EKSKURZIJA V VIPAVSKO DOLINO, 20. 9. 2018

 

Učenci 7. razredov smo se v četrtek 20. 9.2 018 odpravili na zanimiv potep po Ajdovščini. Po pristanku in malici smo se skupaj z vodičko odpravili naprej.Ta nam je ob sprehodu po središču povedala veliko o zgodovini Ajdovščine, in nas veliko novega naučila. Z rahlo burjo v laseh smo pot nadaljevali do trnovskega gozdu, kjer smo spet spoznali nekaj zgodovine, in si ogledali izvir Hublja. V Otlici smo si pred koncem ogledali Otliško okno z zelo zanimivo legendo. Od tam smo se hitro odpravili po hribu navzdol, saj smo morali ujeti vlakec v Postojnski jami, kjer smo vsi uživali in občudovali, kaj vse narava naredi. Ta dan smo se vsi veliko novega naučili,si pridobili več znanja. Naša pot se je tam končala, saj nas je avtobus po ogledu že čakal. Nekateri zaspani, nekateri veseli, smo se popoldne vrnili v Medvode, kjer so nas nekateri starši že veselo čakali.

Amina Karishik, 7.a

 
 
     
 
 

EKSKURZIJA V POSOČJE, 20. 9. 2018

EKSKURZIJA 8. razred.docx
 
   
 
 

EKSKURZIJA NA NOTRANJSKO, 20. 9. 2018

 

Zjutraj smo bili že zgodaj zjutraj na avtobusu. Med potjo do Vrhnike smo poslušali zgodbice o Argonavtih. Na Vrhniki smo si ogledali Močilnik in Hudičeve skale. Potem smo pomalicali in se peljali do Cerknice. Med potjo smo slišali o nastanku Cerkniškega jezera. Pri Cerkniškem hramu smo videli maketo Cerkniškega jezera in si ogledali kratek video o Cerkniškem jezeru. Po končanem ogledu muzeja smo se odpeljali do Predjamskega gradu. Videli smo veliko grajskih sob, pogledali smo si shranjevalnik za vodo in izvedeli legendo o Erazmu, ki je bil ubit v svojem stranišču.

Po ogledu gradu smo odhiteli na avtobus in nadaljevali pot do Postojnske jame. Prvi del poti smo se peljali z vlakcem,  nato pa smo se sprehodili po njej. Videli smo kapnik »sladoledna kepica« in najvišji, ki se imenuje stolpnica. Kasneje smo odšli v dvorano Makaroni. Ogled smo nadaljevali  v beli in rdeči dvorani. Na avtobusu smo se zabavali, veliko smo se smejali. Kmalu smo prišli domov, zelo smo bili veseli, saj smo zelo pogrešali starše

Brina, Tita, Maruša,Katarina, 6. b