KAKO SE SPET LOTITI DELA ZA ŠOLO NA DALJAVO?

 

KAKO SE SPET LOTITI DELA ZA ŠOLO NA DALJAVO?

(Marija Marenk)

Verjamem, da ti je ob delu za šolo na daljavo kdaj težko in naporno. Zato sem ti pripravila nekaj v pomoč.

Vabim te, da skupaj z mano sprejmeš IZZIV in začneš z mano trenirati – v delu za šolo! Tako kot športniki se tudi v šoli na daljavo učimo premagovati napore in na koncu priti do cilja.

 

Ko se moramo lotiti nečesa, kar je za nas težko, imamo v glavi imamo pogosto dva glasova. Prvi je del tebe, da želi početi samo stvari, ki so nam prijetne: poležavanje, igranje, gledanje televizije, računalnika… Z njim ni nič narobe, vse dokler ne zasede večine našega časa in nam prepreči, da bi napredovali!

Drugi glas v naši glavi je del tebe, ki si želi postati velik in početi stvari, ki jih mora, da bo postal vse pametnejši in boljši. Noče biti majhen otroček, ki ga imajo vsi za nemočnega in šibkega. Ne, on želi napredovati! Zanima ga računanje, ker ve, da bo lahko izračunal, koliko denarja rabi, da si kupi tisti skiro, ki si ga želi. Zanima ga angleščina, ker ve, da bo nekoč potoval v tujo deželo…Zanima ga 100 stvari, čeprav ve, da se mora zanje malo potruditi!

Ko se lotevaš dela za šolo na daljavo se ta dva dela tebe prepirata, ampak samo od tebe je odvisno, komu boš prepustil zmago!

Verjamem, da veš tudi, da zdaj nismo na počitnicah in da je potrebno sproti delati, saj se sicer stvari nagrmadijo in potem je le še težje. Vztrajnost se splača!

 

Torej, kateremu delu sebe boš pustil zmagati?

 

Vabim te, da skupaj z mano treniraš, da boš postal močnejši in pametnejši,  in da boš z lahkoto opravil vse, kar je potrebno, da postaneš Superman v tvoji podobi – SUPER TI!

KAKO NAJ ZAČNEM?   

 VSE SKUPAJ BO ZELO PREPROSTO. ZA USPEH POTREBUJEŠ 3 PREPROSTE KORAKE:

1. KORAK – NAČRT DELA          

Vsako jutro si boš napisal NAČRT za tisti dan, to pomeni, da si zapišeš, kaj moraš narediti tisti dan.

 

2. KORAK  - LOTI SE DELA

Ko imaš narejen urnik, si naredil že veliko. Zdaj je čas, da se lotiš svojega dela. Bodi sam svoj učitelj in si dokaži, da znaš! Če pa se zgodi, da česa ne razumeš, stori naslednje:

1. Najprej preberi še enkrat nalogo in poskusi pomisliti kot detektiv in sam najti rešitev.    

2. Če še vedno ni prave ideje, vprašaj starše, brate, sestre, …lahko pa tudi vprašaš mene ali učiteljico po e-pošti ali telefonu. Ne dopusti, da gre mimo in nečesa ne znaš, saj vendar delava na tem, da postaneš boljši, super -TI!  

 

3. KORAK  - NAGRADI SE!

 Če ti je uspelo narediti vse ali večino tega, kar si si zastavil, je čas za praznovanje! Juhu! Izberi si eno od prijetnih aktivnosti, ki jih rad počneš v prostem času: pojdi igrat košarko z bratom, vozi se s kolesom, beri, leži v travi in opazuj oblake, igraj, ustvarjaj….

 

Spodaj si lahko natisneš svoj dnevnik, lahko ga tudi zapišeš na svoj list ali pa si izberi kar zvezek, v katerega pišeš vse za šolo na daljavo. Za pomoč pri tem lahko prosite tudi starše.

 

VERJAMEM, DA TI BO USPELO! 

 

P.S. Za konec še nekaj zelo pomembnega! Če ti ni uspelo narediti vsega, kar si si zadal ali bi moral, se ne obsojaj ali obupuj. Morda si si zadal preveč nalog naenkrat ali bi potreboval več pomoči. Prosi za pomoč, če jo potrebuješ. 

Morda boš moral dokončati popoldne, zvečer ali čez konec tedna.

Pomembno je le, da NE OBUPAŠ IN VZTRAJAŠ, tudi, ko je težko.

 
     
 
Nazaj ...