POZDRAVLJENI NA SPLETNI STRANI OŠ MEDVODE

 

 
 
Klikni tukaj za več informacij ...
 
 

NAJPOGOSTEJE ISKANE INFORMACIJE

 
Pooblaščena oseba za GDPR.pdf
Šolski koledar 2020-21 OŠ 1 del.pdf
Letni delovni načrt OŠ Medvode za š. l. 2020-2021.pdf
 
 

RAZPIS ZA VPIS V SREDNJE ŠOLE

 
21. 1. 2021

Na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport si lahko preberete Razpis za vpis v srednje šole za šolsko leto 2022/21. 

https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/

V kolikor imate kakršno koli vprašanje glede vpisa se lahko obrnete na šolsko svetovalno službo.

Tatjana Šušteršič

 
     
 
 

ŠPORTNI DAN V 3. B

 
21. 1. 2021

Prekrasen zimski dan smo izkoristili za športni dan. Učenci so uživali na snegu, se sankali, smučali, delali snežake, nekateri pa so se odpravili na daljši pohod po zasneženi pokrajini. Vsak po svoje smo preživeli čudovit dan! 

Ana Jurca

 
 
   
 
 

ŠPORTNI DAN v 4. RAZREDU

 

18. 1. 2021

Tudi v 4. razredu smo opravili športni dan na daljavo. Izvedli smo različne aktivnosti: sankanje, drsanje, smučanje, tek na smučeh, zimski pohod, kepanje, izdelava sneženih skulptur ... Pri vseh aktivnostih smo zelo uživali!

Učiteljici Barbara Tršan in Brigita Svoljšak


 
 
    
 
 

DELO NA DALJAVO S PRVOŠOLCI V TEDNU OD 18. 1. – 22. 1. 2021

 

18. 1. 2021

Novi teden smo začeli s športnim dnevom. Letos je zima takšna, kot mora biti, mrzla in snežena. No ja, v našem kraju je potrebno do zasnežene površine oditi malce iz mesta. Ustvarjali bomo skulpture iz snega, pa tudi iz odpadnega materiala. Vabljeni v našo galerijo fotografij, ki so vedno zanimive za ogled.

Prvošolci

 
Klikni tukaj za več informacij ...
 
 

ŠPORTNI DAN NA DALJAVO V 5. RAZREDU

 

17. 1. 2021

V torek, 12. januarja, smo kar doma, oziroma v domačem okolju opravili športni dan. Tema športnega dne je bila Pentatlon. Tudi zimsko vreme nam je bilo naklonjeno, zato so se nekateri učenci podali na pohod, sprehod, na sankanje ali pa so potelovadili kar doma, v dnevni sobi. Da so opravili predlagane dejavnosti, so kot dokaz poslali razredničarkama tabelo s fotografijami izpolnjenih dejavnosti. Vsi smo bili zadovoljni, saj je bil ta dan sproščen, naredili pa smo nekaj dobrega tudi za svoje telo.  Hvala vsem učencem, ki ste nama poslali utrinke s svojega športnega dne. Sedaj pa novemu tednu naproti!

V povezavi si lahko ogledate nekaj utrinkov iz tega dne.

https://drive.google.com/file/d/1N12g42Wx9j1L7v0YekA5Fxf5MIXUTjH0/view?usp=sharing

Besedilo in predstavitev pripravili Majda Šetina Čarman in Tatjana Kernič


 
 

ZIMSKA ŠOLA V NARAVI ZA UČENCE 6. RAZREDA

 

15. 1. 2021

Učence 6. razredov in njihove starše obveščamo, da bo zimska šola v naravi, načrtovana v tednu 9. 2. do 12. 2. 2021 odpadla. V kolikor se v mesecu marcu katerikoli termin na naši sicer načrtovani lokaciji (CŠOD Trilobit) sprosti in bo zimsko šolo v naravi še mogoče izpeljati, vas bomo o tem pravočasno obvestili.

Hvala za razumevanje in lep pozdrav.

Darja Zaplotnik, prof.

vodja zimske šole v naravi

 
 

LIKOVNA UMETNOST MALO DRUGAČE

 

14. 1. 2021

Četrtošolci so z ekološkimi barvami ustvarjali slike na snegu. Nastale so čudovite umetnine. 

Učiteljici Brigita Svoljšak in Barbara Tršan

 
 
     
 
 

REKREATIVNI ODMOR NA OŠ MEDVODE

 

Te žuli stol, ne moreš biti več na miru?


Pridruži se nam na REKREATIVNEM ODMORU, kjer bomo poskrbeli, da dan boš zmogel brez naporov!


Rekreativni odmor bo potekal od torka do petka med 11:05 in 11:20. Klikni na zgornjo povezavo.


Športni pedagogi

UTRINKI_rekreativni_odmor_1_12_2020.pdf
Šport, zdravje in delo v času pouka na daljavo.pdf
 
   
 
 

IZDELAVA DARILNE ŠKATLICE - PALČEK (6. razred)

 
Da si v teh dneh vendarle naredimo nekaj veselja, so učenci 6. razreda v sklopu pouka tehnike in tehnologije izdelovali darilno škatlico, poimenovano palček. Če vanjo vstavimo kakšno sladko presenečenje, je izdelek primeren tudi kot darilo. Da učenci resnično radi ustvarjajo, dokazujejo tudi fotografije v spodnji galeriji.


Tomaž Jenko, učitelj TIT

 
Klikni tukaj za več informacij ...
 
 

ŠPORTNI DAN V 2. RAZREDU

 
13. 1. 2021

V ponedeljek, 11. 1. 2021 smo imeli v 2. razredu zimski športni dan. Vreme je bilo kot naročeno, zapadel je sneg in posijalo je sonce. V zimski idili smo se čudovito zabavali na snegu.

učiteljica Urša Kržišnik
 
Klikni tukaj za več informacij ...
 
 

NATEČAJ ZA ČEBELARSKO FOTOGRAFIJO

 
8. 1. 2021

Čebelarska zveza Slovenije že štirinajstič zapored razpisuje »Natečaj za čebelarsko fotografijo«, ki bo sedmič tudi mednarodni. Posebnost letošnjega natečaja je, da k sodelovanju vabimo tudi učence OŠ in dijake SŠ iz Slovenije.


UČENCI OŠ MEDVODE STE VLJUDNO VABLJENI K SODELOVANJU!
 
Klikni tukaj za več informacij ...
 
 

ZAHVALA DONATORJEM IKT OPREME

 

5. 1. 2021

Dan pred božičem in v času novoletnih počitnic so se pod našim okrašenim drevescem znašli prenosni računalnik, stacionarni računalniki in tiskalniki.

Podjetje Avstostekla Omejec iz Medvod se je letos odločilo, da denar namesto za poslovna darila nameni za nov prenosni računalnik enega izmed učencev OŠ Medvode. Računalnika se je pod šolskim novoletnim drevescem razveselila družina z večimi otroki, ki se uspešno šolajo na naši šoli ter redno opravljajo šolske obveznosti. Do sedaj si je več otrok v družini delilo en računalnik, saj jim družinske razmere ne omogočajo nakupa računalnika za vsakega otroka.

Glede na to, da se na šoli zavedamo zahtevnosti izobraževanja na daljavo za družine z več šoloobveznimi otroki, smo naše prošnje po donaciji računalnikov naslovili na različne naslove.

Malo pred novim letom se je oglasilo tudi društvo Duh časa (https://www.duh-casa.si/ ), katerega moto je: “OD LJUDI ZA LJUDI”. 

Sliki 1, 2: donacija prenosnega računalnika

Sliki 3, 4: Prostovoljci društva pri pripravi računalnikov ter računalniška oprema, ki smo jih dobili preko društva Duh časa.

 
  
 
Klikni tukaj za več informacij ...
 
 

PROSLAVA OB DNEVU SAMOSTOJNOSTI IN ENOTNOSTI

 

24. 12. 2020

Spoštovani,

učenci so v decembrskem času namenili kar precej časa pripravi na obeležitev 30. obletnice, odkar se je slovenski narod odločil, da Republika Slovenija postne samostojna in neodvisna država.

Proslavoposnetek pesmi Ko dvigneš me MPZ OŠ Medvode in
novoletno voščilo učiteljev si lahko ogledate na spodnjih povezavah.

Obenem pa vsem želimo, da se med prazniki malo umirimo, si odpočijemo in si vzamemo čas samo zase, za svoje najdražje. Hvala za vaše pozitivne misli, namige, želje, dobronamerne pripombe in dobro sodelovanje. 

V novem letu vam želimo predvsem obilo zdravja, medsebojnega razumevanja, spoštovanja in da se čim prej spet vidimo v živo v šolskih prostorih.


Vodstvo šole


 
 

AKCIJA "ZBIRANJE ZAMAŠKOV"

 

22. 9. 2020

Tudi v tem šolskem letu bomo na OŠ Medvode zbirali zamaške za društvo Vesele nogice. Pokrovčke zbiramo v velikem zabojniku pri oglasni deski "Zdrava šola" v pritličju. Prav vsak zbran pokrovček pripomore k napredku otrok, ki jih društvo Vesele nogice podpira. Istočasno pa je vaš prispevek k čistejši naravi. Pri tem lahko sodeluje vsak! 

Tatjana Šušteršič, šolska svetovalna delavka
Plakat Zamaski.pdf
 
 

IZVAJANJE PROJEKTA MOJ SLOfit

 

Moj SLOfit

Spoštovani starši in skrbniki otrok,

SLOfit je informacijska podpora in nadgradnja uveljavljenega nacionalnega sistema spremljave telesnega in gibalnega razvoja šolarjev – športnovzgojnega kartona (ŠVK), ki ga je razvila Fakulteta za šport.


SLOfit_letak_A4.pdf
soglasje SVK otroci+starši.docx
 
Klikni tukaj za več informacij ...
 
 

UKINITEV GOTOVINSKEGA POSLOVANJA

 
S 1.1.2016 je ukinjeno gotovinsko poslovanje in možnost kupovanja kuponov za občasna kosila. Kupone je še vedno možno dobiti, vendar bodo zaračunani po položnici.
 
 

GESLO ZA E-REDOVALNICO

 

Postopek pridobitve gesla za e-redovalnico.

 

-          Izjava se pridobi na spletni strani LO-POLLISA;

        http://www.lopolis.si/?MeniZgorajID=11

-          Izpolnjeno Izjavo učenec prinese razredniku ali v tajništvo šole

-          V roku enega tedna dobite starši geslo za dostop do e- redovalnice po e pošti in original priporočeno po pošti.

 

V kolikor ste prejšnja leta imeli geslo do e redovalnice, morate starši ponovno izpolniti Izjavo za dostop do e-redovalnice. 

 

Hvala za razumevanje in lep pozdrav

IZJAVA ZA eREDOVALNICO GDPR.pdf
 
 

ZABOJNIK ZA TEKSTIL IN OBUTEV

 
Spoštovani učenci in starši.

Pri šolski kolesarnici smo namestili zabojnik za zbiranje odvečnega tekstila in obutve. Kaj vanj spada in kaj ne, si lahko preberete v priloženem letaku.
LETAK TEKSTIL.pdf