POZDRAVLJENI NA SPLETNI STRANI OŠ MEDVODE

 

 
 
Klikni tukaj za več informacij ...
 
 

NAJPOGOSTEJE ISKANE INFORMACIJE

 
Pooblaščena oseba za GDPR.pdf
12707_23062021 Nagovor ministra za zdravje-VABILO k CEPLJENJU.pdf
12826_Pismo ministrice Kustec in ministra Poklukarja_učenci_starši_poziv k CEPLJENJU.pdf
01092021_PRAVILA_ORG DELA_PROTOKOLI_OŠ Medvode_september 2021.pdf
12869_model B za osnovne sole.pdf
nijz_navodilo_vodstvu_viz_ob_sumu_ali_potrjenem_primeru_v_zavodu_v.1_1.9.2021.pdf
13040_Šolski koledar OŠ - sprememba.pdf
 
 

KULTURNI DAN V 5. RAZREDU- GROHARJEVA DOMAČIJA

 
22. 10. 2021

V četrtek, 21. oktobra 2021 so se učenci 5. A in 5. B odpravili na kulturni dan, v Groharjevo hišo, ki stoji v idilični visokogorski vasici Sorica. Pot nas je vodila skozi Škofjeloško hribovje, ki nas je med potjo razvajalo s pogledom na zelene travnike, škrlatno rdeča drevesa in na bistro hudourniško Selško Soro. Skozi ovinke, ki so nam razkrivali čudovite jesenske barve, smo se pripeljali do odmaknjene, slikovite in prelepe vasice Sorica, kjer so nas toplo sprejeli oskrbniki Groharjeve hiše. Učenci so se v dveh ločenih skupinah v likovnem delu, učili risanja portreta, narisali so portret slovenskega slikarja Ivana Groharja. V glasbenem delu kulturnega dne, pa so se vsi preizkusili v igranju na glasbila. Učenci so navdušeno sledili navodilom glasbenega učitelja in nastal je pravi orkester, ki si je nadel tudi ime »Groharjeva banda«. Na koncu so si prislužili aplavz in pohvale učitelja, in se z nasmejanimi in zadovoljnimi obrazi vrnili v šolo. Morda se je prav na ta kulturni dan med petošolci OŠ Medvode, rodil kak bodoči umetnik.

 
   
 
 

ŠOLA v NARAVI ZA UČENCE 8. RAZREDA - CŠOD KAVKA

 
18. do 22. 10. 2021

Po vožnji čez pol Slovenije smo z učenci osmih razredov srečno prispeli na Kavko. Naj se pustolovščina začne …

Spoštovani starši,
učenci osmih razredov se vrnejo iz šole v naravi v petek, 22. 10. 2021 ob 16.30, če bodo razmere na cesti v redu, sicer vas o spremembi obvestimo preko spletne strani šole.

Hvala za razumevanje.

Vodstvo šole
 
 
Klikni tukaj za več informacij ...
 
 

POSNETEK PREDAVANJA MARKA JUHANTA

 
18. 10. 2021

Na spodnji povezavi si lahko ogledate posnetek predavanja, ki ga je imel Marko Juhant v okviru šole za starše 2021/2022 z naslovom 
"Kako pomagati otroku odkriti kaj ga zanima?"

https://drive.google.com/file/d/1zclEK8lWcJVZLu1WIJkH_8mC6xGYhMB9/view?usp=sharing
 
 

PREDAVANJE ZA STARŠE: ZDRAVO SAMOSPOŠTOVANJE

 
16. 10. 2021

V sodelovanju z Vrtcem Medvode in AS Medvode (ZD Medvode) bo v torek, 19. 10. 2021 ob 18.00, predavanje z naslovom ZDRAVO SAMOSPOŠTOVANJE. Predavala bo Barbara Brinovec Pribaković. Predavanje bo izvedeno na daljavo, preko aplikacije Zoom.

Zaradi zagotavljanja kakovosti izvedbe, je potrebno svojo udeležbo predhodno najaviti šolski svetovalni  delavki gospeTatjani Šušteršič na e-naslov tatjana.sustersic2@guest.arnes.si

Vsem prijavljenim bomo v torek dopoldne na e-naslov poslali povezavo za prijavo na srečanje.

Vljudno vabljeni!

Vabilo_predavanje_šola za starše_Barbara Brinovec Pribaković_19.10.2021.pdf
 
     
 
 

2. RAZRED NA JEZERSKEM

 
13. 10. 2021

V torek, 12. 10. 2021 sta oba druga razreda OŠ Medvode, v jutranjih urah, ko so bile Medvode še v hladni megli, odšla na pohod na Jezersko. Pot nas je vodila ob reki Kokri, naši zvesti spremljevalki na poti, vse do naše končne postaje na Jezerskem. Naša prva postojanka je bila ogled jezera, kjer so nas prijazno pozdravili sončni žarki in čudovita gorska kulisa. Sledil je ogled Šenkove domačije in njihovih domačih živali, ki so bile na paši, največ pozornosti učencev pa je imel prijazen domač pes, ki je prišel pozdravit svoje goste. Po malici so se učenci odpravili na pohod in si ogledali izvir Jezerske slatine. Z zdravilno mineralno vodo smo se odžejali in si jo nekaj plastenk natočili za na pot proti domu. Preden smo se vrnili v avtobus, smo si ogledali še Planšarsko jezero, nekdanje ledeniško jezero v obliki srca.

Zapisala Mateja Turk

 
 
 
 
   
 
 

TEDEN OTROKA 2021 V SODELOVANJU Z DRUŽINAMI NAŠIH UČENCEV

 
13. 10. 2021

Zveza prijateljev mladine Slovenije je v okviru akcije Teden otroka 2021 povabila k igri tudi družine. Družine naj bi opravile lahke sprehode in število korakov posredovale šolam.

Štiri družine so nam poslale utrinke z njihovih sprehodov. Družine so skupaj, poleg jesenskih radosti, zbrale kar 24.282 korakov.  Za njihovo sodelovanje se jim najlepše zahvaljujemo in si za prihodnje leto želimo še več družin v gibanju.

Utrinke razigranih korakov naših učencev si lahko ogledate v spodnjih slikah.

Zapisala: Tatjana Šušteršič, šolska svetovalna delavka

 
 
 
     
 
 

SKUPINSKA OBLIKA UČNE POMOČI

 
12. 10. 2021

Bi potrebovali ustrezno pomoč pri izdelavi domače naloge?
Kdo lahko pride k skupinskemu opravljanju domačih nalog?
Kam in kdaj?

Več informacij najdete v priponki ali pri šolski svetovalni delavki Tatjani Šušteršič in šolski specialni pedagoginji Adrijani Murko Ancelj (adrijana.murko-ancelj@guest.arnes.si). 

Tatjana Šušteršič, šolska svetovalna delavka
Skupinska oblika učne pomoči_skupinske domače naloge.pdf
 
    
 
 

TEDEN OTROKA 2021: RAZIGRAN UŽIVAJ DAN!

 
13. 10. 2021

TEDEN OTROKA OD 4. DO 10. OKTOBRA 2021 NA OŠ MEDVODE

Le kaj naj z dnevi,
ki so odrasli, dolgi,
dolgočasni, kot da so
stoletja rasli!

Najlepši dnevi
so hitri kot škratki,
kar naprej rastejo,
a so zmeraj prekratki.

(Bina Štampe Žmavc)

Učenci so se v Tednu otroka še dodatno zabavali ob različnih igrah. Nekaj oddelkov je izkoristilo zelenico za šolo, kjer so  v besedne igre vključili tudi gibanje ali igro z žogo.

Učenci razredne stopnje so med odmori izkoristili talne igre v razredu ali ročni nogomet, spet drugi so lahko vzeli kakšno knjigo in se zleknili v sedežno vrečo v razredu.

V oddelkih podaljšanega bivanja so lepo vreme izkoristili za gibanje na asfaltnem igrišču ali na zelenici. Učenci so tako vlekli vrv, se lovili, skrivali in bili večji del v gibanju. Deževno vreme pa so izkoristili za družabne igre ali prosto igro.

Na urah dodatne strokovne pomoči, so učenci preko različnih didaktičnih igrah premagali marsikaterega učitelja, kar jih je še posebej veselilo.

Učenci se preko igre marsikaj naučijo, razvijajo svojo domišljijo, se učijo povezovanja in strpnosti. Preko gibalnih iger pa krepijo svoje telo in razvijajo koordinacijo. Kar pa je najpomembneje, med igro se učenci povežejo med seboj.

Utrinke razigranih uric v šoli si lahko ogledate v spodnjih slikah.

Zapisala: Tatjana Šušteršič, šolska svetovalna delavka

ZPMS_Teden otroka_plakat.png
 
 
 
 
   
 
Klikni tukaj za več informacij ...
 
 

PREDSTAVITEV DNEVNEGA CENTRA BIVAK (Javni zavod Sotočje)

 
29. 9. 2021

V torek, 28. 9. 2021, sta dve prostovoljki iz Dnevnega centra Bivak (Jedro Medvode) predstavljale aktivnosti, ki jih ponuja mladinski center.

Učence sta seznanili, da bo Bivak odprt ob ponedeljkih in torkih, med 13. in 17. uro. Prostovoljci lahko učencem pomagajo pri dodatni razlagi učne snovi ali pri izdelavi domače naloge. Ponujajo pa tudi kuharske, zabavne in poučne aktivnosti. Otroci jih lahko obiščejo tudi zgolj zato, da se z njimi pogovarjajo in družijo.  Vse njihove aktivnosti so za otroke brezplačne.

Na predstavitvi pred šolo so učenci dobili nekaj osnovnih informacij o delovanju Bivaka, nato pa so se zabavali ob enostavnih družabnih igrah, kjer sta prostovoljki zmagovalce nagradili z bonboni.

V kolikor bi si želeli preživeti aktivno prosti čas ali si pridobiti dodatno učno pomoč vabljeni v Bivak.

šolska svetovalna delavka Tatjana Šušteršič

 
 
 
 

SMERNICE O UPORABI ZASLONOV PRI OTROCIH IN MLADOSTNIKIH

 
27. 5. 2021


Primarni pediatri iz Sekcije za primarno pediatrijo Združenja za pediatrijo pod okriljem Odbora za osnovno zdravstvo pri Zdravniški zbornici Slovenije so skupaj s strokovnjaki z drugih področij pripravili prve nacionalne Smernice o uporabi zaslonov pri otrocih in mladostnikih.
smernice_za_uporabo_zaslonov.pdf
 
     
 
 

40 LET OSNOVNE ŠOLE MEDVODE

 

22. 4. 2021

Drage učenke in učenci, dragi starši in stari starši, dragi sodelavci, spoštovani občani!

Obveščamo vas, da letos mineva 40 let, odkar so se vrata Osnovne šole Medvode prvič odprla.

V četrtek, 22. aprila, ko praznujemo dan Zemlje, je bilo na šoli še posebej slovesno, saj smo praznovali tudi 40. obletnico šole. Dopoldanski čas smo namenili dnevom dejavnosti in spominom na dogodke, ki so se zvrstili skozi 40 let delovanja šole. V popoldanskem času, med 15. in 18. uro, pa smo poskrbeli, da so si lahko obiskovalci, ob upoštevanju vseh higienskih ukrepov NIJZ-ja, varno ogledali spodnji del šole, okolico šole in razstavo, ki je prikazala delček ustvarjalnosti učencev in delavcev šole.

Na dan slovesnega dogodka smo na naši spletni strani objavili posnetek kulturnega programa, ki so ga pripravili učenci in učitelji. 

Posnetek kulturnega programa si lahko ogledate na naslednji povezavi: https://video.arnes.si/watch/wsw5wgpzz70r

Na naslednjih dveh povezavah pa si oglejte/ poslušajte še dva posnetka, v katerem pojejo in nastopajo učitelji naše šole: https://www.youtube.com/watch?v=Usdbx0C0gf8, in združena pevska zbora OŠ Medvode - Cicibani in Kitica:  https://youtu.be/Ec-gRv8zr5I

Ob 40. obletnici naše šole smo izdali tudi zbornik, ki si ga lahko ogledate v obliki listovnika:


Zbornik 40 let Osnovne šole Medvode


Zahvaljujemo se donatorjem, ki so s svojimi prispevki pomagali, da smo izdali zbornik: Založbi Rokus Klett, podjetju Monea, avtoprevozništvu Trampuš in podjetju Zlate.

V četrtek, 22. aprila zjutraj, na dan slovesnosti, nas je pred šolo čakalo veliko presenečenje - mlaj,  za katerega so poskrbeli bivši učenci in fantje iz Senice. Hvala vam!

Damjana Šubic, ravnateljica

 
 
 
 
 

AKCIJA "ZBIRANJE ZAMAŠKOV"

 

22. 9. 2020

Tudi v tem šolskem letu bomo na OŠ Medvode zbirali zamaške za društvo Vesele nogice. Pokrovčke zbiramo v velikem zabojniku pri oglasni deski "Zdrava šola" v pritličju. Prav vsak zbran pokrovček pripomore k napredku otrok, ki jih društvo Vesele nogice podpira. Istočasno pa je vaš prispevek k čistejši naravi. Pri tem lahko sodeluje vsak! 

Tatjana Šušteršič, šolska svetovalna delavka
Plakat Zamaski.pdf
 
 

IZVAJANJE PROJEKTA MOJ SLOfit

 

Moj SLOfit

Spoštovani starši in skrbniki otrok,

SLOfit je informacijska podpora in nadgradnja uveljavljenega nacionalnega sistema spremljave telesnega in gibalnega razvoja šolarjev – športnovzgojnega kartona (ŠVK), ki ga je razvila Fakulteta za šport.


SLOfit_letak_A4.pdf
soglasje SVK otroci+starši.docx
 
Klikni tukaj za več informacij ...
 
 

ZABOJNIK ZA TEKSTIL IN OBUTEV

 
Spoštovani učenci in starši.

Pri šolski kolesarnici smo namestili zabojnik za zbiranje odvečnega tekstila in obutve. Kaj vanj spada in kaj ne, si lahko preberete v priloženem letaku.
LETAK TEKSTIL.pdf