PROJEKT e Twinning v šol. letu 2019/2020

 

22. 6. 2020


eTwinning projekt


eTwinning projekt Power of Youth, v katerem smo sodelovali v letošnjem šolskem letu, je mlade osveščal o globalnih problemih. Učili smo se delovati tako, da varujemo okolje in aktivno trajnostno spreminjamo svojo prihodnost v varnem, čistem, urejenem, energetsko varčnem okolju. Projekt je vodila šola iz hrvaškega Omiša, vključene pa smo bile šole iz Italije, Španije, Grčije, Portugalske, Turčije, Francije, Poljske in Slovenije. Uporabljali smo mnoga spletna orodja in aplikacije.

 

Nekaj izdelkov:

-          Okoljevarstvene besede z uporabo programa WordArt: https://www.emaze.com/@AOFZZRTTZ/wordart

-          Strip sodelovalnega projekta na tematiko varovanja okolja: https://read.bookcreator.com/MptgYaoBvAMrhsqaPBNlbwExKHx1/Ie19-yiITFqrdVB0hbQ5vw

-          Kuhanje brez odpadkov: https://read.bookcreator.com/YwPN4zqwgrYScVTu01xEZmj7Up62/k5fZa_SkSq6Xly0lfRN15

-          Božično-novoletni kviz: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd1x3pOgXWDrmyA-SxFxgr2Nyclt2ByHg5utbKUmrwN0maUuw/viewform

-          Izdelki, ki bi jih lahko prodajali: http://powerofyouth.wifeo.com/service-shop.html prispevali smo kremo iz čebeljega voska in novoletne okraske.

-          Koledar: https://twinspace.etwinning.net/files/collabspace/8/88/688/90688/files/cd124f704.pdf

-          Facebookova stran projekta: https://www.facebook.com/login/?next=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fgroups%2F441998946429854%2F

-          Projektna spletna stran naše šole: https://padlet.com/suzanaorama/syvd82bank38


Vodja projekta: Suzana Oroz


 
 

PROJEKT e Twinning

 


Učenci osmih razredov so vključeni v projekt eTwinning z naslovom SWEEP IN FRONT OF YOUR SCHOOL DOOR FIRST. Gre za okoljevarstveno tematiko. Ker je v osmem razredu ta tematika vključena, bomo stvari, ki jih naredimo v šoli, uporabili v projektu. V projektu sodeluje 14 evropskih držav, kar učencem daje možnost dopisovanja z vrstniki.

eTwinning je akcija programa Erasmus+, ki jo usklajuje Evropsko šolsko omrežje v imenu Evropske komisije. Namenjena je podpori in spodbujanju uporabe sodobnih informacijsko-komunikacijskih tehnologij (IKT) v izobraževanju ter strokovnemu razvoju šolskega osebja na ravni vrtcev, osnovnih in srednjih šol.

V projektih sodeluje danes že 680.000 učiteljev in vzgojiteljev. Ti sodelujejo v mednarodnih šolskih dejavnostih, ki vključujejo 206.000 šol in vrtcev iz 42 držav.

Namen projektov je vzpostavitev neformalnih partnerstev in projektov sodelovanja med evropskimi šolami na kateremkoli predmetnem področju.

Naša šola v programu eTwinning sodeluje že tretjič, v program pa je kot koordinatorica vključena tudi preko projekta Erazmus+.

Projekt na šoli vodi Suzana Oroz