ZAHVALA DONATORJEM IKT OPREME

 

Dan pred božičem in v času novoletnih počitnic so se pod našim okrašenim drevescem znašli prenosni računalnik, stacionarni računalniki in tiskalniki.

Podjetje Avstostekla Omejec iz Medvod se je letos odločilo, da denar namesto za poslovna darila nameni za nov prenosni računalnik enega izmed učencev OŠ Medvode. Računalnika se je pod šolskim novoletnim drevescem razveselila družina z večimi otroki, ki se uspešno šolajo na naši šoli ter redno opravljajo šolske obveznosti. Do sedaj si je več otrok v družini delilo en računalnik, saj jim družinske razmere ne omogočajo nakupa računalnika za vsakega otroka.

Glede na to, da se na šoli zavedamo zahtevnosti izobraževanja na daljavo za družine z več šoloobveznimi otroki, smo naše prošnje po donaciji računalnikov naslovili na različne naslove.

Malo pred novim letom se je oglasilo tudi društvo Duh časa (https://www.duh-casa.si/ ), katerega moto je: “OD LJUDI ZA LJUDI”. Društvo zbira rabljeno računalniško opremo, jo pregleda in po potrebi popravi ter jo podarja družinam oz. otrokom, ki si svojega računalnika ne bi mogli privoščiti. Vsa prejeta oprema je skrbno pregledana s strani strokovnjakov. Nanjo pa je nameščen odprtokodni sistem LINUX ter odprtokodna programska oprema. Društvo nam je namenilo 5 računalnikov ter 2 tiskalnika, ki jih bomo posodili družinam, v katerih je več šoloobveznih otrok. Za pokušino vam pošiljamo sliko “delavnice” prostovoljcev oz. strokovnjakov, ki s svojim prostovoljnim delom mnogim otrokom po Sloveniji omogočajo, da  se lahko samostojno izobražujejo na daljavo.

Sliki 1, 2: donacija prenosnega računalnika

Sliki 3, 4: Prostovoljci društva pri pripravi računalnikov ter računalniška oprema, ki smo jih dobili preko društva Duh časa.

 
Nazaj ...