LEPE MISLI

 

Na zadnji dan šole v letu 2018 so lepe misli  učiteljem in učencem delili predstavniki razrednih skupnosti.

Otroški parlament OŠ Medvode in mentorici Katarina Czerny in Vlasta Sevčnikar vam želijo SREČNO 2019.

 
 
   
 
 

PRIPRAVA SADOVNJAKA NA ZIMO

 
V torek, 13. novembra, smo s člani čebelarskega krožka oskrbeli naša sadna drevesa, da bodo lažje prebrodila obdobje zime in nas naslednje leto zopet razveselila s sočnimi plodovi. 

Mentor: Andrej Flajnik

 
 
 

ŠOLSKI RADIO

 
V ponedeljek, 12. 11. 2018, je bil zopet na sporedu šolski radio. Oddajo pripravljajo šestošolke. Tokratnega gosta, občana naše občine,  smo poklicali v Tokio. Oddaja je potekala v živo, intervju pa je bil posnet v četrtek, 8. 11. 2018. Torej pred oddajo. Posnet intervju z Petrom Johnom Stevensom si lahko poslušate, če prenesete priponko. Učenci ste vabljeni tudi, da sodelujete pri nagradnem vprašanju. 

Povezava do posnetka intervjuja

Mojca Velušček
 
 
    
 
 

LJUBLJANSKI MARATON

 

V soboto, 27. oktobra 2018, smo se učitelji skupaj z 26 učenci OŠ Medvode udeležili 23. Ljubljanskega maratona. Kljub slabi vremenski napovedi, nas ni zmočilo, tako da smo imeli prijeten, športno aktiven dan.

Učitelji spremljevalci: Rok Križaj, Darja Zaplotnik in Irena Kumše Kovač

 
 
     
 
 

DELAVNICA ZA NADARJENE

 
IZDELOVANJE REBUSOV ZA STAREJŠE OBČANE

Učenci, ki so na OŠ Medvode identificirani kot nadarjeni, so se na prvi delavnici (24. 10. 2018) preizkusili v ustvarjalnosti. Izdelovali so različne rebuse, ki jih bomo poslali v dom starejših občanov, da si popestrijo popoldneve.

Tatjana Šušteršič

Prvo srečanje nadarjenih _delavnica z rebusi_24.10.2018.docx
Vtisi s srečanja nadarjenih_projekt Drobtinica (24.10.2018-slike).docx
 
 

ZBIRALNA AKCIJA STAREGA PAPIRJA

 

V četrtek, 18. 10. in petek, 19. 10. 2018 smo zbrali 13 040 kg starega papirja. Hvala vsem, ki ste se potrudili in prinesli star papir. Pripomogli ste k temu, da bodo posekali manj dreves in da bomo z zbranim denarjem delno prispevali k obnovitvi kolesarnice.  

                   Vodstvo šole

 
 
 
 

PANJE V ČEBELNJAKU SMO POLEPŠALI S PANJSKIMI KONČNICAMI

 
Čebelarski krožek je začel z delom. V torek, 9. oktobra, smo na panje namestili štiri panjske končnice, ki so jih poslikali člani čebelarskega krožka.

Mentor čebelarskega krožka: Andrej Flajnik

 
  
 
 

MALE SIVE CELICE NA NAŠI ŠOLI

 

V torek, 25. septembra smo na naši šoli organizirali predtekmovanje za snemanje v oddaji Mali sive celice za šole iz gorenjske regije. Gostili smo 26 ekip iz 13 šol.

Kot gostitelji smo lahko prijavili tri ekipe, sestavljene iz enega sedmošolca, enega osmošolca in enega devetošolca.

Predtekmovanje je sestavljeno iz pisnega in ustnega dela. Na ustni del se uvrsti najboljših 8 ekip. Te se pomerijo med seboj, tako da na koncu dobimo 4 ekipe, ki sodelujejo v kvizu na televiziji.

 

Komisija z RTV Slovenija po 20 minutah takoj začne preverjati pisne teste, v času pregledovanja, pa smo za goste pripravili kratek “lov na zaklad” po pritličnem delu naše šole. Učenci so se najprej prerazporedili v skupine po 5 učencev iz različnih šol, potem pa so po stenah naših hodnikov iskali raznorazne številke, ki so jih morali nazadnje zmnožiti. Ekipe, ki so se najbolj približale pravilnemu rezultatu, so prejele sladko presenečenje pred ustnim delom.

 

Naša najboljšo ekipo sestavljajo Alja iz devetega razreda ter dva Jakoba, en iz osmega in en iz sedmega a. Po pisnem delu so se uvrstili na tretje mesto in tudi na ustnem delu nastopili zelo suvereno in sproščeno. Priborili so si nastop na televizijskem kvizu, katerega snemanje je napovedano v začetku decembra. Kdaj si boste lahko na RTV Slovenija ogledali oddajo, vam še sporočimo, do takrat pa se veselo pripravljamo na nove izzive v labirintu in z navijači izdelujemo transparente.

 

Mentorica Irena Sonc Šlenc


 
 
 
 

23. mednarodni filmski festival SCHLINGEL (Nemčija)

 
S šestošolcema iz OŠ Medvode in OŠ Šmartno pod Šmarno goro, ki sta v preteklem tednu zastopala Slovenijo na mednarodnem filmskem festivalu v Chemnitzu v Nemčiji, se vračamo domov. Šestošolca sta bila del evropske otroške filmske žirije.
 
Klikni tukaj za ogled slik ...
 
 

23. mednarodni festival otroškega in mladinskega filma Chemnitz (Nemčija)

 

Sporočamo, da smo v nedeljo, 30. 9. 2018, ob 12. uri srečno prispeli v Chemnitz (v Nemčijo), ker poteka 23. mednarodni festival otroškega in mladinskega filma Schlingel ("pobalin").

 
Klikni tukaj za ogled slik ...
 
 

TEDEN MOBILNOSTI- CESTA POSTANE IGRIŠČE

 
V četrtek, 20. 9. 2018 se je cesta v središču Medvod spremenila v igrišče. Učenci naše šole (razredna stopnja) so odšli na sprehod do središča Medvod ter se igrali in sladkali.
 
 
 

PEŠBUS V TEDNU MOBILNOSTI

 
V okviru Evropskega tedna mobilnosti bo občina Medvode organizirala Pešbus od 17. 9. 2018 do 21. 9. 2018.  V projektu bo sodelovala tudi OŠ Medvode. Letos bo PEŠBUS le na relaciji Žeje - OŠ Medvode. 

Otroke bodo na poti v šolo spremljali odrasli prostovoljci.

Hoja kot osnovna oblika gibanja, je pomembna za naše zdravje. Tako je teden mobilnosti priložnost, da se dokažemo in pokažemo, da pot do šole zmoremo peš.

Tatjana Kernič, koordinatorica projekta


V spodnjih priponkah so točke, kjer se bodo prijavljeni učenci pridružili PEŠBUSU.

SLIKE POSTAJ PEŠBUSA.docx
VOZNI RED PEŠBUSA.docx
 
 
 
 

PRVI DAN V ŠOLSKI KLOPI

 

V Osnovni šoli Medvode smo danes pozdravili 52 prvošolcev. Program za sprejem novih učencev in staršev nam je nekoliko spremenilo muhasto vreme. Tako so drugošolci z baloni v avli pričakali nadobudne prvošolce. 

Ravnateljica, mag. Damjana Šubic, je na začetku vse skupaj pozdravila. Na kratko je predstavila vse učiteljice, ki se bodo srečevale s prvošolci tekom šolskega leta. Nato je vse povabila, da smo zapeli pesem »Ko si srečen«. Tako smo s pesmijo posušili kakšno solzico, ki je pritekla po licu prvošolcev.

Razredničarke so nato učence povabile v učilnice. Starši so videli prostore, nato pa prisluhnili učiteljicama, ki so jih seznanile z osnovnimi informacijami. Vse starše so povabile, da se v četrtek, 6. septembra ob 17. uri, zopet srečajo na uvodnem roditeljskem sestanku. Starši so se nato poslovili in pustili otroke v našem varstvu do 12. ure. Otroci so se najprej predstavili drug drugemu, nato pa jih je že čakalo prvo presenečenje. Obiskal jih je župan Občine Medvode, g. Nejc Smole. Učence je pozdravil in jim zaželel uspešno šolanje, obenem jim je izročil tudi praktično darilo. Kot se za vsako slovesnost spodobi, smo imeli tudi manjšo pogostitev, ki so jo pripravili v šolski kuhinji. Po sladkanju so vsi skupaj pogledali v šolske torbe in preverili ali imajo vse potrebščine. V letošnjem šolskem letu so učenci 1. razreda učbenike in delovne zvezke prejeli v šoli, saj je nakup financiralo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Da bodo šolski copati vedno na istem mestu, so poskrbeli v enem od slovenskih podjetij, kjer so vsakemu prvošolcu podarili vrečko za copate. Prvi šolski dan je bil tako kar prehitro končan.

Ob slovesu so učiteljice učencem podelile tudi glinene posodice, ki so jih prvošolci izdelali na uvodnem srečanju v juniju. V posodici jih je čakalo posebno presenečenje - jabolko iz našega šolskega sadovnjaka.

Prvi dan je minil mirno in sproščeno, kljub nekaj nevšečnostim ob prihodu v šolo. Ob slovesu so zadovoljni obrazi naših prvošolcev kazali na to, da so se pri nas dobro počutili. Tako se vsi skupaj že veselimo naslednjih šolskih dni.

Zapisala: mag. Tatjana Šušteršič (ŠSS OŠ Medvode)


 
 
  
 
 

PRIDELEK V ŠOLSKEM SADOVNJAKU

 
Letošnje leto je bila mati Narava kar prijazna in naša sadna drevesa so polno obložena. K temu so prispevale tudi marljive čebelice in drugi opraševalci. Na fotografijah lahko vidite  nekaj utrinkov iz šolskega sadovnjaka. Slastni sadeži že čakajo, da jih oberemo.