POZDRAVLJENI NA SPLETNI STRANI OŠ MEDVODE

 

 
 
Klikni tukaj za več informacij ...
 
 

NAJPOGOSTEJE ISKANE INFORMACIJE

1. del šol. koledarja 2019-2020.pdf
 
 

OBVESTILO UČENCEM- VOZAČEM IZ NASELJA ZBILJE- ŽEJE

 

Spoštovani starši,

obveščamo vas, da je do nadaljnega cesta skozi naselje Žeje v izgradnji. Celotna trasa ceste je gradbišče in tako onemogoča dostop avtobusa v naselje. Hoja po gradbišču pa zaradi varnosti otrok ni dovoljena.

 V SEPTEMBRU BO AVTOBUS  ZATO USTAVLJAL NA AVTOBUSNI POSTAJI PRI KROŽIŠČU (nasproti trgovine Zorman). Do tja naj učenci prihajajo v spremstvu odrasle osebe.

Vozni red šolskega avtobusa se ne bo spremenil - ure ostanejo iste.

Avtobus s smeri Senica bo vozil tako kot običajno.

Prosimo za razumevanje.

Vodstvo šole

 
 

JUTRANJE VARSTVO

 
Način prihoda v jutranje varstvo je pojasnjen v spodnji priponki.
JUTRANJE VARSTVO- način prihoda.docx
 
 

PISANJE ZGODB- BLOG pri predmetu angleščina

 

Tudi letos osmošolci in devetošolci pišejo blog - zgodbo v nadaljevanjih.

Zgodbe pod naslovi The Abandoned Hospital, The Crime Traveller in Magic Garden Secondary School lahko spremljate na povezavah:

https://osmirazredenablogmedvode.blogspot.com/

https://osmirazreddveblogmedvode.blogspot.com/

https://devetirazredblogmedvode.blogspot.com/

Mentorica: Suzana Oroz


 
 

PROJEKT e Twinning

 


Učenci osmih razredov so vključeni v projekt eTwinning z naslovom SWEEP IN FRONT OF YOUR SCHOOL DOOR FIRST. Gre za okoljevarstveno tematiko. Ker je v osmem razredu ta tematika vključena, bomo stvari, ki jih naredimo v šoli, uporabili v projektu. V projektu sodeluje 14 evropskih držav, kar učencem daje možnost dopisovanja z vrstniki.

eTwinning je akcija programa Erasmus+, ki jo usklajuje Evropsko šolsko omrežje v imenu Evropske komisije. Namenjena je podpori in spodbujanju uporabe sodobnih informacijsko-komunikacijskih tehnologij (IKT) v izobraževanju ter strokovnemu razvoju šolskega osebja na ravni vrtcev, osnovnih in srednjih šol.

V projektih sodeluje danes že 680.000 učiteljev in vzgojiteljev. Ti sodelujejo v mednarodnih šolskih dejavnostih, ki vključujejo 206.000 šol in vrtcev iz 42 držav.

Namen projektov je vzpostavitev neformalnih partnerstev in projektov sodelovanja med evropskimi šolami na kateremkoli predmetnem področju.

Naša šola v programu eTwinning sodeluje že tretjič, v program pa je kot koordinatorica vključena tudi preko projekta Erazmus+.

Projekt na šoli vodi Suzana Oroz


 
 

NADARJENI UČENCI V PROJEKTU ERASMUS+

 
V tem šolskem letu nadaljujemo s projektom Erasmus +, v katerega so poleg ostalih učencev aktivno vključeni identificirani nadarjeni učenci. Naša šola bo od 13. 10. do 19. 10. 2019 gostila učence in učitelje iz Italije, Poljske, Bolgarije in Turčije. V tem tednu bomo gostom, skozi različne dejavnosti, prireditve, druženja, izlete, skušali približati našo deželo. Most med Slovenijo in drugimi sodelujočimi deželami bodo tudi kratki uporabni slovarji. Na fotografiji si lahko pogledate že nastali turško – slovenski slovar, ki sta ga pripravila petošolca.

Učiteljici Vlasta in Andreja
 
     
 
 

POSLIKAVA ŠOLSKEGA DVORIŠČA

 
Učenci izbirnega predmeta Likovno snovanje 1, 2 in 3 so v sklopu priprav na Erasmus+ mobilnost, ki bo v oktobru, skupaj z učiteljicami poslikali šolsko dvorišče s talnimi igrami:  Zemljo krast', Tarča, Ristanc roža in "raufnk", poligonom za mlajše učence, skokom v daljino in Twisterjem.

Temi mobilnosti Erasmus+, ki bo od 13.-19. 10. 2019 v Medvodah, sta Geografija in igre. S talnimi igrami bomo tako popestrili delavnice v tednu, ko nas bodo obiskali učenci tujci in hkrati polepšali odmore našim učencem.

Sobota, 14. 9. 2019, je bila delavna, zabavna in sladka - saj so nas dekleta 9. razreda med slikanjem razvajala s palačinkami! Pomagala nam je tudi gospa ravnateljica.

Hvala vsem učencem za pomoč!

                                     Učiteljice Mojca, Vlasta in Andreja
 
 
 
 
 

ŠOLA ZA STARŠE

 

V okviru predavanj za starše je OŠ Medvode v šolskem letu 2019/20 soorganizator šestih srečanj. Predavanja gospoda Marka Juhanta organizira AS (Akcijska skupina za preventivo zlorabe drog Medvode, ZD Medvode, pod vodstvom dr. Vide Šušteršič Bregar) in je udeležba možna zgolj ob predhodni prijavi vodji predavanja. Predavanja so namenjena staršem učencev druge triade. Prijavnice so prejeli učenci v šoli. Ostala predavanja organiziramo skupaj z Vrtcem Medvode in so namenjena staršem prve triade. 

Vljudno vabljeni!

 

Seznam predavanj v okviru šole za starše 2019-20.docx
 
 

SHEMA ŠOLSKEGA SADJA IN ZELENJAVE

 

Evropska shema sadja in zelenjave

                        

Naša šola od šolskega leta 2019/20 sodeluje v evropski »shemi šolskega sadja in zelenjave« (SŠSZ) s finančno podporo Evropske unije. 

Več si preberite v priponki.

Evropska shema sadja in zelenjave_opis.doc
 
 

PEŠBUS

 

PEŠBUS V TEDNU MOBILNOSTI OD 16. 9. 2019 DO 20. 9. 2019


Tudi naša šola bo v okviru Evropskega tedna mobilnosti organizirala pešbus, na relaciji Žeje- OŠ Medvode.

Otroke bodo na poti v šolo spremljali odrasli prostovoljci.

Hoja kot osnovna oblika gibanja, je pomembna za naše zdravje. Tako je teden mobilnosti priložnost, da se dokažemo in pokažemo, da pot do šole zmoremo peš.


Tatjana Kernič

 


» VOZNI RED PEŠBUSA« 

1. točka: pri naslovu Zbilje 8 N ob 7.50 

2. točka: pri znaku za konec naselja Zbilje ob 7.55

3. točka: BUS postaja (pri domu ostarelih) ob 8.00

4. točka: pri naslovu Zbiljska cesta 7 ob 8.05

5. točka: križišče nasproti podjetja DAF (pod daljnovodom) ob 8.15OŠ Medvode (1).docx- SLIKE POSTAJ.docx
 
 

OBVESTILO - POPOLDANSKA MALICA

 
Spoštovani starši,
anketa o šolski prehrani, ki smo jo izvedli v juniju 2019, je pokazala, da se 80% staršev strinja, da je popoldanska  malica le za učence, ki ostanejo v OPB po 15. uri. 
V šolskem letu 2019/20 bo popoldanska malica za učence OPB na voljo od 14. 30 dalje.   Priporočamo vam, da tiste učence, ki  v OPB ne ostanejo po 15. uri, odjavite od prehrane. 
Hvala za razumevanje
                                           Vodstvo šole
 
 

ANALIZA ANKETE O ŠOLSKI PREHRANI

 

V skladu z Zakonom o šolski prehrani smo tudi v šolskem letu 2018/19 izvedli anketo, s katero smo preverili stopnjo zadovoljstva učencev in staršev s šolsko prehrano. 

Anketne vprašalnike so v elektronski obliki reševali vsi učenci, razen učenci 1. in 9. razreda, v času od 5. 6. 2019 do 21. 6. 2019. 

Starši so bili k izpolnjevanju ankete povabljeni preko sistema LoPolis.

Vodja šolske prehrane: Ajda Stupar

ANALIZA ANKETE - PREHRANA UČENCI 2019-1.pdf
ANALIZA ANKETE za starše_ŠOL. PREHRANA 2018_19.pdf
 
 

PUBLIKACIJA ZA STARŠE: MOJ OTROK NOČE V ŠOLO

 

Na spodnji povezavi je publikacija, ki je namenjena predvsem staršem, ko se soočijo s problemom, da njihov otrok noče v šolo.

KLIKNI ZA PRENOS

 
 

OBVESTILO GLEDE MEDICINSKO INDICIRANIH DIET

 

Zadnji dan avgusta 2018 smo z Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport dobili navodila kako postopati pri učencih, ki imajo medicinsko indicirano dieto.

V spodnji povezavi si lahko preberete o sprejetih Priporočilih za medicinsko indicirane diete, v katerih je določeno kdo predpiše medicinsko indicirano dieto, za koliko časa se izdaja potrdilo in potrebne informacije v zvezi z navodili  staršem ob uvedbi diete. V priporočilih so navedene tudi vrste diet in oblika Potrdila o medicinsko indicirani dieti za otroka ter oblika Potrdila o ukinitvi diete, kadar ta ni več potrebna.

V primeru, da ima otrok že urejeno potrdilo o dietni prehrani v šoli, le tega ni potrebno dodatno dostavljati na novih obrazcih.

           Vodstvo šole
Priporočila-za-medicinsko-indicirane-diete_besedilo.pdf
 
 

SPREMEMBA ZAKONA O UVELJAVLJANJU PRAVIC IZ JAVNIH SREDSTEV

SPREMEMBA ZAKONA.docx
 
 

UKINITEV GOTOVINSKEGA POSLOVANJA

 
S 1.1.2016 je ukinjeno gotovinsko poslovanje in možnost kupovanja kuponov za občasna kosila. Kupone je še vedno možno dobiti, vendar bodo zaračunani po položnici.
 
 

OZNAČEVANJE ALERGENOV NA JEDILNIKU OŠ MEDVODE

 

S 13. decembrom 2014 se prične uporabljati Uredba (EU) št. 1169/2011 o zagotavljanju informacij potrošnikom, ki v 44. členu določa, da so podatki o alergenih,

kadar so ti prisotni v končnem proizvodu, obvezni tudi za nepredpakirana živila ponujena za prodajo končnemu potrošniku.


Seznam sestavin ali proizvodov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti (t.i. alergeni) so predstavljeni v spodnji tabeli in na jedilniku označeni s številko v oklepaju

ob posamezni jedi.


LEGENDA ALERGENOV

1. GLUTEN

5. ARAŠIDI

9. MLEKO14. MEHKUŽCI

2. RAKI

6. OREŠČKI10. SEZAM
3JAJCA7. SO211. ZELENA
4. RIBE8. SOJA12 GORČIČNO SEME

Hvala za razumevanje.

Vodja šolske prehrane:

Ajda Stupar

 
 

GESLO ZA E-REDOVALNICO

 

Postopek pridobitve gesla za e-redovalnico.

 

-          Izjava se pridobi na spletni strani LO-POLLISA;

        http://www.lopolis.si/?MeniZgorajID=11

-          Izpolnjeno Izjavo učenec prinese razredniku ali v tajništvo šole

-          V roku enega tedna dobite starši geslo za dostop do e- redovalnice po e pošti in original priporočeno po pošti.

 

V kolikor ste prejšnja leta imeli geslo do e redovalnice, morate starši ponovno izpolniti Izjavo za dostop do e-redovalnice. 

 

Hvala za razumevanje in lep pozdrav

IZJAVA ZA eREDOVALNICO GDPR.pdf
 
 

ZABOJNIK ZA TEKSTIL IN OBUTEV

 
Spoštovani učenci in starši.

Pri šolski kolesarnici smo namestili zabojnik za zbiranje odvečnega tekstila in obutve. Kaj vanj spada in kaj ne, si lahko preberete v priloženem letaku.
LETAK TEKSTIL.pdf