npr. 10 minut prej) in pridete ponje, če je le možno, čim prej po pouku.

Hvala za razumevanje. Pazite nase in svoje zdravje.

Vodstvo šole

 
 

RODITELJSKI SESTANKI

 
25. 1. 2021

Spoštovani starši,

konec januarja oziroma v začetku februarja vas bodo razredniki povabili na roditeljski sestanek. Sestanki bodo potekali na daljavo, preko aplikacije ZOOM, na povezavi razrednikov vaših otrok.
Razredniki vam bodo vabilo z dnevnim redom poslali po elektronski pošti.

Za razpored roditeljskih sestankov klikni na več.

Vodstvo šole
 
Klikni tukaj za več informacij ...
 
 

POSTOPNO odpiranje šol in izvajanje vzgojno-izobraževalnega dela od 26. 1. 2021

 
23. 1. 2021

Spoštovani starši,

v torek, 26. 1. 2021, se po dolgem času izobraževanja na daljavo učenci 1., 2. in 3. razreda ponovno vračajo v šolo. Verjamemo, da se tega vsi veselimo - tako učenci in starši kot tudi mi, učitelji. Učenje na daljavo nam je teklo dobro, vseeno pa imamo vsi raje osebni stik z ljudmi in komunikacijo v živo. Prav zato, ker epidemija še kar traja, bomo morali še toliko bolj poskrbeti za našo varnost, za zaščitne ukrepe, da se nam epidemiološka slika ponovno ne poslabša.

Nekaj napotkov ob ponovni vrnitvi v šolske klopi si preberite v priponki.

Želimo vam uspešen začetek ponovnega izobraževanja v šoli in zdravja.

Vodstvo šole

 
Klikni tukaj za več informacij ...
 
 

ZIMSKA ŠOLA V NARAVI ZA UČENCE 6. RAZREDA

 

15. 1. 2021

Učence 6. razredov in njihove starše obveščamo, da bo zimska šola v naravi, načrtovana v tednu 9. 2. do 12. 2. 2021 odpadla. V kolikor se v mesecu marcu katerikoli termin na naši sicer načrtovani lokaciji (CŠOD Trilobit) sprosti in bo zimsko šolo v naravi še mogoče izpeljati, vas bomo o tem pravočasno obvestili.

Hvala za razumevanje in lep pozdrav.

Darja Zaplotnik, prof.

vodja zimske šole v naravi

 
 

Podaljšanje izobraževanja na daljavo do 22. 1. 2021

 
14. 1. 2021

Spoštovani starši,

obveščam vas, da se zaradi trenutne epidemiološke slike nadaljuje izobraževanje na daljavo tudi v tednu od 18. 1. do 22. 1. 2021.
Držimo se preventivnih ukrepov, da bomo čim prej nazaj v šolah.
Vsem nam je težko, vendar lahko pomagamo drug drugemu, kolikor se da. V primeru stiske se obrnite na pomoč, ki jo navajamo v napotkih, ki se skrivajo pod gumbom HELP. Tam že kar nekaj časa objavljamo koristne informacije za starše in otroke, ali pa pokličite svetovalno službo ali ravnateljico. Morda vam lahko pomagamo.

Hvala za razumevanje in strpnost.

Damjana Šubic, ravnateljica
 
 

Podaljšanje ukrepov za zajezitev in obvladovanje epidemije do 15. 1. 2021

 
8. 1. 2021

Spoštovani starši,
obveščam vas, da je Vlada Republike Slovenije sprejela odločitev o podaljšanju ukrepov za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19. Z novim odlokom je do 15. januarja 2021 podaljšan trenutno veljavni Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja.
Izobraževanje na daljavo se tako še naprej nadaljuje. Upamo, da se epidemiološka slika kmalu umiri in izboljša, za kar pa bomo prispevali tudi mi z odgovornim preventivnim ravnanjem.

Vsem želim, da ostanemo zdravi in pozitivno naravnani.

Damjana Šubic, ravnateljica
Podaljšanje _izobraževanja_na_daljavo_11_1_2021.pdf
11727_Popravek_okrožnice-izobraževanje na daljavo do 15.1.2021.pdf
 
 

ZAHVALA DONATORJEM IKT OPREME

 

5. 1. 2021

Dan pred božičem in v času novoletnih počitnic so se pod našim okrašenim drevescem znašli prenosni računalnik, stacionarni računalniki in tiskalniki.

Podjetje Avstostekla Omejec iz Medvod se je letos odločilo, da denar namesto za poslovna darila nameni za nov prenosni računalnik enega izmed učencev OŠ Medvode. Računalnika se je pod šolskim novoletnim drevescem razveselila družina z večimi otroki, ki se uspešno šolajo na naši šoli ter redno opravljajo šolske obveznosti. Do sedaj si je več otrok v družini delilo en računalnik, saj jim družinske razmere ne omogočajo nakupa računalnika za vsakega otroka.

Glede na to, da se na šoli zavedamo zahtevnosti izobraževanja na daljavo za družine z več šoloobveznimi otroki, smo naše prošnje po donaciji računalnikov naslovili na različne naslove.

Malo pred novim letom se je oglasilo tudi društvo Duh časa (https://www.duh-casa.si/ ), katerega moto je: “OD LJUDI ZA LJUDI”. 

Sliki 1, 2: donacija prenosnega računalnika

Sliki 3, 4: Prostovoljci društva pri pripravi računalnikov ter računalniška oprema, ki smo jih dobili preko društva Duh časa.

 
  
 
Klikni tukaj za več informacij ...
 
 

Obvestilo o PODALJŠANJU UKREPOV za zajezitev in obvladovanje epidemije

 
31. 12. 2020

Spoštovani starši,

31. decembra smo prejeli okrožnico, s katero nas MIZŠ obvešča, da je Vlada Republike Slovenije sprejela odločitev o podaljšanju ukrepov za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19. Osnovne šole bomo tako izvajale izobraževanje na daljavo tudi v tednu od 4. 1. do 8. 1. 2021. Več si lahko preberete v okrožnici, ki je v priponki.

Vsak od nas lahko prispeva k temu, da bomo učitelji, vzgojitelji, otroci in njihovi domači varni. Potrpimo še malo, sodelujmo in se odgovorno ravnajmo. 

Želim vam lep silvestrski večer v krogu svojih najdražjih, veliko zdravja v novem letu 2021 in da se čim prej spet vidimo v varnih okoliščinah.

Damjana Šubic, ravnateljica
11649_Podaljšanje ukrepov januar 2021.pdf
11650_SPP_poziv.pdf
 
 

OTROKOM PRIJAZNO GRADIVO O KORONAVIRUSU

 
Na Zvezi prijateljev mladine Slovenije so zaznali, da so informacije o pandemiji namenjene predvsem odraslim, pri čemer otroci ostajajo izpuščeni. Odvisni so od podatkov, ki jim jih posredujejo bodisi starši bodisi učitelji ali pa jih sami najdejo na spletu. Zato so pripravili otrokom prijazno gradivo, ki orisuje širšo sliko delovanja človeškega telesa v boju proti virusom ter hkrati podaja ključne informacije o trenutnem koronavirusu SARS-CoV-2.
Njihova vizija je, da bi zloženko in letak uporabljali tudi starši in učitelji kot učni pripomoček in referenco za podajanje znanja otrokom. Zloženko, ki je namenjena osnovnošolcem, ter letak za predšolske otroke. 
 

VABILO NA ŠOLSKI PARLAMENT

 
12. 12. 2020

Zasedanje šolskega parlamenta bo v torek, 15. 12. 2020 ob 14.00preko aplikacije Zoom.

Prijavite se na povezavo Katarine Czerny:

https://arnes-si.zoom.us/j/5044822158?pwd=SStRN3I2S213cTB3R1RaRHJqc2JsQT09

Dnevni red:  

1. Predstavitev vizije in programov dela kandidatov za vodstvo šolskega parlamenta OŠ Medvode

2. Volitve

3. Predstavitev volilnih razultatov

4. Razno

Veselim se srečanja z vami!

Mentorica šolskega parlamenta: Katarina Czerny

 
 

DELO NA DALJAVO ZA UČENCE OD 1. DO 9. RAZREDA

 
8. 11. 2020

Dragi učenci,

povezave za dostop do videokonferenc preko zooma bodo učitelji objavljali v svojih spletnih učilnicah, v forumu novic. Povezave pa se nahajajo tudi na prvi strani spletne strani- najpogosteje iskane informacije - urnik videokonferenc in zoom povezave.

Podatki se bodo dnevno spreminjali, zato vsak dan spremljajte spletno stran šole. Za vas jo bo urejala gospa Azra Kajan, pomočnica ravnateljice.

Vzgojno-izobraževalno delo ne bo potekalo zgolj preko videokonferenc, to je le ena od oblik načina pouka na daljavo. 
Naloga vsakega učenca je, da vsak dan v spletnih učilnicah 
po urniku, ki velja od začetka šolskega leta, spremlja učne predmete in objave učiteljev. Zelo pomembno je, da se nalog resno lotite in jih redno opravljate. Pomembno je tudi sprotno utrjevanje znanja. 
Učitelji vam bodo povedali kdaj se lahko obrnete nanje z vprašanji, če česa ne boste razumeli - v okviru pogovorne ure, razredne ure ali videosrečanja.

Želimo vam uspešno učenje na daljavo.


Damjana Šubic, ravnateljica
 
 

ZAGOTAVLJANJE TOPLEGA OBROKA ZA UČENCE V ČASU POUKA NA DALJAVO

 
7. 11. 2020

Spoštovani starši,

na osnovi sporočila MIZŠ z dne 4. 11. 2020, smo v petek, 6. 11. 2020 poklicali vse starše otrok, ki so upravičeni do prejemanja brezplačnega toplega obroka v času pouka na daljavo
Glede upravičenosti do toplega obroka si lahko več preberete v okrožnici z dne 4. 11. 2020 in v izvlečku iz okrožnice z dne 5. 11. 2020 (glej spodnji prilogi).

OŠ Medvode_Obrazec za prevzem brezplacenega toplega obroka.pdf
okrožnica_04112020_Topli_obrok_pouk_na_daljavo.pdf
Izvleček za starše iz okrožnice MIZŠ_05112020_pomoč v stiski_topli obroki.pdf
 
Klikni tukaj za več informacij ...
 
 

IZVAJANJE VZGOJNO-IZOBRAŽEVALNEGA DELA OD 9. 11. 2020

 

5. 11. 2020


Spoštovani starši,


Vlada RS je zaradi trenutnih epidemioloških razmer v državi v četrtek, 5. 11. 2020 sprejela sklep, s katerim je za 7 dni podaljšala ukrepe za zajezitev ukrepov pri širjenju korona virusa.

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport je na podlagi 104. člena Zakona o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID-19 (Uradni list RS, št. 152/20) izdala sklep, s katerim je zaradi še vedno zelo resne epidemiološke situacije in izvajanja ukrepov za preprečitev širjenja virusa COVID-19 določila, da se bo od 9. 11. 2020 dalje vzgojno-izobraževalno delo v šolah za vse učence izvajalo na daljavo. 


S skupnimi močmi in sodelovanjem bomo uspešno izvedli tudi ta ukrep.


Vodstvo šole


 
 

POMEMBNE INFORMACIJE V ZVEZI S KORONAIRUSOM

12102020_dopolnitev_HIGIEN NAČRT_prenos okužbe_covid-19.pdf
16102020_Pojasnila o sprejetih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe_SARS-CoV-2.pdf
19102020_Stopnjevanje ukrepov_okužbe_predlog NIJZ.pdf
PROTOKOL ob SUMU na KORONAVIRUS-OŠ Medvode_posodob 28082020 (1).pdf
 
 

SPREMEMBA ŠOLSKEGA KOLEDARJA in PODALJŠANJE POČITNIC

 
30. 10. 2020

Spoštovani starši, dragi učenci in učenke,

obveščamo vas, da je zaradi poslabšanja epidemioloških razmer Vlada RS 30. oktobra 2020 sprejela podaljšanje trenutno veljavnih ukrepov za zajezitev širitve Covid-19. Odločila je, da se jesenske počitnice za osnovnošolce podaljšajo do 8. 11. 2020.
Več si lahko preberete v spodnji okrožnici.

Pazite na svoje zdravje in zdravje svojih bližjih. V primeru okužbe poskrbite, da ne okužite še drugih okrog sebe. Prosimo, da obvestite razrednika ali vodstvo šole, v primeru, da je vaš otrok pozitiven na okužbo s Covidom-19, oziroma, če je zbolel kdo drug v vašem gospodinjstvu, da bomo tudi mi ustrezno ravnali. Če imate odrejeno karanteno, se tega res držite. Upoštevajte priporočila NIJZ (glejte njihovo spletno stran) ter priporočila vaših osebnih zdravnikov. 

Bodimo optimistični, ostanimo pozitivno naravnani ter pokažimo našo človeško plat do bližnjih, ki so v stiski.

Civilna zaščita Občine Medvode
v času razglašene epidemije SARS-CoV-2 zagotavlja brezplačne tople obroke socialno ogroženim otrokom, starostnikom in drugim ranljivim skupinam. 
Vsi, ki bi potrebovali tovrstno pomoč, se lahko obrnete na telefonsko številko 01 361 95 14, kjer se dogovorite za dostavo kosil v času epidemije. Prosijo vas, da pokličete med tednom, od ponedeljka do petka, med 8.00 in 14.00. Posredujete jim lahko tudi elektronsko pošto na cz@medvode.si

Upajmo, da čim prej premagamo te težke čase. S skupnimi močmi nam bo uspelo.

Damjana Šubic, ravnateljica

11151_Sprememba_šolskega_koledarja_november_2020.pdf
 
 

NEDELOVANJE SPLETNIH UČILNIC

 
20. 10. 2020

Spoštovani starši, dragi učenci,

tudi danes se pojavljajo težave z dostopom do spletnih učilnic.

Obvestilom Arnesa lahko sledite na Twitterju https://twitter.com/ArnesInfo.

Današnje obvestilo Arnesa se glasi :

"Arnes Učilnice so trenutno nedosegljive, uporabnikom se opravičujemo. Težave smo odkrili in jih odpravljamo. Kmalu vam bomo podali več informacij. AAI-prijave delujejo, tudi vse ostale storitve, npr. videokonference Arnes Zoom, ki jih lahko uporabite za izobraževanje na daljavo".

 

                                   Vodstvo šole
 
 

RAZGLASITEV EPIDEMIJE

 
18. 10. 2020


Spoštovani starši, dragi učenci,

obveščam vas, da bo od danes opolnoči naprej razglašena epidemija, predvidoma za 30 dni.
Zaenkrat veljajo taki ukrepi kot je bilo rečeno v petek, 16. oktobra.
V ponedeljek, 19. oktobra imajo torej učenci od 1. do vključno 5. razreda vzgojno-izobraževalno delo v šoli, učenci od 6. do 9. razreda pa ga imajo na daljavo. Maske so odslej obvezne za vse v skupnih prostorih.
Pazimo drug na drugega in se držimo vseh zaščitnih ukrepov. 

Damjana Šubic, ravnateljica
 
 

DELO NA DALJAVO ZA UČENCE OD 6. DO 9. RAZREDA- VIDEOKONFERENCE

 
21. 10. 2020

Dragi učenci,

povezave za dostop do videokonferenc bodo učitelji objavljali v svojih spletnih učilnicah, v forumu novic. Povezave pa se nahajajo tudi na prvi strani spletne strani- najpogosteje iskane informacije - urnik videokonferenc in povezave do ZOOMov učiteljev.

Podatki se bodo dnevno spreminjali, zato vsak dan spremljajte spletno stran šole. Za vas jo bo urejala gospa Azra Kajan, pomočnica ravnateljice.

Od četrtka, 22. 10. 2020, spremljajte urnik videokonferenc na prvi strani naše spletne strani- najpogosteje iskane informacije- urnik videokonferenc in povezave do ZOOMov učiteljev.

Vzgojno-izobraževalno delo ne bo potekalo zgolj preko videokonferenc, to je le ena od oblik načina pouka na daljavo.
Naloga vsakega učenca je, da vsak dan v spletnih učilnicah
po urniku, ki velja od začetka šolskega leta, spremlja učne predmete in objave učiteljev. Zelo pomembno je, da se nalog resno lotite in jih redno opravljate. Pomembno je tudi sprotno utrjevanje znanja.
Učitelji vam bodo povedali kdaj se lahko obrnete nanje z vprašanji, če česa ne boste razumeli - v okviru pogovorne ure, razredne ure ali videosrečanja.

Želimo vam uspešno učenje na daljavo.


Damjana Šubic, ravnateljica
 
Klikni tukaj za več informacij ...
 
 

IZVAJANJE VZGOJNO-IZOBRAŽEVALNEGA DELA OD 19. 10. 2020

 
15. 10. 2020

Spoštovani starši,

v skladu z navodili pristojnih se bo od ponedeljka, 19. 10. do 23. 10. 2020, zaradi poslabšanja epidemiološke situacije in preprečevanja prenosa okužb s SARS-CoV-2  začasno izvajalo vzgojno-izobraževalno delo prilagojeno, in sicer:

- učenci od 1. do vključno 5. razreda se bodo izobraževali v šoli,

- učenci od vključno 6. do 9. razreda se bodo izobraževali na daljavo.

Pouk za učence od 6. do 9. razreda bo potekal preko spletnih učilnic, interneta, videopovezav (zoom-a) ipd. Učence bomo o vsem sproti obveščali. Pri načrtovanju pouka se bomo skušali čim bolj držati urnika. Urnik videokonferenc za posamezne razrede bo objavljen na spletni strani šole. Učenci naj zato vsak dan na spletni strani preverijo, kdaj bodo napovedana videosrečanja s posameznimi učitelji.

Pričakujemo, da bodo učenci predmetne stopnje resno in odgovorno opravljali delo na daljavo, da bomo lahko kasneje brez težav nadaljevali z učnim procesom v šoli. (Upamo, da bo to takoj po jesenskih počitnicah.)

Od ponedeljka, 19. 10. 2020 pa vse do preklica, se zaradi poslabšanja epidemioloških razmer, ne bodo izvajale interesne dejavnosti, ki jih izvajajo zunanji mentorji (košarka). Interesne dejavnosti za učence od 1. do vključno 5. razreda, ki jih izvajajo naši učitelji (npr. RaP)bodo potekale po urniku.

Včerajšnje obvestilo nas je nekoliko presenetilo, klub vsemu pa menim, da bomo zmogli skupaj premagovati nove ovire, dokler nam dokončno ne uspe premagati virusa.

Hvala za razumevanje, sodelovanje in strpnost. Želim nam veliko zdravja.

Damjana Šubic, ravnateljica

 
 

OBVESTILO O POPOLDANSKIH GOVORILNIH URAH V MESECU OKTOBRU

 

8. 10. 2020

Spoštovani starši,

v torek, 13. oktobra bi morali imeti redne mesečne govorilne ure. Zaradi trenutnih razmer glede koronavirusa in novih zaostritev, smo se na šoli odločili, da v oktobru ne bomo imeli popoldanskih govorilnih ur za vse starše. Glede na to, da opažamo, da se posamezni učenci ne zavedajo pomena sprotnega učenja in opravljanja zadolžitev pa bi bilo morda smiselno, da se govorilnih ur udeležite.

Možni so posamezni dogovori glede govorilnih ur.

Prosimo, da se vsi, ki menite, da se morate v živo pogovoriti z določenimi učitelji, nanje obrnete preko elektronske pošte do 12. oktobra, da vam določijo uro pogovora (po 10-15 minut na učenca). Na govorilno uro pridite obvezno z masko, pri vhodnih vratih si obvezno razkužite roke. Pri vhodu bo dežurna oseba.

Z učitelji se lahko dogovorite tudi za drugačen način komunikacije (elektronska sporočila, telefonski pogovori).

V primeru, da bi se učitelji želeli pogovoriti z določenimi starši (zaradi pomanjkljivega učenja ali drugih težav učencev), vam bodo to sporočili, če se ne boste že sami prijavili na govorilno uro. 

Želeli bi si, da se učne in vedenjske težave rešujejo sproti, saj se na ta način izognemo marsikaterim nevšečnostim.

Hvala za razumevanje.

Mag. Damjana Šubic, ravnateljica

 
 

2. RODITELJSKI SESTANEK ZA 4. RAZRED MALO DRUGAČE

 

7. 10. 2020

Spoštovani starši,

glede na ukrepe in nove zaostritve v zvezi s korona virusom smo se na naši šoli odločili, da 2. roditeljskega sestanka, ki naj bi bil v torek, 13. 10. 2020, ne bomo izvedli v klasični obliki. Vse, kar morate vedeti o naravoslovnem taboru, boste dobili po elektronski pošti v obliki PowerPoint predstavitve, skupaj z zvočnimi posnetki pojasnil obeh razredničark.

Za morebitna vprašanja in predloge sva vam razredničarki na voljo do petka, 16. 10. 2020. Odgovore na vaša vprašanja bova poslali vsem staršem v tednu pred jesenskimi počitnicami (med 19. in 23. oktobrom).

Tudi oktobrske govorilne ure bodo potekale le v nujnih primerih, po predhodnem dogovoru z razredničarkama. Več o tem si lahko preberete na spletni strani OŠ Medvode.

Hvala za razumevanje.

                                                                                                  Brigita Svoljšak
 
 

SPREMEMBA ODLOKA O ZAČASNIH UKREPIH (nošenje mask)

 
3. 10. 2020

Sprememba Odloka o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2

Spoštovani starši,

vlada RS je 2. 10. 2020 zvečer sprejela Odlok o spremembah Odloka o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2, po katerem od ponedeljka, 5. 10. 2020 dalje, učencem v osnovni šoli nošenje mask ne bo več obvezno, ko bodo v matični učilnici. Prav tako maska ne bo več obvezna za učitelje do vključno 3. razreda pri opravljanju neposrednega dela z učenci in za osebe, ki izvajajo organizirano športno vadbo. Učitelji od 4. razreda dalje masko še naprej uporabljajo v primerih, ko pri izobraževalni dejavnosti ni možno zagotoviti vsaj 2 metra medosebne razdalje.
Pri gibanju učencev in zaposlenih izven učilnic - v skupnih prostorih zavoda, se uporabljajo določila Odloka o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 (Uradni list RS, št. 124/20) z dne 18. 9. 2020.
Uporaba mask je v skupnih prostorih tako še naprej obvezna.

Želimo si, da bi se še naprej vsi skupaj odgovorno obnašali drug do drugega, si redno razkuževali roke, skrbeli za vse preventivne ukrepe in poskrbeli, da v šolo prihajamo zdravi, brez znakov okužb.

Hvala za razumevanje. Ostanimo zdravi.

Damjana Šubic, ravnateljica

Spremembe Odloka o začasnih ukrepih_SARS-CoV-2_maske_3.10.2020.pdf
 
 

ODLOK VLADE RS GLEDE NOŠENJA MASK

 

19. 9. 2020


Spoštovani starši,


Vlada Republike Slovenije je 18. 9. 2020 ob 21. uri na dopisni seji sprejela »ODLOK o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2«. S tem aktom se uveljavljajo novi preventivni ukrepi, ki bodo za udeležence vzgojno-izobraževalnega procesa veljali od ponedeljka, 21. 9. 2020 dalje. Spremembe so vezane predvsem na nošenje mask v zaprtih javnih prostorih ter pri gibanju in zadrževanju na odprtih javnih krajih oziroma prostorih, če ni mogoče zagotoviti medosebne razdalje najmanj 2 metra.


Ta Odlok pa se ne uporablja za:

- osebe, vključene v vzgojno-izobraževalne programe v zavodih do vključno 6. razreda osnovne šole,

- učitelje do vključno 6. razreda osnovne šole, če je pri izobraževalni dejavnosti možno zagotoviti vsaj 2 m medosebne razdalje,

- učence od 7. razreda osnovne šole dalje in dijake srednjih šol, če je pri izobraževalni dejavnosti možno zagotoviti vsaj 1,5 m medosebne razdalje,

- osebe, ki izvajajo organizirano športno vadbo.

Vzgojnoizobraževalno delo se še naprej izvaja po modelu B. Zaradi splošne epidemiološke slike, ki je trenutno značilna za Republiko Slovenijo, se uvajajo nekoliko strožji higienski ukrepi z namenom, da bi tudi v prihodnje ohranili nizko stopnjo okuženosti, vsem udeležencem vzgojno-izobraževalnega procesa pa omogočili čim bolj nemoteno ter čim dlje trajajoče izvajanje pouka v prostorih šole, kot je predvideno v modelu B.

 

Podrobnosti si lahko preberete v okrožnici MIZŠ z dnem 19. 9. 2020 (v priponki).

Priporočila NIJZ za prihodnji teden si lahko preberete na spletni strani NIJZ:

https://www.nijz.si/sl/priporocila-za-uporabo-mask-v-casu-sirjenja-okuzbe-s-sars-cov-2


Šola bo po najboljših močeh skušala zagotoviti varnostne in zaščitne ukrepe in slediti priporočilom, seveda pa brez vas, dragi starši in učenci, ne bomo zmogli. Do sedaj nam je nekako uspevalo, upamo, da nam bo tudi vnaprej.

Hvala za vaše sodelovanje, strpnost in razumevanje.

 

Damjana Šubic, ravnateljica


okrožnica MIZŠ_Odlok vlade RS o nošenju mask_19.9.2020.pdf
Aktualno_razlika med izolacijo in karanteno.docx
 
 

1. JUNIJA SE ODPREJO ŠOLSKA VRATA TUDI ZA UČENCE 4. in 5. RAZREDA

 
Objava 29. 5. 2020

V ponedeljek, 1. junija začnemo z izvajanjem pouka v prostorih šole tudi za učence 4. in 5. razreda.
V šolo naj pridejo le zdravi učenci brez znakov akutnih okužb dihal (povišana telesna temperatura, kašelj, kihanje, izcedek iz nosu, bolečine v žrelu ...). Učenci morajo prinesti v šolo podpisano izjavo, da so zdravi (Izjava staršev pred vstopom v šolo je v priponki). Za vse, ki ne bodo prinesli podpisane Izjave, bo morala šola napisati uradni zaznamek.

Pouk bo potekal po urniku, ki je veljal do 16. marca 2020. Učenci bodo imeli pouk v matičnih učilnicah. Poskušali bomo izvesti tudi več pouka na zunanjih površinah šole - kolikor nam bo dopuščala organizacija dela in prostora.
Še vedno veljajo preventivni ukrepi: nošenje zaščitnih mask na avtobusu, hodnikih šole (učenci nad 12 let starosti), razkuževanje rok ob vstopu v šolo, redno umivanje rok pred obroki ter glede na okoliščine dela.

Učenci naj ne pozabijo prinesti svojih ključev od garderobnih omaric. Preobuvali se bodo tako kot v obdobju do 16. marca in odnesli obuvala in oblačila v garderobne omarice.

Starše prosimo, naj, v kolikor je to možno, učenci vozači prihajajo v šolo peš, s kolesom ali pa jih pripeljite v šolo, saj smo omejeni z vožnjami šolskih avtobusov. Vozni red šolskega avtobusa bo potekal tako kot v obdobju do 16. marca. Na avtobusu morajo imeti učenci zaščitne maske.

1. in 2. junija 2020 prav tako pridejo v šolo učenci, ki so imeli v tednu od 25. do 29. maja v šoli dodatno učno pomoč. V petek, 29. maja so domov prinesli obvestila.

V sredo, 3. junija pridejo v šolo učenci 6., 7. in 8. razreda. Pouk bodo imeli po urniku, ki je veljal do 16. marca 2020.

Za vse razrede velja, da bo pouk od 1. junija potekal po urniku, ki je veljal do 16. marca. V primeru izrednih sprememb bodo učenci pravočasno obveščeni.
Jutranje varstvo in podaljšano bivanje potekata po običajnem razporedu, vendar priporočamo, da učenci v mesecu jiniju pridejo v jutranje varstvo in podaljašno bivanje le, če je to nujno potrebno. Priporočamo, da učenci po pouku čim prej odidejo domov in se ne zadržujejo okrog šole. Prehrana bo potekala po ustaljenem redu, glede na prijave učencev na prehrano za celo šolsko leto 2019/20. Morebitne spremembe pravočasno sporočite na enak način kot pred zaprtjem šole.

Prosimo vas, da nam čim bolj ažurno vračate različne obrazce in prijavnice, ki vam jih v tem obdobju delimo, saj jih nujno potrebujemo za organizacijo dela za naslednje šolsko leto.

O vseh morebitnih nadaljnjih spremembah boste obveščeni preko spletne strani šole. Za vse bomo poskrbeli po naših najboljših močeh.

Hvala za razumevanje in strpnost.

Damjana Šubic, ravnateljica
Izjava staršev pred vstopom otroka v šolo (1.6.2020).doc
10303_Higienska priporočila za osnovne_sole_s_prilogami 29052020.pdf
3.6.2020_PROTOKOL_načrt aktivnosti na OŠ Medvode_osnutek.pdf
 
 

OBVESTILA IN PRIJAVNICE ZA ŠOLSKO LETO 2020/2021 (1., 2., 3. razred)

 
27. 5. 2020

Spoštovani starši učencev 1., 2. in 3. razreda,

v sredo, 27. 5. 2020 so vam vaši otroci domov prinesli obvestila, obrazce in prijavnice za naslednje šolsko leto.
Prosimo, da jih skrbno preberete in izpolnite, ter  jih učenci vrnejo razredničarkam do petka, 29. 5. 2020.

Vsi učenci so domov odnesli:
  • navodila za vpis v spletno učilnico OŠ Medvode in AAI račune,
  • obvestilo o šolski prehrani za šolsko leto 2020/2021,
  • pogodba o plačilu šolske prehrane, dnevov dejavnosti in drugih stroškov za šolsko leto 2020/2021,
  • prijava učenca na šolsko prehrano,
  • obvestilo staršem o nakupu materiala za likovno umetnost 2020/2021,
  • prijavnico za podaljšano bivanje in jutranje varstvo in
  • prijavnico za vključevanje v razširjeni program- RaP.
Zaradi načrtovanja novega šolskega leta prosimo, da se datuma, do katerega je potrebno vrniti vse obrazce in prijavnice, držite.

Hvala za razumevanje in lepo pozdravljeni.

                                                                        Vodstvo šole

 
 

UTRINKI IZ ŠOLSKIH KLOPI - V ČASU OD 18. DO 22. maja

 
Pozdravljeni,

prvi teden vrnitve učencev od 1. do 3. razreda v šolske klopi - po dolgi izolaciji - je za nami. Oglejte si nekaj utrinkov, ki so nastali v obdobju med 18. in 22. majem. Na šoli zaradi varnosti veljajo nova pravila, kljub vsemu pa smo veseli, da smo skupaj. Veselimo se prihoda devetošolcev ter nekaterih učencev od 4. do 8. razreda, ki potrebujejo našo pomoč.
Pripravili smo tudi računalniško učilnico na prav poseben način - z varnostno razdaljo, zaščito na tipkovnici in miški ter posebnim protokolom ravnanja.

Damjana Šubic, ravnateljica
 
 
 
 
 

ORGANIZACIJA POUKA ZA UČENCE 9. RAZREDA

 

22. 5. 2020

V ponedeljek, 25. 5. 2020, začenjamo z izvajanjem pouka za učence 9. razreda v prostorih šole. 

V šolo prihajajo le zdravi učenci brez znakov akutnih okužb dihal (povišana telesna temperatura, kašelj, kihanje, izcedek iz nosu, bolečine v žrelu …). Učenci morajo 25. maja prinesti v šolo podpisano izjavo, da so zdravi (Izjava staršev pred vstopom otroka v šolo je v priponki), razen tisti, ki so izjavo že poslali pomočnici ravnateljice. Za vse, ki ne bodo imeli podpisane Izjave, bo šola morala napisati uradni zaznamek.

Pouk bo potekal nekoliko drugače kot običajno, v skladu s priporočili NIJZ in MIZŠ, s poudarki na ukrepih za zmanjševanje širjenja okužbe:

§  upoštevanje varnostne razdalje (najmanj 1,5m);

§  umivanje in razkuževanje rok;

§  higiena kihanja in kašljanja;

§  uporaba zaščitnih mask za učence 9. razreda po hodniku;

§  delitev učencev v manjše skupine.

Prevoze s šolskim avtobusom smo prilagodili novemu urniku. Urnika za 9.a in za 9. b sta v prilogah. Učenci naj prinašajo v šolo šolske potrebščine glede na urnik.

Prevozi s šolskim avtobusom:

- ob ponedeljkih in torkih bo vozil samo šolski avtobus, ki vozi ob 8.08 - Žeje-Zbilje, ob 8.12 Senica (vozita dva manjša avtobusa zaradi večjega števila otrok)

- ob sredah, četrtkih in petkih bo vozil 1. šolski avtobus, ki vozi ob 7.08 (Žeje-Zbilje) in ob 7.13 (Senica)

ter 2. šolski avtobus, ki vozi ob 8.08 (Zbilje) in ob 8.12 (Senica).

Šolski avtobus, ki bo vozil učence iz šole domov, bo organiziran samo ob 13.30. Vozila bosta dva manjša avtobusa glede na število prijavljenih vozačev.

Učenci morajo imeti na avtobusu zaščitne maske. Zaščitne maske morajo imeti tudi v šoli, razen med poukom.

URNIK 9. a.pdf
URNIK 9. b.pdf
Izjava staršev pred vstopom otroka v šolo (25.5.2020).pdf
 
Klikni tukaj za več informacij ...
 
 

25. MAJA SE ODPREJO ŠOLSKA VRATA ZA UČENCE 9. RAZREDA

 

20. 5. 2020


Spoštovani starši devetošolcev,


v ponedeljek, 25. 5. 2020, se bodo v šolske klopi vrnili učenci 9. razreda.

Vljudno vas prosimo, da izpolnite prijavnico, ki ste jo prejeli po e-pošti in jo pošljete pomočnici ravnateljice na e-naslov: azra.kajan@guest.arnes.si (kdor je še ni poslal). Vaše podatke potrebujemo zato, da bomo lahko ustrezno formirali skupine otrok ter pravilno razporedili zaposlene, ob upoštevanju vseh omejevalnih in zaščitnih ukrepov, ki so nam naloženi.

Prvi dan, ko bo vaš otrok prišel v šolo, bo razredničarki oziroma razredniku oddal podpisano izjavo, ki jo najdete

prilogi.

Če otrok šole ne bo obiskoval, navedite razlog (npr. zdravstveno ogrožena skupina).

 

Vzgojno-izobraževalno delo za učence od 4. do 8. razreda bo še naprej potekalo v obliki izobraževanja na daljavo.

 

Predvidoma se bo za učence, ki imajo učne težave in težje dosegajo standarde znanja, od 25. maja v šoli izvajala dodatna strokovna pomoč.

 

Ker smo v prvi vrsti dolžni poskrbeti za varnost, moramo upoštevati navodila ter higienska priporočila za varno izvajanje naših nalog.

 

Podrobnejše protokole in načrte aktivnosti, ki bodo v prvi vrsti usmerjeni v varno izvajanje dejavnosti v šoli v času epidemije, smo objavili že v prejšnjem tednu na šolski spletni strani.

 

Zahvaljujem se vam za vso dosedanjo pomoč, strpnost in sodelovanje.

Damjana Šubic, ravnateljica


Obrazec_PRIJAVA_organizacija dela_od 25.5.2020.doc
Izjava staršev pred vstopom otroka v šolo_JE_ZDRAV_25.5.2020.doc
Izjava staršev_odsotnost_RIZIČNA skupina.doc
 
 

18. MAJA SE ODPREJO ŠOLSKA VRATA ZA UČENCE 1., 2., 3. razreda

 

Objava 16. 5. 2020

Dragi učenci, učenke, dragi starši,

po devetih tednih pouka na daljavo so bomo ponovno srečali v živo. V ponedeljek, 18. maja se bodo šolska vrata odprla za učence 1., 2. in 3. razreda. Tega smo si vsi neizmerno želeli, kljub vsemu pa nevarnost okužb s koronavirusom še ni minila. Poskrbeti bomo morali za določene preventivne ukrepe. Več o tem si lahko preberete v spodnji priponki Organizacija dela ob odprtju šol za učence od 1. do 3. razreda.


 
 
Klikni tukaj za več informacij ...
 
 

STARŠEM UČENCEV 1., 2. IN 3. RAZREDA

 
13. 5. 2020

Spoštovani starši,

ne pozabite, da je do danes, srede, 13. 5. 2020 potrebno oddati obrazec o organizaciji dela v šoli od 18. maja dalje. Poslala sem vam ga po elektronski pošti v ponedeljek, 11. 5. 2020. Obrazec se nahaja tudi v spodnji priponki.

Hvala in lep pozdrav.

Azra Kajan, pomočnica ravnateljice
obrazec_organizacija dela v šoli od 18.5.20-1.VIO (2).doc
 
 

PONOVNO ODPRTJE VZGOJNO-IZOBRAŽEVALNIH ZAVODOV

 
11. 5. 2020


Spoštovani starši,


v petek, 8. 5. 2020 zvečer, smo šole in vrtci  s strani MIZŠ prejeli okrožnico s podrobnimi navodili in priporočili za ponovno odprtje vzgojno-izobraževalnih zavodov. Po devetih tednih, bo predvidoma tudi naša šola ponovno odprla svoja vrata. V ponedeljek, 18. 5. 2020, se bo predvidoma najprej začel vzgojno-izobraževalni proces za učence 1., 2. in 3. razreda, teden dni kasneje pa še za učence 9. razreda.

Ker smo v prvi vrsti dolžni poskrbeti za varnost, moramo upoštevati navodila ter higienska priporočila za varno izvajanje naših nalog.

 

Razširjeni strokovni kolegij za pediatrijo je opredelil zdravstvene omejitve za otroke za vrnitev v šolo ob ponovnem odprtju.  (priloga zdravstvene omejitve) Omejitve se nanašajo tudi na družinske člane oziroma osebe v istem gospodinjstvu in je v takem primeru vrnitev otroka v šolo odsvetovana.

 

Da bomo naše delo lahko organizirali na nov način, varno in v skladu s priporočili, smo vam 11. maja po elektronski pošti poslali  PRIJAVNICO (priloga) za redni program (pouk), razširjeni program (jutranje varstvo in podaljšano bivanje), šolski prevoz in šolsko prehrano od 18. 5. 2020 dalje.

 

Vljudno vas prosimo, da izpolnjeno prijavnico pošljete pomočnici ravnateljice na e-naslov: azra.kajan@guest.arnes.si do srede, 13. 5. 2020.

Zavedamo se, da je rok kratek, vendar potrebujemo vaše podatke zato, da bomo lahko ustrezno formirali skupine otrok ter pravilno razporedili zaposlene, ob upoštevanju vseh omejevalnih in zaščitnih ukrepov, ki so nam naloženi.

 

Če otrok šole ne bo obiskoval, navedite razlog (npr. zdravstveno ogrožena skupina).

Prvi dan, ko bo vaš otrok prišel v šolo, bo razredničarki oddal tudi podpisano izjavo, ki jo najdete v prilogi.

 

Podrobnejše protokole in načrte aktivnosti, ki bodo v prvi vrsti usmerjeni v varno izvajanje dejavnosti v šoli v času epidemije, bomo pred pričetkom izvedbe pouka objavili na šolski spletni strani.

 

Prosimo vas, da vaše otroke v primeru, da ne sodijo v ogroženo skupino, napotite v šolo. Pomen pouka v šoli ni zgolj vzgojno-izobraževalna dejavnost pač pa tudi socializacijski vidik in potreba po druženju s sovrstniki, ki jo v teh časih vsi močno pogrešamo, še posebej pa otroci.

 

Osnovne informacije o organizaciji vzgojno-izobraževalnega dela na šoli od 18. 5. 2020 dalje:

Ø      Izvedba pouka in dni dejavnosti bo potekala v skupinah do 15 učencev.

Ø      Dejavnosti obveznega in razširjenega programa se bodo izvajale znotraj iste skupine v istem prostoru. Skupine ne bodo prehajale iz prostora v prostor in se ne bodo združevale.

Ø      Učencem 1., 2., 3. in 9. razreda, ki zaradi zdravstvenih omejitev ne bodo mogli obiskovati pouka v šolskih prostorih,  bodo učitelji v okviru zmožnosti prilagodili oblike in metode dela.

Ø      Vzgojno-izobraževalno delo za učence od 4. do 8. razreda bo še naprej potekalo v obliki izobraževanja na daljavo (izjema so učenci, ki imajo učne težave in težje dosegajo standarde znanja). Predvidoma se bo za slednje od 25. maja v šoli izvajala dodatna strokovna pomoč.

 

Zahvaljujemo se vam za vso dosedanjo pomoč, strpnost in sodelovanje.

 

                                            mag. Damjana Šubic, ravnateljica

Higienska priporočila za OS za cas epidemije Covid 19 s prilogami 07052020.pdf
Izjava staršev pred vstopom otroka v šolo (18.5.2020).doc
IZJAVA staršev_odsotnost_rizična skupina.doc
Priporočila ZRSŠ_prehod iz šole na daljavo_pouk na šoli_1VIO.pdf
Sklep-RSK-za-pediatrijo-zdravstvene omejitve.pdf
obrazec_organizacija dela v šoli od 18.5.20-1.VIO.doc
 
 

SPREMEMBA ODLOKA

 
11. 5. 2020

Obveščamo vas, da je bil v Uradnem listu RS, št. 65/20, z dne 8. 5. 2020, objavljen odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja.

mag. Damjana Šubic, ravnateljica 
10057_11.5.20-Sprememba Odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi.pdf
 
 

DOBRODELNA AKCIJA "POKLONI ZVEZEK"

 
4. 5. 2020

Povabilo k sodelovanju in predstavitev akcije POKLONI ZVEZEK

 

Spoštovani starši in otroci, vljudno Vas vabimo k solidarnosti do tistih, ki nimajo sredstev za nakup novih šolskih potrebščin.

Na Karitas se vsako leto obrnejo številne družine, ki potrebujejo pomoč tudi pri nakupu šolskih potrebščin. Največja težava v takih družinah je neredno in slabo plačano delo, bolezen enega izmed staršev, nenadne nesreče, slabi pogoji za bivanje in podobno. 
 
Klikni tukaj za več informacij ...
 
 

SKLEP O RAZPISU VOLITEV ČLANOV SVETA OŠ MEDVODE

 
28. 4. 2020

Spoštovani sodelavci, spoštovani starši,


obveščam vas, da Svet OŠ Medvode razpisuje volitve članov sveta OŠ Medvode.
V priponkah sta objavljena sklepa:
- Sklep o razpisu volitev članov sveta OŠ Medvode - predstavnikov delavcev,
- Sklep o razpisu volitev članov sveta OŠ Medvode - predstavnikov staršev.

Več podrobnosti o obeh sklepih si lahko preberete v priponkah.

mag. Damjana Šubic, ravnateljica

sklep_volitve clanov sveta sole_predstavniki delavcev.pdf
sklep_volitve clanov sveta sole_predstavniki starsev.pdf
 
 

ZAKLJUČEK ŠPANSKE BRALNE ZNAČKE LEO, LEO

 
23. 4. 2020

Ga. Barbara Pregelj, ki vodi špansko bralno značko Leo, leo je pripravila pripovedovanje in/ali branje slikanice Šlik šlak v slovenščini in španščini. V španščini svojo pravljico pripoveduje Susana Aliano Casales, v slovenščini pa jo bere oseba, ki si je izmislila ime Malinc.

Povezava do španske pravljice: https://www.youtube.com/watch?v=uQhXm1ondwA&t=4s

Povezava do slovenske slikanice: https://www.youtube.com/watch?v=xGhN5Nkg6Ko&t=4s

Učenci lahko poustvarjate - najbolje da narišete in/ali napišete, kar se vam je najbolj vtisnilo v spomin. Izdelke lahko pošljete na naslov (Založba Malinc, Klanska 17, 1215 Medvode) s pripisom za Leo, leo. Izdelke na zadnji strani podpišete (a le z imenom) ter pripišete šolo.

Izdelke, ki so jih učiteljice že poslale in tiste, ki jih bodo še dobili, bodo združili v predstavitveni film. 

 
 

ZA STARŠE UČENCEV OŠ MEDVODE

 
4. 6. 2020

Spoštovani starši,

glede na to, da poteka šolanje vaših otrok zopet v šolskih prostorih, smo se odločili, da srečanja za starše preko zoom aplikacije zaenkrat ne bo. Na tem mestu bi se zahvalila vsem staršem, ki ste sodelovali na srečanjih in delili svoje izkušnje z drugimi. V kolikor bi se pojavila potreba po ponovnem srečanju, bomo srečanja organizirali v takšni obliki in vas o tem obvestili na naši spletni strani.  

Vse dobro, 

šolska svetovalna delavka, mag. Tatjana Šušteršič


 
     
 
 

OBVESTILO O IZVEDBI NPZ

 
17. 4. 2020

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je danes sporočilo, da se nacionalno preverjanje znanja učencev v 6. in 9. razredu v šolskem letu 2019/2020 ne izvede.

Azra Kajan, pomočnica ravnateljice
 
    
 
 

ZAHVALA DONATORJEM RAČUNALNIKOV in VOŠČILO ZA PRAZNIKE

 

10. 4. 2020


Dragi učenci, starši, sodelavci, 

                       

za nami so štirje tedni pouka na daljavo. Prebrodili smo prvo krizo, se vneto lotili reševanja problemov, ugotovili, da je zelo lepo, ko sodelujemo, pomagamo drug drugemu in se drug od drugega učimo.


V tem času smo spoznali ljudi z velikim srcem. Na tem mestu bi se še posebej zahvalila vsem donatorjem, ki so pomagali 15 našim družinam z donacijami računalnikov. Gospod Iztok Krek iz Pirnič je kar sedmim družinam priskrbel ali popravil rabljene računalnike, da so zopet funkcionalni, za kar smo mu vsi neizmerno hvaležni. Prav tako smo zelo hvaležni občini Medvode, Rotary klubu Medvode, gospe Dušici Oblak iz Goričan ter drugim podjetnikom, ki so nam pomagali pri donacijah računalnikov. Z njihovo pomočjo sedaj lahko učenci sledijo pouku na daljavo in se vsaj virtualno družijo.


Pred nami so praznični dnevi. Sončni in topli dnevi vas bodo vabili stran od računalnikov, in prav je tako. Vsi potrebujemo malo počitka. Želim vam, da čim lepše preživite velikonočne praznike v krogu vaših družin. Naredite veliko lepih "pirhov", preizkusite valilnice (4. razred in tisti, ki jih imate doma), ohranjajte ljudsko izročilo z družinskimi običaji, aktivnostmi, družabnimi igricami, hkrati pa se držite vseh varnostnih priporočil.


Imejte se lepo. Ostanite zdravi.


Ravnateljica: Damjana Šubic

 
 

OBVESTILO O OBVEZNIH IZBIRNIH PREDMETIH ZA ŠOL. L. 2020/2021

 

9. 4. 2020

Obvestilo je namenjeno učencem, ki letos obiskujejo 6., 7. in 8. razred.

Dragi učenci in starši,

trenutne razmere so nas prisilile, da letos izvedemo izbiro obveznih izbirnih predmetov za šolsko leto 2020/21 na malo drugačen način. V četrtek, 9. 4. 2020 smo na pošto oddali vprašalnike o izbiri izbirnih predmetov za naslednje šolsko leto in AAI račune za dostop do spletnih učilnic, ki jih je ustvarila Mojca Velušček. Pošto pričakujte že v petek ali pa v naslednjih dneh.

Prosim, da si na spletni strani šole preberete opise ponujenih izbirnih predmetov (zavihek ZA UČENCE- IZBIRNE VSEBINE- OBVEZNE IZBIRNE VSEBINE) in se nato odločite kateri predmet boste obiskovali. Postopek izbire je natančno opisan na priloženem vprašalniku in tudi na spletni strani šole.

Do petka, 17. 4. 2020 mi prosim na elektronski naslov: azra.kajan@guest.arnes.si  pošljite izpolnjene vprašalnike, ki jih slikate ali skenirate.

Hvala za razumevanje, lepo vas pozdravljam in vam želim vse dobro.

Azra Kajan, pomočnica ravnateljice


 
 

VIDEO SREČANJA Z UČITELJI

 
1. 4. 2020

Dragi učenci,

nekateri učitelji so že ta teden vzpostavili srečanja z vami preko videa, največkrat preko programa zoom. Da boste srečanjem lahko sledili, bodo v tej novici objavljeni datumi, ura, razred in ime učitelja, ki vas želi videti, vprašati,....
Podatki se bodo dnevno spreminjali zato le pokukajte na našo spletno stran. Želim vam uspešno učenje na daljavo še naprej.

Azra Kajan, pomočnica ravnateljice

VIDEO SREČANJA Z UČITELJI 
 

PISMO STARŠEM IN UČENCEM - po 14 dneh koronavirusa

 

30. 3. 2020

 

Dragi učenci, dragi starši,

upam, da ste zdravi in da ste se v vaših družinah že uspeli organizirati in zaživeti v novih okoliščinah. Hvala vsem za vaše dosedanje sodelovanje in potrpežljivost. Dejstvo je, da se moramo vsi skupaj prilagoditi situaciji, ki trenutno vlada v svetu. Verjamem da ni lahko, ne za vas, ne za nas. Pomembno je, da se tega zavedamo in si skušamo zadeve čim bolj poenostaviti in se ne obremenjevati s stvarmi, ki niso potrebne. Razmišljajmo pozitivno, optimistično.

Učencem vseh razredov dnevno ali tedensko pripravljamo in objavljamo v spletnih učilnicah navodila za delo - za pouk doma, ter jih sproti nadgrajujemo. Počasi bomo prešli tudi na vzpostavljanje kontaktov preko različnih socialnih omrežij in aplikacij (trenutno preverjamo zlasti možnosti sodelovanja preko aplikacije ZOOM), toda zavedati se moramo, da tudi na tem področju nimamo vsi enakih možnosti za delo.

Od 30. marca naprej smo zaradi večje preglednosti pripravili nove spletne učilnice, ki bodo na voljo ves april (oziroma do preklica pouka na daljavo). Učenci bodo tudi vnaprej tam našli navodila za delo. Potrudili se bomo, da ne bomo pretiravali z nalogami. Če pri delu na daljavo naletite na težave, ki jih ne znate rešiti, se obrnite na vašega razrednika, na učitelja predmeta, kjer imate težave ali pokličite svetovalno delavko Tatjano Šušteršič.

Več si preberite v priponki.

V naslednjih 14 dnevih se bodo najbrž razmere še zaostrovale, zato je predvsem pomembno, da dosledno upoštevate preventivne ukrepe za preprečevanje okužb. Učenci naj se v času, ko bodo doma, tudi zares zadržujejo doma. Naj se redno gibajo na svežem zraku, vendar v okolici doma ter se odpovejo druženjem z vrstniki - zlasti najstniki.

Skrbimo za svoje zdravje in drug za drugega. Skupaj bomo zmogli. Srečno!

Ravnateljica: Damjana Šubic

29.3.2020_pismo staršem in učencem (po 14 dneh korone).doc
 
 

POUK GOS in SPH NA DALJAVO

 

26. 3. 2020

Pri pouku GOS in SPH so učenci imeli nalogo pripraviti sladico ali kosilo za svojo družino. Bili so zelo zavzeti…tukaj je nekaj utrinkov J.


 
Klikni tukaj za več informacij ...
 
 

NUJNO obvestilo za učence 9. razreda - pošiljanje prijavnic

 
24. 3. 2020


Dragi učenci 9. razreda,


danes so nam iz Ministrstva za izobraževanja, znanost in šport (MIZŠ)  sporočili novosti glede pošiljanja prijavnic za vpis v  srednjo šolo. Več si preberite v priponki.

Obvestilo za učence 9. razreda (24.3.2020) TŠušteršič.pdf
 
 

ANKETA O POUKU NA DALJAVO (od 16. do 20. 3. 2020)

 

20. 3. 2020

Dragi učenci,

zaradi izrednih razmer smo morali od 16. marca uvesti pouk na daljavo. Za vas smo pripravili spletne učilnice. Zavedamo se, da imate doma različne pogoje za delo, zato bi radi od vas  pridobili določene podatke in vaše mnenje o novem načinu pouka. Sporočite nam vaše ideje, morda jih bomo lahko uporabili v prihodnjih dneh.

VIDEOVODIČ - Kako izpolniti anketo in jo poslati razredniku?

 
Klikni tukaj za več informacij ...
 
 

SUBVENCIJA MALICE IN KOSILA V ČASU ZAPRTJA ŠOLE

 

20. 3. 2020

Spoštovani starši,

na šoli se zavedamo, da nekatere družine težko zagotavljate topel obrok za svoje otroke, zato prejemate tudi pomoč v obliki subvencije malice in kosil. Civilna zaščita in Občina Medvode poskušata zagotoviti optimalne pogoje za svoje prebivalce in sta tako pripravljena poskrbeti topel(e) obrok za vaše(ga) otroke(a). 

Zaradi zagotavljanja varstva osebnih podatkov, Civilni zaščiti informacij o otrocih in starših ne smemo posredovati, vas pa pozivamo, da podatek sami sporočite na KLICNI CENTER Občine Medvode, telefonska številka: 01 - 3619 - 514.

Lep pozdrav in ostanite zdravi.

Ravnateljica: Damjana Šubic

 
 

OBVESTILO UČENCEM IN STARŠEM 3. RAZREDA: NPZ

 
19. 3. 2020

Državni izpitni center je v dogovoru z MIZŠ sporočil, da je zaradi spremenjenih okoliščin ob epidemiji koronavirusa, poskusno preverjanje znanja učencev 3. razreda v napovedanih rokih (1. in 7. april 2020) neizvedljivo.

Lep pozdrav in ostanite zdravi.
 
Azra Kajan, pomočnica ravnateljice
 
 

DOSTOP DO SPLETNIH UČILNIC

 
16. 3. 2020

V spodnji priponki se nahaja nazoren prikaz kako dostopati do spletnih učilnic naše šole. Učitelji bodo objavljali gradiva v spletnih učilnicah in jih ne bodo pošiljali vsakemu učencu, staršu posebej. 

Azra Kajan, pomočnica ravnateljice
Dostop spletna učilnica.docx
Dostop spletna učilnica.pdf
Dostop do spletnih učilnic
 
 

OBVESTILO STARŠEM IN UČENCEM: Organizacija pouka na daljavo

 

17. 3. 2020

Dragi učenci,

včeraj smo začeli s poukom na daljavo. Prvi dan smo vsi imeli nekaj težav  s povezavami ter z novim načinom dela. Toda začeli smo in vsak dan nam bo šlo bolje.

Upam, da ste že vsi navezali stike z razredniki, sicer pa to storite danes.

Kot sem včeraj napisala, bo to le prvi stik, da dobimo vaše elektronske naslove, potem ni potrebno razrednikom pisati vsak dan. Dopisovanje med učenci in učitelji oz. med starši in učitelji naj bo le v nujnih primerih, ob večji stiski, ob kakšni izredni novici.

Vaša naloga je, da vsak dan spremljate šolsko spletno stran, kjer bodo objavljene aktualne novice ter spletno učilnico, kjer bodo objavljene naloge po razredih in predmetih. Čas reševanja nalog si prilagodite glede na domače razmere.

Tudi učitelji še iščemo načine, kako bodo spletne učilnice čim bolj pregledne, zanimive, zato vas prosimo za razumevanje. Če imate kak zanimiv predlog, pa nam sporočite.

Lep sončen dan in ostanite zdravi.

Ravnateljica: Damjana Šubic


16. 3. 2020

Spoštovani starši, dragi učenci,

kot ste bili že obveščeni, bo od 16. marca 2020 do preklica šola zaprta. V času zaprtja šole bo pouk potekal na daljavo. V petek, 13. marca, so učenci, ki so bili v šoli, že prejeli prve informacije o novem načinu pouka.

Učitelji bodo dnevno objavljali gradivo in informacije, povezane z izvedbo pouka. Gradivo bodo označevali z datumi, da bomo vsi skupaj lažje sledili, kdaj je bilo kaj objavljeno ter za kateri dan je določena naloga.

Opravljene ure pouka na daljavo se bodo z določenimi prilagoditvami štele v realizacijo pouka v šolskem letu 2019/20. 

Učenci od 1. do 3. razreda bodo pri delu potrebovali nekaj več podpore staršev, dobre volje in pomoči, za ostale učence pa predvidevamo, da bo težav manj. Vsi skupaj si želimo, da bi bili (oziroma, da bi postali) otroci čim bolj samostojni in odgovorni za svoje delo. 

Več informacij je v spodnji priponki.

 

Dragi učenci, 

zavedati se morate, da bo pouk na daljavo  za vse nas neke vrste izziv, hkrati pa bo obvezen, tako kot je redni pouk obvezen, le da si lahko sami razporedite, kdaj boste določene naloge in aktivnosti opravili. 

Prosimo, da danes ali jutri navežete stik z razrednikom. Na šolski spletni strani poiščete elektronski naslov vašega razrednika ter mu napišete kratko sporočilo. Razrednik bo na ta način pridobil vaš e- naslov, s katerega boste dosegljivi.

O vseh ostalih informacijah in delu - pouku na daljavo, vas bomo sproti obveščali.

Vsem skupaj želim čim  bolj zdravo obdobje osamitve. Upam, da se čim prej vrnemo nazaj v šolo in v ustaljene tirnice življenja.

Pazite nase in ostanite zdravi.

Ravnateljica: mag. Damjana Šubic

16.3.2020-obvestilo staršem o pouku na daljavo.doc
 
 

OBVESTILO ARNESA: Težave s spletnimi učilnicami

 

16. 3. 2020 (ob 11.35)

Posredujemo obvestilo Arnesa preko katerega so narejene naše spletne učilnice in vas tudi mi prosimo za razumevanje.

                                                          Azra Kajan, pomočnica ravnateljice

Obvestilo: Stanje storitev Arnesa

Uporabnike obveščamo, da zaradi izjemne rasti števila uporabnikov storitev Arnesa, naraščajo obremenitve naših kapacitet. Storitve Arnesa lahko zaradi tega delujejo počasneje, ali pa so občasno nedosegljive. Nove vire neprestano dodajamo, v vmesnem času vas prosimo za razumevanje.


 
 

PREKLIC ORGANIZACIJE NUJNEGA VARSTVA OTROK

 

15. 3. 2020

Spoštovani starši,

Vlada Republike Slovenije je danes izdala Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih, s katero bo prenehala veljati Odredba o prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih (Uradni list RS, št. 19/20 in 22/20), ki je dovoljevala organiziranje nujnega varstva otrok.

Vse šole in vrtci bodo od 16. marca 2020 do preklica zaprti.

Od 16. 3. 2020 bo torej prepovedano zbiranje ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih, zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19.

Novi odlok ne dovoljuje več organizacije nujnega varstva otrok, prepoved pa velja do prenehanja razlogov zanjo, kar bo ugotovila vlada s sklepom, ki ga bo objavila v Uradnem listu Republike Slovenije.

Prepoved so skrbno in strokovno premislili. Ukrep je nujen, a za zdravje prav vseh je bil neizbežen.

Lepo prosimo za razumevanje, hkrati pa vas iskreno naprošamo, da navodilu v celoti sledite. Le če bomo dosledno izvrševali navodila, bomo premagali tudi to izredno situacijo, ki je za vse nas skrajno neprijetna in težka.


Več o tem najdete na spletni strani MIZŠ.


Ravnateljica: mag. Damjana Šubic


Odlok-o-zacasni-prepovedi-zbiranja-ljudi-v-zavodih s področja vzgoje in izobraževanja.doc
Okroznica_Preklic-organizacije-nujnega-varstva-otrok-NUJNO-OBVESTILO_MIZŠ.doc
 
 

ODREDBA: Zaprtje vseh športnih, šolskih in otroških igrišč

 
14. 3. 2020 (ob 19.50)

Spoštovani,

zaradi izbruha virusa COVID-19 in v želji, da nam uspe zajeziti širjenje virusa je bila izdana odredba, da se

danes v soboto, 14. 3. 2020 zaprejo vsa športna, šolska in otroška igrišča v občini Medvode.

Ukrep bo v veljavi do preklica.

Odredba je bila v večernih urah na vseh igriščih že izvršena.

Igrišča so zavarovana s trakovi civilne zaščite, nameščena so obvestila. Prosimo vas, da spoštujete to odredbo.

Ostanite doma, ostanite zdravi!

                                                      NEJC SMOLE, župan

 
   
 
 

OBVESTILO za 9. RAZRED - PRIJAVNICE ZA VPIS V SREDNJE ŠOLE

 
13. 3. 2020

Danes smo zaradi izrednih razmer v državi razdelili prijavnice (z žigom šole in podpisom ravnateljice) za vpis v srednje šole učencem, ki so bili v šoli. Tisti, ki teh prijavnic še niso dobili, jih lahko prevzamejo na šoli danes (petek, 13. 3. 2020). V priponki si preberite dodatna navodila.


Hvala za razumevanje.                                                      Šolska svetovalna delavka


Vpis v SŠ.docx
Obvestilo za izpolnjevanje prijavnic za vpis v SŠ (marec 2020)_TŠ.docx
 
 

POSEBNO OBVESTILO za starše učencev od 1. do 5. razreda

 

14. 3. 2020


Spoštovani starši!


Kot smo vas že obvestili, je od ponedeljka, 16. marca 2020 do preklica šola zaprta.

Za otroke staršev, ki so zaposleni v urgentnih službah (zdravstveni delavci, zaposleni v civilni zaščiti, vojski in policiji in v drugih službah, ki so pomembne za oskrbo prebivalstva), bomo po navodilu države in v dogovoru z Občino Medvode organizirali varstvo. Starši OŠ Medvode lahko prijavite otroke od 1. do 5. razreda tako, da na

e- naslov: damjana.subic@guest.arnes.si pošljete ime in priimek otroka, razred in časovno kdaj varstvo potrebujete. Prosimo, če to lahko storite do nedelje, 15. 3. 2020 do 12.00. (Nujno varstvo učencev izkazujejo starši s pisno izjavo delodajalca, pri katerem so starši zaposleni.)


                              mag. Damjana Šubic, ravnateljica


 
 

OBVESTILO O ODPOVEDI DEJAVNOSTI

 

12. 3. 2020


Spoštovani starši,

obveščamo vas, da zaradi trenutne situacije šola odpoveduje napovedani pevski vikend (13. in 14. marca) ter spomladanski športni dan za učence od 6. do 9. razreda, ki je bil predviden za sredo, 18. 3. 2020. Organizirali ga bomo kasneje. Vsebine in prijave načeloma ostajajo iste. 

Odpovedan je tudi tabor za 4. razrede na Medvedje Brdo. Ker je bil 1. obrok že plačan, smo ga staršem nakazali nazaj na transakcijske račune.

V mesecu marcu bi moral biti na položnici za 7. razrede zaračunan tudi 1. obrok plačila za tabor v CŠOD Kavka. Zaradi razglašenih izrednih razmer v državi, ga vam nismo zaračunali, saj ne vemo ali ga bo sploh možno izvesti.


Odpovedana so tudi vsa športna tekmovanja na občinski, področni in državni ravni.


Naj vas ponovno spomnimo na povečano skrb za osebno higieno, večkratno umivanje rok in vsakodnevno spremljanje informacij javnega značaja, saj si vsi skupaj želimo, da se korona virus ne bi širil med nami. 

Prosimo, da vi ali vaš otrok, v primeru, da  kašljate, kihate, se slabo počutite, ne prihajate v šolo.


Obvestilo ZD Medvode, objavljeno na spletni strani:

V KOLIKOR PRI SEBI PREPOZNATE ZNAKE NALEZLJIVE BOLEZNI:

- vročina 38°C in več,

- prehladni znaki,

- kašelj,

- oteženo dihanje,

- in ste bili v stiku z osebo, ki ima potrjeno okužbo s koronavirusom,

- ali ste bivali/potovali v epidemiološko potrjenih krajih

NE HODITE V ZDRAVSTVENI DOM, AMPAK POKLIČITE VAŠEGA IZBRANEGA OSEBNEGA ZDRAVNIKA ALI NA ŠTEVILKO 01 361 99 11, DA VAM PODA USTREZNA NAVODILA!


Zahvaljujemo se vam za razumevanje in sodelovanje.

 

                                                                  mag.Damjana Šubic, ravnateljica


 
 

PREVENTIVNI UKREPI PRED OKUŽBO IN ŠIRJENJEM KORONAVIRUSA

 

Spoštovani, 


glede na odmevne dogodke v zvezi s širjenjem koronavirusa, s katerimi nas vsakodnevno obveščajo mediji, bi vas radi pozvali, da skupaj poskrbimo za lastno zdravje in zdravje bližnjih.

 

Pri preprečevanju okužbe s koronavirusom je tako kot pri drugih nalezljivih bolezni, ki povzročajo okužbe dihal. Priporočljivo je upoštevati naslednje vsakodnevne preventivne ukrepe:

Ø       Izogibamo se tesnim stiskom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni.

Ø       Ne dotikamo se oči, nosu in ust.

Ø       V primeru, da zbolimo, ostanemo doma.

Ø       Upoštevamo pravila higiene kašlja.

Ø       Redno si umivamo roke z milom in vodo.

Ø       V primeru, da voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke. Vsebnost alkohola v razkužilu za roke naj bo najmanj 60 %. Razkužilo za roke je namenjeno samo zunanji uporabi. Sredstva za čiščenje oziroma razkuževanje površin niso namenjena čiščenju oziroma razkuževanju kože.

Ø       Glede na trenutno epidemiološko situacijo splošna uporaba zaščitnih mask ni potrebna.

Ø       V času povečanega pojavljanja okužb dihal se izogibamo zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko število ljudi. Poskrbimo za redno zračenje zaprtih prostorov.

Na spletnih straneh Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) najdete podrobnejše informacije, ki se dnevno posodabljajo.

https://www.nijz.si/sl/preprecevanje-okuzbe-z-virusom-sars-cov-2019


Nobenega razloga ni za paniko, da pa se ne bi po nepotrebnem okužili in širili bolezen, je nujno potrebno upoštevanje vseh  naštetih preventivnih dejavnosti.

 

V upanju na zdravje in dobro počutje vas lepo pozdravljamo.

                                                                                                                    Ravnateljica: mag. Damjana Šubic


OBVESTILO o preprečevanju širjenja virusa COVI-19.docx
osnutek protokola obravnave otroka s sumom na okužbo s koronavirusom.doc
 
 

VABILO K VPISU V PRVI RAZRED ZA ŠOL. LETO 2021/2022

 
11. 2. 2021

Spoštovani starši!

K vpisu v 1. razred vabimo otroke, rojene v letu 2015 in tiste, katerih vpis v OŠ je bil v šolskem letu 2020/21 odložen.

Vhod za vpis bodočih prvošolcev bo na glavnem dvorišču še posebej označen. Vpisni postopek  bo potekal v vnaprej predvidenih časovnih terminih. Na vpis naj pride otrok z enim od staršev. Zaželeno je, da s seboj prinesete njegov osebni dokument (rojstni list, osebno izkaznico, potni list). S seboj prinesite  čitljivo izpolnjen vpisni list, kjer dopolnite prazne prostorčke z informacijami. Drugi roditelj naj izpolni »soglasje drugega roditelja«.

Glede na trenutne razmere v državi bomo vpis izvedli bolj formalno kot pretekla leta. Poleg vabila smo vam pripravili nekaj osnovnih informacij ob prehodu otroka v osnovno šolo. Na dan vpisa vas prosimo, da si morebitna vprašanja pripravite vnaprej, da bo vpis vseh otrok potekal nemoteno. Žal letos ne bomo mogli opraviti daljšega pogovora z otrokom, saj bo vpis bolj formalne narave in bo trajal približno 10 minut.

Prosimo vas, da upoštevate vse preventivne ukrepe (nošenje maske, razkuževanje rok, varnostno razdaljo). Na ta način bomo vsem omogočili varen vpis v šolo.

Če vas zanima še kaj v zvezi z vpisom, lahko pokličete šolsko svetovalno delavko Tatjano Šušteršič na telefonsko številko 041 373 997, ali ji pišete na naslov tatjana.sustersic2@guest.arnes.si.

Vsi otroci bodo prejeli vabilo tudi na dom.

Šolska svetovalna delavka: mag. Tatjana Šušteršič                                                   

PREHOD OTROKA V OSNOVNO ŠOLO.pdf
SOGLASJE za vpis v prvi razred.docx
VLOGA ZA PREPIS V OŠ Medvode.docx
VLOGA ZA PREPIS IZ OŠ Medvode.docx
Vloga za odlog šolanja OŠ Medvode.docx