EKSKURZIJA ZA UČENCE RAZREDNE STOPNJE

 

V petek, 14. 6. 2019 smo se učenci od 1. do 5. razreda odpravili na zaključno ekskurzijo v Bohinj. Tokrat je bilo vreme na naši strani, tako da smo preživeli prečudovit dan. Učenci od 1. do 3. razreda smo se podali na Zlatorogovo pravljično pot, kjer smo spoznavali pravljice, iskali škrate, visoko v gorah pa opazili tudi zlatorogove bleščeče roge. Da pa nam ne bi bilo prevroče, smo noge namočili kar v Bohinjsko jezero. Učenci 4. in 5. razredov pa so odšli po poteh Korit Mostnice, odšli do slapa Savica in si ogledali Planšarski muzej ter mlin in žago v Stari Fužini. Ekskurzijo pa smo zaključili v Šobcu, kjer smo se posladkali s sladoledom. Imeli smo se super.

Zapisala:Urša Kržišnik

Ta dan smo se z učenci odpravili na Gorenjsko, natančneje v Bohinj. Najprej smo si ogledali Planšarski muzej, v njem pa pravo planšarsko stajo in vse pripomočke za izdelavo sirov, skute in masla. Samo čez cesto pa je bil stari mlin in žaga, ki sta ju poganjala voda. Neverjetno, kakšno moč ima ta naravni vir: vrti težko mlinsko kolo ali pa v nekaj minutah prežaga celo hlod. Pot nas je nato vodila navkreber ob koritih Mostnice do Hudičevega mostu, ki ga je dal zgraditi Žiga Zois za potrebe dovoza železove rude in oglja. Z njega nas je očaral 20 m globok pogled v sotesko kristalno čistega gorskega studenca. Vračali smo se mimo planine Voje, kjer so ravno s helikopterji dovažalai hrano in pijačo na planineke koče. Nazadnje smo se z avtobusom odpeljali mimo Ukanca na drugem koncu Bohinjskega jezera do parkirišča pod slapom Savica. Premagali smo 553 stopnic in bili nato nagrajeni s čudovitim pogledom na z mogočnih skal padajočo vodo. Na razgledni točki se je trlo predvsem tujih turistov, zato smo se hitro vrnili proti izhodiščni točki. Tam smo si privoščili kratek počitek, nato pa z lepimi spomini zapustili enega lepših koncev naše Slovenije.

Zapisala: Brigita Svoljšak

Fotografije: Urša Kržišnik, Sonja Knez, Barbara Tršan, Brigita Svoljšak, Alenka Kuder Gaber

 
 
 
 
 
 
 
     
 
 

Terenske vaje v Avstriji za peti in šesti razred

 
Učenci 5. in 6. razreda – NEMŠČINA so bili v soboto, 1. junija 2019,  na terenskih vajah v Avstriji. Učenci so spregovorili v nemščini bodisi na ulici, v trgovini, na tržnici ali pa ob obisku znamenitosti. Zjutraj smo se najprej naučili orientacije v mestu. Učenci so dobili v roke načrt mesta in nas pripeljali od glavne železniške postaje mimo znamenitosti v center Celovca. Vodenje so učenci v izpeljali v materinem in nemškem  jeziku.

 
 
 
   
 
Klikni tukaj za več informacij ...
 
 

JEZIKOVNA EKSKURZIJA NA BAVARSKO

 
Sobota, 23. 3. 2019: Prvi dan je za nami. Bil je pester in zanimiv. Videli smo kar nekaj bavarskih znamenitosti. Dopoldne smo se z ladjico odpeljali na otoček sredi Kimskega jezera, kjer smo si ogledali palačo Ludvika II. Nato smo se odpeljali do Allianz arene, nazadnje pa smo se sprehodili po starem delu središča Münchna. Učenci so se se preizkusili v komunikaciji v nemščini. 

Nedelja, 24. 3. 2019: Nedelja se je začela z ogledom palače Nymphenburg, kjer se je rodil Ludvik II. Sledil je ogled olimpijskega parka, BMW sveta in Bavarskega filmskega mesta.
 
 
 
 
 

EKSKURZIJA V VIPAVSKO DOLINO, 20. 9. 2018

 

Učenci 7. razredov smo se v četrtek 20. 9.2 018 odpravili na zanimiv potep po Ajdovščini. Po pristanku in malici smo se skupaj z vodičko odpravili naprej.Ta nam je ob sprehodu po središču povedala veliko o zgodovini Ajdovščine, in nas veliko novega naučila. Z rahlo burjo v laseh smo pot nadaljevali do trnovskega gozdu, kjer smo spet spoznali nekaj zgodovine, in si ogledali izvir Hublja. V Otlici smo si pred koncem ogledali Otliško okno z zelo zanimivo legendo. Od tam smo se hitro odpravili po hribu navzdol, saj smo morali ujeti vlakec v Postojnski jami, kjer smo vsi uživali in občudovali, kaj vse narava naredi. Ta dan smo se vsi veliko novega naučili,si pridobili več znanja. Naša pot se je tam končala, saj nas je avtobus po ogledu že čakal. Nekateri zaspani, nekateri veseli, smo se popoldne vrnili v Medvode, kjer so nas nekateri starši že veselo čakali.

Amina Karishik, 7.a

 
 
     
 
 

EKSKURZIJA V POSOČJE, 20. 9. 2018

EKSKURZIJA 8. razred.docx
 
   
 
 

EKSKURZIJA NA NOTRANJSKO, 20. 9. 2018

 

Zjutraj smo bili že zgodaj zjutraj na avtobusu. Med potjo do Vrhnike smo poslušali zgodbice o Argonavtih. Na Vrhniki smo si ogledali Močilnik in Hudičeve skale. Potem smo pomalicali in se peljali do Cerknice. Med potjo smo slišali o nastanku Cerkniškega jezera. Pri Cerkniškem hramu smo videli maketo Cerkniškega jezera in si ogledali kratek video o Cerkniškem jezeru. Po končanem ogledu muzeja smo se odpeljali do Predjamskega gradu. Videli smo veliko grajskih sob, pogledali smo si shranjevalnik za vodo in izvedeli legendo o Erazmu, ki je bil ubit v svojem stranišču.

Po ogledu gradu smo odhiteli na avtobus in nadaljevali pot do Postojnske jame. Prvi del poti smo se peljali z vlakcem,  nato pa smo se sprehodili po njej. Videli smo kapnik »sladoledna kepica« in najvišji, ki se imenuje stolpnica. Kasneje smo odšli v dvorano Makaroni. Ogled smo nadaljevali  v beli in rdeči dvorani. Na avtobusu smo se zabavali, veliko smo se smejali. Kmalu smo prišli domov, zelo smo bili veseli, saj smo zelo pogrešali starše

Brina, Tita, Maruša,Katarina, 6. b